«Συγγνώμη» από Sportradar σε Βασσάρα!

«Συγγνώμη» από Sportradar σε Βασσάρα!

Η ΕΠΟ δημοσιοποίησε επιστολή της εταιρείας  Sportradar με την οποία διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει καμία εμπλοκή του Κύρου Βασσάρα σε χειραγωγημένους αγώνες ενώ διαψεύδεται και το ρεπορτάζ της αυστριακής τηλεόρασης που αναπαρήγαγε η εκπομπή Δίκη στον ΣΚΑΪ.

«Συγγνώμη» από Sportradar σε Βασσάρα!

Η εκπομπή του ΣΚΑΪ είχε ρεπορτάζ, βασισμένο στην αυστριακή τηλεόραση για εμπλοκή σε ύποπτους αγώνες του Κύρου Βασσάρα, αλλά και των Αχιλλέα Μπέου και Αγγελου Τραυλού. Ωστόσο με επιστολή της εταιρείας που ασχολείται με τη διερεύνηση ύποπτων αγώνων, διαψεύδονται όλα όσα περιείχε το ρεπορτάζ. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Σχετικά με πλάνα της Αυστριακής Δημόσιας Τηλεόρασης, που αναπαράχθηκαν από ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό, ο κ. Andreas Krannich (Managing Director Security Services της εταιρείαςSportradar) απέστειλε στην ΕΠΟ επιστολή με το ακόλουθο περιεχόμενο:

«Αντιλαμβανόμαστε ότι δημιουργήθηκε ένα θέμα, που βασίζεται σε κάποια πλάνα της Αυστριακής Δημόσιας Τηλεόρασης, στα οποία εμφανιζόταν ένας  πίνακας εσωτερικής χρήσης των Υπηρεσιών Ασφάλειας της Sportradar με μια λίστα “Ανθρώπων ενδιαφέροντος".

Αρχικά, είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι το ντοκιμαντέρ της Αυστριακής Δημόσιας Τηλεόρασης εστίασε σε ένα εσωτερικό μέρος της διαδικασίας εργασίας μας. Εμείς σίγουρα δεν εγκρίναμε τη λήψη πλάνων αυτού του πίνακα, διότι θα μπορούσε να δημιουργήσει σύγχυση στα μάτια όσων δεν καταλαβαίνουν την εσωτερική λειτουργία μας. Με δεδομένο ότι αυτό το υλικό είναι αρκετά χρόνια παλαιότερο, αντιλαμβανόμαστε τη σύγχυση των Μέσων και του κοινού για το τι σημαίνει αυτή η λίστα.

Η πραγματικότητα είναι, όπως είπαμε, ότι πρόκειται για μια εσωτερική λίστα, που περιελάμβανε άτομα για τα οποία είχαμε ανησυχίες και, ανάμικτα, άτομα με τα οποία επιθυμούσαμε να μιλήσουμε για να κατανοήσουμε ανησυχίες, φήμες και τα εθνικά τοπία όπως ο υπεύθυνος Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης του Τμήματος Διαιτησίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Κύρος Βασάρας.

Συνεπώς, κατηγορηματικά υπογραμμίζουμε ότι η συγκεκριμένη λίστα δεν αποτελεί απόδειξη για τίποτα, εκτός από το ότι ενδιαφερόμασταν να μάθουμε περισσότερα σχετικά με αυτά τα άτομα ή από αυτά τα άτομα. Το συμπέρασμα ότι αυτός ο πίνακας αποτελεί “who is who” των χειραγωγών (fixers) είναι εντελώς εσφαλμένο και οποιοσδήποτε τέτοιος υπαινιγμός είναι παραπλανητικός.

Αν η Αυστριακή Δημόσια Τηλεόραση μας είχε ρωτήσει τότε σχετικά με αυτόν τον πίνακα, θα ήμασταν στην ευχάριστη θέση να εξηγήσουμε περί τίνος επρόκειτο και ίσως όλη αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

Λυπούμαστε πολύ για την ταλαιπωρία και τη σύγχυση που προκάλεσε στον κ. Βασσάρα και στην ΕΠΟ αυτή το παραπλανητικό και αβάσιμο θέμα».

Best of internet