Διαβόλου... Καλτσάς και διαβόλου χέρι!

Διαβόλου... Καλτσάς και διαβόλου χέρι!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Διαβόλου... Καλτσάς και διαβόλου χέρι!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου βγάζει το καπέλο στον Νίκο Καλτσά και αναφέρεται στην τρομερή γκίνια με τους τραυματισμούς Μπουμάλ-Τελάντερ που δεν επιτρέπουν στον Παναθηναϊκό να χαρεί το «διπλό» στα Περιβόλια.

Θετικό νούμερο ένα: Ο Παναθηναϊκός συμπλήρωσε με το «διπλό» στα Χανιά την τέταρτη σερί εκτός έδρας νίκη(Γιάννενα, Μυτιλήνη, Λιβαδειά, Περιβόλια), παρουσιάζει αξιοπρόσεκτη βελτίωση και αποτελεσματικότητα μακριά από την Λεωφόρο με τον Αντρέα Στραματσόνι στον πάγκο και δείχνει να βρίσκει το «γιατρικό» για το μεγαλύτερο πρόβλημα της τελευταίας τριετίας, που δεν είναι άλλο από την μεταμόρφωση προς το χειρότερο μακριά από το γήπεδό του.

Θετικό νούμερο δύο: Η καταπληκτική εμφάνιση του Νίκου Καλτσά. Ο Έλληνας εξτρέμ παίρνει από τα μαλλιά τις ευκαιρίες του Αντρέα Στραματσόνι, φωνάζει πιο δυνατά απ' όλους «παρών» στον έντονο συναγωνισμό των ακραίων για δύο θέσεις στην ενδεκάδα και κάνει διαφορά. Είναι τρομερή η κίνηση για να αποφύγει τον Σωτηρίου στο πρώτο γκολ, μία προσποίηση που την ήθελε 100% για να βγάλει από την πορεία της μπάλας τον πορτιέρο των Κρητικών που τον «έκλεινε», ενώ η αίσθηση του γκολ που διαθέτει έντονα ανεπτυγμένη στο ποδοσφαιρικό του dna, τον βοηθά παρά την μεγάλη διαφορά ύψους από τον αντίπαλο του, να «τρυπώσει» στο ύψος της μικρής περιοχής, να βγει στο πρώτο δοκάρι και με το κεφάλι να σκοράρει το δεύτερο σημερινό του τέρμα. Είναι «κεφάλαιο» για τον Παναθηναϊκό...

Θετικό νούμερο τρία: Το... ξεμπούκωμα και η ευστοχία των παικτών του «τριφυλλιού» στα τελευταία 15 μέτρα του γηπέδου. Με εξαίρεση το δοκάρι του Κλωναρίδη στο 10', ο Παναθηναϊκός έκανε τρεις τελικές στην συνέχεια με 100% ευστοχία. Αν ο Λουντ δεν είχε σπαταλήσει το τετ-α-τετ στο φινάλε, θα μιλούσαμε για την απόλυτη κυνικότητα. Τα παθήματα των προηγούμενων παιχνιδιών δείχνουν να γίνονται μαθήματα. Φυσικά, το ζητούμενο είναι η διάρκεια.

Θετικό νούμερο τέσσερα: Η δεύτερη ασίστ του Μέστο. Μετά την Λιβαδειά, ένα «ανέβασμα» του Ιταλού μπακ και μία σέντρα, φέρνει γκολ στον Παναθηναϊκό. Δεν πήρε πολλές επιθετικές πρωτοβουλίες στα Περιβόλια αλλά σε μία από αυτές ήταν ουσιαστικός κι αυτό είναι που μετράει.

Κι, όμως, όλα τα παραπάνω θετικά ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να τα χαρεί. Πως να το κάνει, άλλωστε, όταν «μίλησε» με την γκαντεμιά σήμερα στην Κρήτη! Από το πουθενά, ο Τελάντερ παθαίνει θλάση, μένει τρεις εβδομάδες εκτός και ο Στραματσόνι έχει στην διάθεση του για τα επόμενα δύο παιχνίδια μόνο τον Ταυλαρίδη και τον Μολέντο! Ο Κουτρουμπής έχει ακόμη δύο αγωνιστικές για την κόκκινη με τον Ατρόμητο, ο Σάντσεθ είναι... off και έχει ενδιαφέρον να δούμε τον Βραζιλιάνο που αναγκαστικά θα μπει στα βαθιά με το καλημέρα, κι ας είναι ανέτοιμος! Να ήταν μόνο αυτό. Λεπτά αργότερα, ο Μπουμάλ πέφτει μόνος του στο έδαφος, τόσο άτσαλα όσο χρειαζόταν για να βγάλει τον ώμο του και να μείνει ένα μήνα εκτός! Πραγματικά κρίμα για τον Καμερουνέζο που και σήμερα έβγαλε το... ψωμί του με ασίστ.

Διαβόλου... Καλτσάς για την νίκη και διαβόλου χέρι για τους σοβαρούς τραυματισμούς! Εκεί που λες «γέμισε» το ρόστερ και στα δύσκολα πας με ολοκληρωμένο το οπλοστάσιο, έρχονται και ανατρέπουν τα δεδομένα!

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι και τα αρνητικά που έβγαλε σήμερα ο Παναθηναϊκός πάνω στο χορτάρι, φυσικά και πρέπει να προβληματίσει η... ελαφρότητα που δέχεται δύο γκολ εντελώς ''φτηνά'' αλλά και η λειτουργικότητα του 4-2-3-1, ειδικά όταν ο Εσιέν είναι ο ένας από τους δύο αμυντικούς χαφ. Για τα λέμε όλα, πάντως, ο Γκανέζος όσο δεν βοήθησε στον άξονα της μεσαίας γραμμής, άλλο τόσο έδωσε λύσεις ως κεντρικός αμυντικός μετά τον τραυματισμό του Τελάντερ.

Ατομική αξιολόγηση: Στιλ 5, Πράνιτς 4, Μέστο 6, Τελάντερ 6, Ταυλαρίδης 4, Εσιέν 6, Ζέκα 7, Καλτσάς 9, Κλωναρίδης 7, Πέτριτς 6, Αμπέντ 4, Μπουμάλ 7, Λουντ 5, Εβανζελίστα(-),

Υ.Γ1: Ο Λαζαρίδης δέχθηκε αντικείμενο στην Τούμπα και έπεσε τραυματισμένος στο έδαφος. Θα δούμε τους κανονισμούς να εφαρμόζονται ή θα συνεχίσει ο Παναθηναϊκός να αποτελεί το... παράδειγμα αυστηρότητας για τους υπόλοιπους;

Υ.Γ2: Όλα τα λεφτά η παρουσία των οπαδών του Παναθηναϊκού στα Περιβόλια και τρομερό πανό που τα είπε ΟΛΑ!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.