«Σε λίστα της Sportradar Βασάρας, Μπέος, Τραυλός»

«Σε λίστα της Sportradar Βασάρας, Μπέος, Τραυλός»

Ως αμφιλεγόμενες προσωπικότητες παρουσιάζει τους Βασάρα, Μπέο και Τραυλό, ρεπορτάζ αυστριακού καναλιού για τον στοιχηματισμό, με τα τρία ονόματα να εμφανίζονται και σε λίστα της εταιρείας ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης, Sportradar.   

«Σε λίστα της Sportradar Βασάρας, Μπέος, Τραυλός»

Ως αμφιλεγόμενες προσωπικότητες χαρακτηρίζει τους Κύρο Βασάρα, Αχιλλέα Μπέο και Αγγελο Τραυλό ρεπορτάζ αυστριακού καναλιού που παρουσιάστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ», σχετικά με τον στοιχηματισμό.

Παράλληλα, τα τρία αυτά ονόματα βρίσκονται και σε λίστα της εταιρείας ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης, Sportradar, ενώ μέσα σε αυτήν περιλαμβάνονται ποδοσφαιριστές, διαιτητές και παράγοντες που θεωρούνται ύποπτοι για στοιχηματισμό.

Οι Κρατικοί ελεγκτές της ΕΠΟ έκαναν τα στραβά μάτια

Ακόμη, για κακουργηματική απιστία ερευνώνται δυο μέλη του Ελεγκτικού Συμβουλίου της ΓΓΑ, όπως σημειώθηκε στην εκπομπή.

Οι δυο κρατικοί υπάλληλοι που ήλεγχαν τα οικονομικά της ΕΠΟ, παρότι διαπίστωσαν παράτυπη χρηματοδότηση δυο σωματείων, δεν έκαναν τον σχετικό καταλογισμό στην εισαγγελία. Με την αβελτηρία τους το ελληνικό Δημόσιο ζημιώθηκε 650.000 ευρώ καθώς τα χρήματα προέρχονταν από κρατική επιχορήγηση.

Οι δυο υπάλληλοι της ΓΓΑ κλήθηκαν να καταθέσουν στην εισαγγελία ανωμοτί ως ύποπτοι. Ο εισαγγελέας Αθηνών Γιώργος Νούλης που κάνει την σχετική έρευνα, ενεργοποίησε τον νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου. Μάλιστα ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου έστειλε τα σχετικά έγγραφα στη Βουλή για να ενεργοποιηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, καθώς πρόκειται για την περίοδο που υφυπουργός Αθλητισμού ήταν ο Γιώργος Λιάνης.
Μάλιστα, ο υπάλληλος της ΓΓΑ που κατήγγειλε τη διαφθορά, τέθηκε σε υποχρεωτική αργία!

Δικογραφία-Μαμούθ για την Εγκληματική

Επιπλέον, σύμφωνα με την εκμπομπή, στα χέρια του εισαγγελέα εφετών Αθηνών Σταμάτη Δασκαλόπουλου βρίσκονται 25 ογκωδέστατοι φάκελοι που συγκροτούν τη δικογραφία της εγκληματικής οργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το υλικό ξεπερνά τις 10.000 σελίδες και μαζί με τα CD των παρακολουθήσεων του υπερκοριού της ΕΥΠ αποτελούν τη σοβαρότερη δικογραφία που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο εφετείο Αθηνών. Ο κ.Δασκαλόπουλος ήδη μελετά τα ευρήματα του συναδέλφου του Αριστείδη Κορέα και του ανακριτή διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη και θα συντάξει την πρόταση του προς το Συμβούλιο Εφετών για τους 35 κακουργηματικά κατηγορούμενους προέδρους ΠΑΕ, παράγοντες και στελέχη της ΕΠΟ και διαιτητές.

Έρευνα για κακουργηματική υπεξαίρεση στον ΠΣΑΠ

Τέλος, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνώ μελετά δύο υποθέσεις κακουργηματικής υπεξαίρεσης στο συνδικαλιστικό χώρο των ποδοσφαιριστών και των προπονητών. Η πρώτη έρευνα αφορά τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) και ήδη κατέθεσαν ανωμοτί ως ύποπτοι στην Αστυνομική Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος τα μέλη του ΔΣ Κώστας Πούλιος και Σταμάτης Συρίγος. Η δεύτερη έρευνα αφορά τα οικονομικά του πρώην Πανελληνίου Συνδέσμου Προπονητών, ο οποίος μετονομάστηκε σε Σύνδεσμος Προπονητών Αττικής.

Best of internet