Μόνο οι παίκτες μπορούν να στηρίξουν τον Τούντορ...

Μόνο οι παίκτες μπορούν να στηρίξουν τον Τούντορ...

Μόνο οι παίκτες μπορούν να στηρίξουν τον Τούντορ...

bet365

Μετά τον... χαμό των τελευταίων τριών ημερών στον ΠΑΟΚ, ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για άλλη μια... νέα εποχή που ξεκινά!
Γίνεται ένας χαμός στον ΠΑΟΚ. Είναι ξεκάθαρο ότι σιγά-σιγά ο Δικέφαλος μπαίνει σε μία νέα περίοδο. Την πέμπτη του Σαββίδη...
Ο Αγγελίδης ήταν κεντρικό πρόσωπο στην τέταρτη προσπάθεια του Σαββίδη να κάνει ποδοσφαιρική ομάδα. Ο Κύπριος παράγοντας ήρθε αφού ο Σαββίδης επέβαλε την συνεργασία Βρύζα-Αναστασιάδη (αυτό ήταν το τρίτο πλάνο) και από πέρυσι την άνοιξη και μετά πρωταγωνίστησε στο τέταρτο πλάνο που εκπόνησε ο ίδιος φέρνοντας τον Άρνεσεν, ο οποίος στη συνέχεια έφερε τον Τούντορ.
Πάμε παρακάτω…
Κεντρικό πρόσωπο σε αυτή την Πέμπτη προσπάθεια, γνωρίζαμε ότι θα ήταν ο Λούμπος Μίχελ. Δεν περιμέναμε ότι θα αναλάβει ως πρόεδρος, αλλά ο Ιάκωβος Αγγελίδης (και όχι Τζακ όπως υποτιμητικά και ειρωνικά τον αποκαλούσαν οι ξερόλες στη Θεσσαλονίκη) έκανε την έκπληξη και άφησε κενό στην προεδρία της ΠΑΕ, το οποίο έστω και προσωρινά έπρεπε να καλυφθεί.
Να λοιπόν που στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν μένουν όλοι επάνω στα λεφτά που δίνει ο Ιβάν Σαββίδης!
Να λοιπόν που ένας παράγοντας δεν αντέχει, διαφωνεί και δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο σε εμάς και στον μεγαλομέτοχο, ότι δεν γίνεται να λειτουργήσει η ΠΑΕ με αυτό το μοντέλο των επιτροπών. Ο Αγγελίδης αφήνει πολλά λεφτά μηνιαίως και φεύγει για να αλλάξει η κατάσταση. Τέλος πάντων… αυτός δεν το αντέχει και αποχωρεί.
Η ΠΑΕ θα ξαναλλάξει μέχρι το καλοκαίρι, αλλά το κύριο θέμα μέχρι τότε και μέχρι να ξεκινήσει 100% το νέο πλάνο Σαββίδη, θα είναι η ποδοσφαιρική ομάδα.
Ο Ιβάν Σαββίδης στηρίζει προφορικά τον Ιγκόρ Τούντορ, απειλεί ανοικτά όποιον δεν κάνει κάτι παρόμοιο μέσα από την ΠΑΕ, αλλά… είναι ξεκάθαρο ότι αυτό δεν φθάνει.
Ο Τούντορ που ΔΕΝ βοηθήθηκε και δεν στηρίχθηκε όσο έπρεπε μέχρι στιγμής, έχει ένα βουνό μπροστά του. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να τα καταφέρει. Για εμάς είναι σχεδόν αδύνατον. Ο Κροάτης πρέπει να πετύχει μεγάλη έκπληξη…
Τα εμπόδια πάρα πολλά και σοβαρά:
1) Οι τραυματισμοί είναι το πρώτο και μεγαλύτερο. Με μία θλάση κάθε δέκα μέρες (κατά μέσο όρο) δεν έχει καμία τύχη να πετύχει τον οποιονδήποτε στόχο. (Προφανώς έχει υποχρέωση και ο ίδιος να ασχοληθεί πιο σοβαρά με το συγκεκριμένο θέμα. Αν προλαβαίνει…).
2) Το κλίμα που δημιούργησαν-δημιουργήθηκε εναντίον του. Έχει μπει στο στόχαστρο και… δύσκολα να βγει.
3) Το πρόγραμμα της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ δίνει και άλλα ντέρμπι στους δύο θεσμούς, χωρίς να έχει πολλές αγωνιστικές λύσεις.
4) Οι μεταγραφές που ζήτησε και δεν έγιναν. Έναν παίκτη ήθελε διακαώς στη θέση 10 για να κάνει τη διαφορά και τελικά η ΠΑΕ δεν κατάφερε να τον αποκτήσει. Ο Σαββίδης δηλαδή δεν δέχθηκε τις ακριβές προτάσεις του Άρνεσεν.
5) Ο χαρακτήρας του. Έχει πολλά σκαμπανεβάσματα, δεν μπορεί να εκφραστεί καλά στα Αγγλικά, του ξεφεύγουν λόγια, έχει ξεσπάσματα με αποκορύφωμα αυτό του Σαββάτου, κατά όσων τον έβριζαν έξω από το γήπεδο.
6) Ο Μπερμπάτοφ. Μεγάλο και άλυτο πρόβλημα. Εκτιμούμε ότι η διαχείριση του Βούλγαρου σούπερ σταρ τον προβληματίζει πρωί-μεσημέρι-βράδυ, ακόμη και στον ύπνο του.
7) Όσοι θα συνεχίσουν να του χρεώνουν τα πάντα. Είτε το ότι δεν παίζει π.χ. ο Χαρίσης, είτε το ότι έπαιξε και έπαθε πάλι θλάση. Και για το ένα και για το άλλο θα «πρέπει» να φταίει ο Κροάτης. Η προσπάθεια να του χρεώνεται το παραμικρό στην ομάδα θα συνεχιστεί ακατάπαυστα, παρά τα όσα ζήτησε ο Σαββίδης.Κάθε Δευτέρα που ο ΠΑΟΚ δεν θα κερδίζει, ο Τούντορ θα υποφέρει!
8) Επί της ουσίας ο Τούντορ έχασε σήμερα και ένα βασικό του στήριγμα. Τον Αγγελίδη…
9) Τελευταίο και πολύ σημαντικό: Τα δικά του λάθη στην ομάδα, στο γήπεδο, στο κοουτσάρισμα, στην υπόθεση Μπερμπάτοφ, στις τοποθετήσεις του. Αυτά που ανέμεναν όλοι (με βάση την απειρία του) αλλά όταν τα έκανε, ελάχιστοι τον στήριξαν και προσπάθησαν να τον βοηθήσουν για να μην τα επαναλάβει σε ένα βάθος χρόνου.
Με αυτά και με αυτά, τι έμεινε στον Τούντορ;
Μόνο οι παίκτες του! Κι’ εκεί δεν έχει το 100% της αποδοχής, αλλά από την άλλη δεν έχει χάσει πολλά και βασικά του στηρίγματα.
Μπορούν οι εναπομείναντες να τον στηρίξουν;
Κάποιοι λένε… «ναι».
Δεν ξέρω...
Σε λίγες εβδομάδες νομίζω ότι θα πανηγυρίζουν, όσοι μανιωδώς εδώ και μήνες, προσπαθούν να καταδείξουν ότι Άρνεσεν και Τούντορ απέτυχαν, δεν κάνουν και πρέπει να φύγουν… (Αυτό που γράφαμε και το Σάββατο). .
Ίσως και να έχουν δίκιο…
Το χέρι μου στη φωτιά δεν το βάζω για κανέναν… Σιγά μην εγγυηθώ εγώ για την επιτυχία τους...
Ήθελα όμως να στηριχθούν και τουλάχιστον να τους δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία για να διορθώσουν τα λάθη τους…
Εκτιμώ ότι από τον Δεκέμβριο και μετά το πλάνο Άρνεσεν-Τούντορ, το «τελείωσε» ο ίδιος ο άνθρωπος που το εμπνεύστηκε. Όχι ο Αγγελίδης βέβαια…
* Για πολλοστή φορά (και χωρίς κωλοτούμπες) επαναλαμβάνω ότι ο Σαββίδης έχει τη βασική ευθύνη για το ότι ο ΠΑΟΚ εδώ και τέσσερα χρόνια δεν μπορεί να φτιάξει ομάδα.
Είναι πραγματικός ευεργέτης του ΠΑΟΚ, έχει πολύ καλές προθέσεις και αγαπάει πραγματικά την ομάδα, αλλά δεν στηρίζει όσο θα έπρεπε και όπως θα έπρεπε, τους ανθρώπους και τα πλάνα που εκπονούνται κάθε χρόνο.
Δεν αλλάζω άποψη.
Όταν άλλοι έριχναν τις ευθύνες στον Δώνη, υποστηρίζαμε το ίδιο. Όταν τα «έβαζαν» με τον Βρύζα, λέγαμε το ίδιο. Όταν «ξέσκιζαν» τον Τσιστιακόφ, εμείς το ίδιο υποστηρίζαμε για την βασική ευθύνη. Το ίδιο για τον ΓΧ., και για όλους τους άλλους που ήρθαν και έφυγαν αποτυχημένοι.
Γι’ αυτό γίνονταν και γίνεται η κριτική, μήπως και κάτι αλλάξει προς το καλύτερο στο σκεπτικό και την φιλοσοφία του.
Σε αυτή την κρίση που περνάει ο ΠΑΟΚ, ο Σαββίδης κάνει αυτό που πρέπει, αλλά… ξέχασε αυτό για το οποίο δεσμεύτηκε στον προπονητή, όταν τον στήριξε δημόσια το βράδυ του αγώνα κυπέλλου Καλλονή-ΠΑΟΚ.
Τέλος πάντων… ας εφαρμόσει μία ώρα αρχύτερα τις αποφάσεις που έχει πάρει για το νέο project και ας μην χάνει άλλο χρόνο.
* Ο Άγγελος Αναστασιάδης έκανε απίστευτες καταγγελίες. Για πρώτη φορά στα χρονικά του ποδοσφαίρου, ένας προπονητής κατήγγειλε ότι… επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και προσωπικότητες (όπως οι Σαλπιγγίδης, Τζιόλης, Αθανασιάδης, Τζαβέλλας, Γλύκος, Ιτάνζ, Ρατς, Μακ, Δημήτρης Παπαδόπουλος και άλλοι που έπαιζαν πέρυσι στον ΠΑΟΚ) έστηναν παιχνίδια και είχαν σε διάρκεια χρόνου, εσκεμμένα μειωμένη απόδοση για να χάνει ο ΠΑΟΚ, με στόχο την δική του απομάκρυνση!
Αυτό δεν έχει προηγούμενο και πραγματικά περιμένουμε την αντίδραση των κατηγορούμενων παικτών…
Το ότι αυτοί οι παίκτες συνέχιζαν να παίζουν σαν… πτώματα αφού «πέτυχαν» τον σκοπό τους και έφυγε ο Αναστασιάδης, το αφήνουμε στην άκρη, γιατί εδώ η καταγγελία είναι σοβαρή και για πολλά χρόνια θα αποτελεί κύριο θέμα στα… καφενεία της Θεσσαλονίκης, που διψούν για τέτοιου είδους ιστορίες…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.