Η καλύτερη μεταγραφή (και) του χειμώνα

Η καλύτερη μεταγραφή (και) του χειμώνα

Η καλύτερη μεταγραφή (και) του χειμώνα

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο για τον Ολυμπιακό.

Για δεύτερη συνεχόμενη μεταγραφική περίοδο ο Ολυμπιακός δεν πώλησε βασικό ποδοσφαιριστή του. Όπως είχε συμβεί το καλοκαίρι, το ίδιο έγινε και τώρα.

Το γιατί και το πώς είναι ένα θέμα. Αν δηλαδή συνέβη γιατί δεν υπήρξαν οι προτάσεις στα λεφτά που έχει κοστολογήσει ο Ολυμπιακός τους παίκτες του η, υπήρξαν μεγάλες προσφορές τις οποίες αρνήθηκαν οι ερυθρόλευκοι.

Αυτό που μένει κι ενδιαφέρει είναι η ουσία, η πραγματικότητα. Κι ο Ρομπέρτο κι οι Ομάρ, Μαζουάκου κι οι Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι κι οι Φορτούνης, Ντουρμάζ έμειναν στον Ολυμπιακό, για να μνημονεύσω τα παιδιά με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία από το ερυθρόλευκο ρόστερ, βγάζοντας βέβαια έξω τους παίκτες, που ήρθαν μόλις το περασμένο καλοκαίρι.

Όλο κι ακούστηκαν διάφορα για τους Ρομπέρτο, Μιλιβόγεβιτς και τη Μαρσέϊγ, τον Κασάμι και τη Σάλκε, το Μαζουάκου και τη Σάντερλαντ, το Φορτούνη και την Τότεναμ, τον Ντουρμάζ και την Κρουζ Αζούλ, ενώ μόλις στο τελευταίο διήμερο των μεταγραφών προέκυψε «κινητικότητα» από πλευράς Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ για τον Ομάρ, που είχε εμφανιστεί κι ως στόχος της Γουέστ Χαμ.

Και οι εφτά αυτοί ποδοσφαιριστές έμειναν στον Ολυμπιακό, όπως είχαν μείνει και το καλοκαίρι. Και μπορεί για τα…ταμεία του συλλόγου αυτή να μην ήταν η καλύτερη εξέλιξη, τουλάχιστον άμεσα γιατί στο μέλλον μπορεί να φέρουν περισσότερα εκατομμύρια απ΄όσα θα έφερναν σήμερα, όμως εγώ θα επαναλάβω ό,τι είχα γράψει και το καλοκαίρι: αυτή η εξέλιξη αποτελεί, και τώρα, την καλύτερη μεταγραφή του Ολυμπιακού.

Πολύ καλύτερα είναι για τον Ολυμπιακό που δεν πήρε κανένα παίκτη, παρά να έκανε μεταγραφή και να έχανε κάποιον βασικό του. Η μόνη ίσως περίπτωση που μπορεί να ήταν πιο ανώδυνη ήταν μία πώληση του Κασάμι, υπό την έννοια της παρουσίας του Καμπιάσο, του θεαματικού ανεβάσματος του Ζντιέλαρ και της επιστροφής του Μπουχαλάκη. Όμως μη γελιόμαστε, κι ο Κασάμι στα καλά του μπορεί να δώσει πάρα πολλά.

Κι είναι η καλύτερη μεταγραφή η παραμονή τους, για τον απλούστατο λόγο ότι αυτά τα εφτά παιδιά αποτέλεσαν βάση της επιτυχημένης παρουσίας του Ολυμπιακού σε αυτούς τους έξι πρώτους μήνες της σεζόν. Από τους 11 πιο βασικούς, οι εφτά ήταν αυτοί. Ο κορμός από πέρσι, δηλαδή, συν τους μεταγραφέντες Ιντέγε, Πάρντο και τα δύο στόπερ.

Από την στιγμή που ήταν πάρα πολύ δύσκολο να βρεθεί στόπερ υψηλού επιπέδου μέσα στο Γενάρη (είδατε π.χ. ότι ο Βίντιτς, που πολύς κόσμος θα τον ήθελε στον Ολυμπιακό όταν έμεινε ελεύθερος από την Ίντερ, σταμάτησε το ποδόσφαιρο…), ο μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδας έκανε την πιο σωστή επιλογή με το να κρατήσει τον περσινό κορμό του και για το τελευταίο κομμάτι της σεζόν, το τρίμηνο στο οποίο θα κριθούν οι δύο άλλοι μεγάλοι στόχοι του.

Και να δείτε που πάλι οι ίδιοι παίκτες θα είναι οι πιο καθοριστικοί…

Best of internet