Κίνηση... καριέρας για τον «αρχηγό»

Κίνηση... καριέρας για τον «αρχηγό»

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Κίνηση... καριέρας για τον «αρχηγό»

bet365

Πως ο δανεισμός στην Λιέγη μπορεί να αποτελέσει μια αληθινή δεύτερη ευκαιρία για τον Γιάννη Μανιάτη στον Ολυμπιακό. Γράφει ο Διονύσης Δελλής.
Έγινε ακριβώς στον επίλογο των μεταγραφών. Τελευταια ώρα και μάλιστα κυριολεκτικά. Θα ήταν ιδεατό να είχε συμβεί στην αφετηρία. Και ο Γιάννης Μανιάτης να ήταν ήδη, εδώ και εβδομάδες, υπό την ασφάλεια μιας νέας ποδοσφαιρικής στέγης. Παρά ταύτα: Έχουμε την εντύπωση πως έστω και αν έχασε μερικές εβδομάδες, ο αρχηγός του Ολυμπιακού πήρε την καλύτερη δυνατή απόφαση για την καριέρα του. Ο δανεισμός του στη Σταντάρ Λιέγης ως το φινάλε της φετινής σεζόν μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικός για εκείνον. Να αποτελέσει μια αληθινή «επανεκκίνηση», που θα του δώσει από το καλοκαίρι και μια δεύτερη ευκαιρία στο μεγάλο λιμάνι.
Τα έλεγαν οι Ερυθρόλευκοι εδώ και κοντά δύο μήνες. Εξηγούσαν σε όλους τους τόνους ότι δεν σκοπεύουν να προχωρήσουν σε μεταγραφές τον Γενάρη. Αντίθετα τόνιζαν την ανάγκη να μειωθεί ο αριθμός των ποδοσφαιριστών στο ρόστερ. Και για να μπορεί ο προπονητής να κάνει τη δουλειά του καλύτερα, αλλά και για να βρουν αγωνιστικό ρυθμό εκείνοι που αποδεδειγμένα δεν χωρούσαν στις επιλογές του. Ο Γιάννης Μανιάτης λοιπόν ήταν μια τέτοια περίπτωση. Η επιστροφή του από τον τραυματισμό τον καθυστέρησε τόσο, που οι ρόλοι στην ομάδα ήταν πια μοιρασμένοι.
Ο Μιλιβόγιεβιτς, ο Κασάμι, ο Καμπιάσο έδωσαν «μάχη» στο πρώτο μισό της σεζόν για τις δύο θέσεις στον άξονα. Και όπως αποδείχθηκε ο κόουτς είχε κατά νου κάποια στιγμή την «ενεργοποίηση» και του Σάσα Ζντιέλαρ, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε το ενδιαφέρον του για την περίπτωση του Ανδρέα Μπουχαλάκη. Πέντε ποδοσφαιριστές λοιπόν για αυτές τις δύο θέσεις. Και ο Μανιάτης εκτός των επιλογών του προπονητή.Σε σημείο που αν έμενε, προφανώς, θα έβλεπε αύριο το όνομα του να «απουσιάζει» από το ρόστερ του Γιουρόπα Λιγκ. Θα έπαιρνε τη θέση του ο Ζντιέλαρ στην λίστα της Ευρώπης. Δεδομένο ήταν.
Δεν θα είχε τον χρόνο συμμετοχής που έψαχνε στον Ολυμπιακό ο 30άχρονος διεθνής μέσος. Ουσιαστικά θα έχανε ακόμη μισή σεζόν.
Ενώ τώρα; Και η ψυχολογία του αλλάζει, και σε ένα πρωτάθλημα όπως το Βελγικό θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του. Και η Σταντάρ Λιέγης που προ ημερών έχασε τον Σαμπού Γιαταμπαρέ (Βέρντερ) μπορεί να του δώσει ευκαιρίες. Να του δώσει φανέλα βασικού σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μπορεί το επόμενο 4άμηνο να είναι ευεργετικό για τον Γιάννη Μανιάτη. Να τον βοηθήσει ουσιαστικά. Και το καλοκαίρι; Να επιστρέψει στον Ολυμπιακό για να διεκδικήσει τη θέση του βασικού, που είχε ως τον περασμένο Μάρτη. Το καλοκαίρι που είναι πολύ πιθανό ποδοσφαιριστές όπως ο Παϊτίμ Κασάμι και ο Λούκα Μιλιβόγιεβιτς να γίνουν αιτία για μεταγραφικές «προτάσεις» προς τους Ερυθρόλευκους. Που κανείς δεν είναι σίγουρος τι θα γίνει με τον Εστέμπαν Καμπιάσο (είναι ανοιχτό ο Αργεντινός να επιστρέψει κάποια στιγμή στην πατρίδα του, για να κλείσει εκεί την καριέρα του).
Και όλοι στη θέση τους όμως να παραμείνουν: Με άλλες πιθανότητες θα «μπει» σε διαδικασία ολικής επαναφοράς ο Μανιάτης, έχοντας προλάβει να βάλει στα πόδια του 10-15 ματς στο Βέλγιο. Και βέβαια με άλλες αν συνέχιζε να ψάχνει πεντάλεπτα και δεκάλεπτα συμμετοχής στον Ολυμπιακό ως τον Μάη. Εξαιρετική λοιπόν η επιλογή του να ταξιδέψει στην Λιέγη. Και σημαντικό ότι ουσιαστικά οι Ερυθρόλευκοι φρόντισαν ώστε ο αρχηγός τους να έχει αυτό το δικαίωμα επιλογής, σε έναν δανεισμό υψηλού επιπέδου. Κοινή η απόφαση τους. Και δείγμα της σοβαρής λειτουργίας του κλαμπ και σε αυτό το επίπεδο.
Ο 30άχρονος σύμφωνα με πληροφορίες στο μήνα που προηγήθηκε είχε συζητήσεις και με το MLS. Παίχθηκε όντως ένα τέτοιο «σενάριο». Το συζήτησε. Να ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου το πρωτάθλημα ξεκινά τον Μάρτη και να μείνει εκεί ουσιαστικά για ολόκληρο του 2016. Δεν έγινε. Προχώρησε το Βέλγιο. Και όπως φαίνεται τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, από τη στιγμή που η επιθυμία του είναι να επιστρέψει στον Ολυμπιακό και να διεκδικήσει στους Πειραιώτες μια δεύτερη ευκαρία; Μάλλον η επιλογή του είναι καλύτερη. Ο χρόνος θα δείξει τα υπόλοιπα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής