Φινμπόγκασον αποκλειστικά στο gazzetta.gr: «Γι' αυτό έφυγα από τον Ολυμπιακό»

Φινμπόγκασον αποκλειστικά στο gazzetta.gr: «Γι' αυτό έφυγα από τον Ολυμπιακό»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Φινμπόγκασον αποκλειστικά στο gazzetta.gr: «Γι' αυτό έφυγα από τον Ολυμπιακό»

bet365

Ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον λέει το δικό του αντίο μέσω του gazzetta.gr, εξηγώντας γιατί αποχώρησε από τον Ολυμπιακό. Η αναφορά του στις συναντήσεις με τον Μάρκο Σίλβα, το γκολ κόντρα στην Άρσεναλ, η φωτοβολίδα στη Λεωφόρο και γιατί θέλει να μοιάσει στον Άγγελο Χαριστέα!

*Að leggja höfuðið í bleyti (Βάλε το κεφάλι σου στο νερό)

*Ισλανδική παροιμία που χρησιμοποιείται όταν κάποιος χρειάζεται χρόνο για να λάβει μία απόφαση ή να βρει έναν νέο τρόπο για να προχωρήσει στη ζωή του…

O Άλφρεντ Φινμπόγκασον γνωστός και ως Finbo…goal στην Ισλανδία, ένας σεσημασμένος σκόρερ των ευρωπαϊκών γηπέδων, αφίχθη το περασμένο καλοκαίρι (26 Ιουλίου) στον Πειραιά με τη φήμη του «καυτού» γκολτζή.

Την σεζόν 2013/14 αναδείχθηκε σε... πρώτο βιολί του ολλανδικού πρωταθλήματος πετυχαίνοντας 29 τέρματα σε 32 συμμετοχές.

Την περυσινή αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, όπου όμως δεν κατάφερε να επαναλάβει τις ίδιες επιδόσεις. Οι Βάσκοι τον παραχώρησαν με την μορφή δανεισμού στον Ολυμπιακό προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του ενόψει του Euro 2016 όπου θα λάβει μέρος με την Ισλανδία.



Ο Ολυμπιακός μάλιστα κάλυψε το παχυλό συμβόλαιο του που ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ, ενώ κατέβαλε αντίστοιχο ενοίκιο και στη Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Ο Ισλανδός κατά την διάρκεια της εξάμηνης παραμονής του, μολονότι υπολογίζονταν ως ρεζέρβα από τον Μάρκο Σίλβα, δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα στους πρωταθλητές Ελλάδας, ακολουθώντας το πρόγραμμα του συλλόγου κατά γράμμα.

Η επιμονή του Πορτογάλου τεχνικού στον Μπράουν Ιντέγε και ο παραγκωνισμός του «Φίνμπο» που μεταφράστηκε σε μόλις 239 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα και μετά βίας 57 λεπτά στο Champions League, τον ανάγκασαν να αναζητήσει την τύχη του στη Γερμανία και συγκεκριμένα στην Άουγκσμπουργκ. Ανήμερα των 27ων γενεθλίων του...

Ο Ισλανδός στράικερ στον ελάχιστο χρόνο που χρησιμοποιήθηκε πρόλαβε να σκοράρει το ιστορικό νικητήριο τέρμα απέναντι στην Άρσεναλ, αλλά και να βρει δίχτυα κόντρα στον Πανθρακικό.



Ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον μέσω του gazzetta.gr έκανε την αποτίμηση της σύντομης καριέρας του στον Ολυμπιακό, εξηγώντας από την δική του σκοπιά γιατί δεν κατάφερε να μακροημερεύσει στον Πειραιά μολονότι η επιθυμία του ήταν δεδομένη.

Ένας, αν μη τι άλλο, τζέντλεμαν, ο οποίος έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως δεν κρατάει κακία σε κανέναν, αλλά ούτε μετανιώνει για την απόφαση του να έρθει στον Ολυμπιακό.

«Τι κρατάω από την παρουσία μου στον Ολυμπιακό; Σίγουρα το γκολ κόντρα στην Άρσεναλ είναι κάτι που θα θυμάμαι, αλλά και την δυσάρεστη εμπειρία που έζησα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και συγκεκριμένα το περιστατικό με την φωτοβολίδα.

Δεν έζησα σε προσωπικό επίπεδο πολλές καλές στιγμές γιατί δεν έπαιξα πολύ. Παρόλα αυτά πρόλαβα να πετύχω δύο γκολ».



Ο πρώην παίκτης της Χέρενφεν μιλώντας στο gazetta.gr έπειτα από μία κοπιαστική μέρα με την Άουγκσμπουργκ, δεν κρύβει την απογοήτευση του για την τροπή που πήρε η παρουσία του στον Ολυμπιακό.

«Φυσικά και είμαι απογοητευμένος. Ήρθα στην ομάδα όχι μόνο για να αγωνίζομαι αλλά και να μείνω για πολλά χρόνια. Αυτός ήταν ο στόχος μου στον Ολυμπιακό.

Είχα καλές σχέσεις με όλους. Με τους συμπαίκτες μου, το προπονητικό επιτελείο, την διοίκηση, τους οπαδούς. Με όλους… Έπρεπε όμως να σκεφτώ, να δω τι θα κάνω. Δεν γινόταν να παραμείνω στην ομάδα και να μην αγωνίζομαι. Ήταν αδύνατο να συμβεί αυτό».

Ο Φινμπόγκασον αποκαλύπτει πως είχε πριν από μερικούς μήνες τετ-α-τετ με τον Μάρκο Σίλβα προκειμένου να ενημερωθεί για τις προθέσεις του Πορτογάλου τεχνικού. Οι απαντήσεις του τελευταίου για την μη χρησιμοποίηση του δεν ήταν πειστικές.

«Μίλησα μαζί του τον Σεπτέμβριο. Το ίδιο συνέβη και τον Οκτώβριο. Δεν πήρα ξεκάθαρη απάντηση για το ότι δεν αγωνιζόμουν. Από ένα σημείο και μετά δεν μιλήσαμε περισσότερο. Ήταν πολύ παράξενο. Πάντα ήμουν επαγγελματίας ακόμη και όταν δεν έπαιρνα αυτό που άξιζα».

Ο Μάρκο Σίλβα ήταν εκείνος που ενέκρινε τον ερχομό του Ισλανδού φορ το περασμένο καλοκαίρι, γεγονός που εγείρει ακόμη περισσότερα ερωτηματικά σε ότι αφορά τον παροπλισμό του.

«Ο προπονητής μόνο μπορεί να απαντήσει σε αυτό το θέμα. Δεν ξέρω γιατί δεν έπαιζα. Όπως προείπα είναι πολύ παράξενο. Είμαι απογοητευμένος. Κρατάω όμως τα θετικά. Ήταν μία καλή εμπειρία ο Ολυμπιακός».

Ο 27χρονος άσος συνδέθηκε στον Ολυμπιακό με το γκολ που πέτυχε στο «Emirates» κόντρα στην Άρσεναλ διαμορφώνοντας το ιστορικό 3-2 επί των «κανονιέρηδων».

«Ναι, αυτό το γκολ ήταν το πιο σημαντικό της καριέρας μου. Ήταν υπέροχες στιγμές. Περίμενα μετά από το γκολ πως θα έπαιρνα περισσότερες ευκαιρίες, όμως αυτό δεν συνέβη. Είναι ένα ιδιαίτερο γκολ».



Ο μέχρι πρότινος φορ του Ολυμπιακού, άθελα του βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στο ντέρμπι της Λεωφόρου τον περασμένο Νοέμβριο, το οποίο δεν ξεκίνησε ποτέ καθώς χτυπήθηκε από φωτοβολίδα!

«Ήταν κάτι καινούργιο για μένα αυτό, μία νέα κατάσταση. Δεν το είχα βιώσει ποτέ ξανά στην καριέρα μου. Το να με χτυπάει η φωτοβολίδα ήταν σίγουρα σοκαριστικό εκείνη τη στιγμή. Νομίζω φαίνονται τα πάντα στις εικόνες που έδειξε η τηλεόραση. Το χειρότερο όμως είναι πως δεν έγινε ο αγώνας και δεν έπαιξα σε ένα τόσο σημαντικό ματς».

Ο Φινμπόγκασον παρά την απογοήτευση του δεν μετανιώνει ούτε στιγμή για την απόφαση του να μετακομίσει στον Ολυμπιακό.

«Δεν μετανιώνω για τίποτα στη ζωή μου. Πάντα πίστευα πως ήταν μία θετική απόφαση και έτσι το αντιμετώπισα από την πρώτη μέρα μέχρι την τελευταία που έμεινα στον Ολυμπιακό.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο του Ολυμπιακού για την υποστήριξη του, όλο αυτό το διάστημα και για τις ευχάριστες αναμνήσεις.

Ήρθα με μεγάλο συμβόλαιο στην ομάδα και ήθελα να προσφέρω περισσότερα, αλλά δεν πήρα πολλές ευκαιρίες».

Ο άλλοτε στράικερ της Χέρενφεν επιχειρεί ένα restart στην καριέρα του μέσω της Άουγκσμπουργκ.

«Είναι πολύ καλές οι πρώτες εντυπώσεις μου στην Άουγκσμπουργκ. Ο σύλλογος με ήθελε και πριν από τρία χρόνια. Είχα κρατήσει επαφές με την ομάδα. Το τεχνικό επιτελείο παρέμεινε το ίδιο και γνώριζαν τις δυνατότητες μου.

Είναι μία ομάδα με οικογενειακό χαρακτήρα με συγκεκριμένο μπάτζετ. Ήδη έχει πετύχει θαυμάσια πράγματα με την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Εuropa League, όπου θα αντιμετωπίσουμε την Λίβερπουλ. Είμαι χαρούμενος που έγινα μέλος σε αυτή την προσπάθεια».

Ο Φινμπόγκασον στην άκρη του μυαλού του έχει το Euro 2016 που θα διεξαχθεί στη Γαλλία με την παρθενική παρουσία της Ισλανδίας! Ο «Φίνμπο» αστειεύεται τονίζοντας στο gazzetta.gr πως θέλει να γίνει ο νέος… Χαριστέας.

«Θα κατακτήσουμε το Euro και θα σκοράρω το νικητήριο γκολ όπως έκανε ο Χαριστέας με την Εθνική Ελλάδας στο Euro 2004. Αστειεύομαι. Είναι δύσκολο να πετύχουμε ότι η Ελλάδα. Είμαστε χαρούμενοι που θα βρεθούμε στα τελικά του Euro και θα προσπαθήσουμε να το χαρούμε κάνοντας το καλύτερο δυνατό. Θα είναι μία γιορτή για εμάς. Σίγουρα είναι μία μεγάλη πρόκληση».

Δείτε το γκολ του «Φίνμπο» κόντρα στην Άρσεναλ...


Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα