Seven Nation Army σημαίνει Σεμπάστιαν Λέτο (vid)

Seven Nation Army σημαίνει Σεμπάστιαν Λέτο (vid)

Νίκος Ρόλλας
Seven Nation Army σημαίνει Σεμπάστιαν Λέτο (vid)

bet365

Ένα τραγούδι, ένας ποδοσφαιριστής, μία ομάδα. To Seven Nation Army αποτελεί το σήμα κατατεθέν του Σεμπάστιν Λέτο.

Τραγούδια που έχουν εμπνεύσει συνθήματα για ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα, έχουν υπάρξει αρκετά...

Λίγα όμως έχουν συνδεθεί τόσο όσο το Seven Nation Army των White Stripes με τον Σεμπάστιαν Λέτο. Όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, μόλις άκουγαν την εισαγωγή από το single του Αμερικάνικου duo, αμέσως το μυαλό τους πήγαινε στον Αργεντινό αρτίστα της μπάλας με το μακρύ μαλλί.

Στα γήπεδα, στα clubs, στην τηλεόραση, παντού... Το τραγούδι αυτό στην Ελλάδα έχει συνδεθεί με τον «Σέμπα». Και λέμε στην Ελλάδα, γιατί οι φίλοι του Παναθηναϊκού δεν ήταν οι πρώτοι ή οι μόνοι που το υιοθέτησαν... Όσον αφορά τον οπαδικό χώρο, τον Οκτώβριο του 2003 οι οπαδοί της Μπριζ το άκουσαν σε ένα μπαρ στο Μιλάνο όπου είχαν ταξιδέψει για το ματς με την Μίλαν και μετά τη νίκη-έκπληξη που πέτυχε η ομάδα τους, το... πήραν μαζί τους.

Τρία χρόνια μετά, η βελγική ομάδα φιλοξένησε την Ρόμα, οι «τζιαλορόσι» το άκουσαν, άρχισαν να το παίζουν στο «Ολίμπικο» έχοντας μεγάλη απήχηση. Τόσο μεγάλη που αποτέλεσε τον ανεπίσημο ύμνο της Ιταλίας στον δρόμο προς την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Γερμανία. Κάτι που δεν έμεινε ασχολίαστο από τον Τζακ Γουάιτ (μέλος του συγκροτήματος): Είναι τιμή για εμένα που οι Ιταλοί υιοθέτησαν αυτό το τραγούδι.

Δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο από να βλέπεις τον κόσμο να το τραγουδάει». Δύο χρόνια αργότερα, η UEFA το επέλεξε για να συνοδεύει τις ομάδες στα παιχνίδια του Euro, κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ένα remix του έπαιζε στα ματς της Μπάγερν Μονάχου μετά από κάθε γκολ που σημείωναν οι Βαυαροί.

Πλέον, σχεδόν 13 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του, το Seven Nation Army θα βιώσει μία δεύτερη... νιότη, με αφετηρία την Λεωφόρο Αλεξάνδρας, το Σάββατο. Εκεί ο Παναθηναϊκός στις 19:30, φιλοξενεί την Ξάνθη και η παρουσία του Σεμπάστιαν Λέτο θα μετατρέψει την αναμέτρηση της 21ης αγωνιστικής σε φιέστα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα