Ο Ολυμπιακός σε διημερίδα για την εθελοντική προσφορά (pics & vid)

Ο Ολυμπιακός σε διημερίδα για την εθελοντική προσφορά (pics & vid)

Ο Ολυμπιακός σε διημερίδα για την εθελοντική προσφορά (pics & vid)

Ο Ολυμπιακός (με το ίδρυμα «Ελπίδα») συμμετείχε σε διημερίδα που διοργάνωσε το 5ο δημοτικό Ιωαννίνων για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών.

Ο Ολυμπιακός έγινε και στα Γιάννινα το... ταίρι ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Στο περιθώριο της παρουσίας της ερυθρόλευκης αποστολής στην πόλη της Ηπείρου για τον αγώνα της Super League με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Ολυμπιακός αποδέχθηκε με μεγάλη χαρά την πρόσκληση του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων του 5ου δημοτικού σχολείου Ιωαννίνων «Βαλλάνειο» να συμμετάσχει σε διημερίδα για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με τη μεταμόσχευση και την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών.
 
Στην διημερίδα με την ονομασία «Γίνε το Ταίρι μου» συμμετείχε και το ίδρυμα «Ελπίδα». Το απόγευμα (18.00 του Σαββάτου 30 Ιανουαρίου) πραγματοποιήθηκε σχετική ομιλία - ενημέρωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών για το συγκεκριμένο θέμα της μεταμόσχευσης μυελού των οστών και της σημασίας της εθελοντικής προσφοράς του. Εκεί έδωσε το παρών από πλευράς Ολυμπιακού ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας και ΕΚΕ της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Κωνσταντίνος Καρδιασμένος που ανέφερε: «Όταν δεχτήκαμε την επιστολή από το σχολείο για να συμμετάσχουμε σε αυτήν την διημερίδα για την ενημέρωση των πολιτών προκειμένου να γίνουν εθελοντές δότες και είδαμε μάλιστα ότι σε αυτήν συμμετέχει και η «Ελπίδα» με την οποία έχουμε μια πολύ στενή συνεργασία εδώ και αρκετά χρόνια, δεν το σκεφτήκαμε καθόλου. Αυτό το οποίο πρέπει να καταλάβουν όλοι είναι ότι αυτή η ιστορία με τους εθελοντές δότες αποτελεί ένα παιχνίδι αριθμών. Ένα παιχνίδι αριθμών όπου οι λίγοι ασθενείς προσδοκούν να βρουν σ' έναν πολύ μεγάλο αριθμό υγιών ανθρώπων δότη που θα τους σώσει τη ζωή. Η σχέση αυτή, δυνητικά, θα έπρεπε να είναι αντιστρόφως ανάλογη. Κι αυτό επειδή είναι πολύ μικρός ο αριθμός (σ.σ.: των ασθενών) και απευθύνονται σε 6 δισ. ανθρώπων, δηλαδή θα έπρεπε να έχουν 6 δισ. πιθανότητες για να σωθούν. Δυστυχώς δεν είναι έτσι. Ο τρόπος για να μπορέσουμε ν' αυξήσουμε τις πιθανότητες των ανθρώπων αυτών που αναζητούν απεγνωσμένα το δότη που θα τους σώσει τη ζωή είναι η ενημέρωση. Προς αυτή λοιπόν την κατεύθυνση, της ενημέρωσης του κοινού, θα ήθελα κατ' αρχήν να συγχαρώ το σχολείο και όλους τους φορείς που βοηθούν ώστε να γνωστοποιηθεί αυτή η δραστηριότητα προς το κοινό των Ιωαννίνων. Ελπίζω μάλιστα να γίνει και σε άλλες πόλεις ώστε να υπάρχουν αποτελέσματα και να βρεθούν περισσότεροι δότες. Εμείς θα προτρέψουμε με όλες τις επικοινωνιακές μας δυνάμεις, καθώς γνωρίζετε ότι είμαστε ένας σημαντικός αθλητικός οργανισμός, και θα διαφημίσουμε την ιδέα του εθελοντή δότη. Θέλουμε να ευχηθούμε παράλληλα μεγάλη επιτυχία στην εκδήλωσή σας αύριο (σ.σ.: Κυριακή) στην οποία θα είμαστε κι εμείς παρόντες. Ευχαριστώ πολύ».
 
Στην ίδια εκδήλωση ήταν ομιλητές διακεκριμένοι επιστήμονες όπως ο Στέλιος Γραφάκος (Διευθυντής Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία»), η Παναγιώτα Καραφυλλίδου (Κοινωνική λειτουργός του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας»), η Ελευθερία Ζερβού (Διευθύντρια Αιμοδοσίας Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων) και ο Αλέξανδρος Μάκης (Επίκουρος Καθηγητής Παιδιατρικής / Παιδοαιματολογίας τομέα υγείας παιδιού, ιατρικό τμήμα Πανεπιστημίου Ιωαννίνων).
 
Νωρίς το μεσημέρι (10.00 - 13.00) της Κυριακής (31 Ιανουαρίου), στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου, πραγματοποιήθηκε η δράση «Γίνε Δότης Μυελού των Οστών» με ενημέρωση, λήψεις δειγμάτων, εγγραφές εθελοντών δοτών μυελού των οστών και παράλληλες εκδηλώσεις του 5ου δημοτικού σχολείου Ιωαννίνων «Βαλλάνειο».
 
Εκεί ήταν από πλευράς Ολυμπιακού ο Σάββας Θεοδωρίδης, που είπε σχετικά: «Είναι τεράστια αυτή η προσπάθεια που κάνετε να ενημερώσετε τον κόσμο ώστε να γίνει δότης μυελού των οστών. Ερχόμαστε γιατί ο Ολυμπιακός έχει δώσει πρώτος το παράδειγμα καθώς οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές έχουν γίνει οι ίδιοι δότες όπως και πρώτος απ' όλους ο πρόεδρός μας, Βαγγέλης Μαρινάκης. Αυτό λέει πάρα πολλά. Έχει ανάγκη η Ελλάδα από παρόμοιες πράξεις. Υπάρχει μεγάλη υπογεννητικότητα αυτή τη στιγμή στη χώρα μας και πρέπει να υποστηρίξουμε αυτά τα παιδάκια. Πρέπει όλοι να προσφέρουμε γιατί δεν γνωρίζει κανείς πότε και από ποιόν μπορεί να χρειαστεί την ίδια βοήθεια. Σας συγχαίρω για την προσπάθειά σας. Ο Ολυμπιακός είναι και θα είναι πάντα δίπλα σας. Έχει γεμίσει ο χώρος εδώ και χαιρόμαστε γι' αυτό. Η ομάδα μας αποτελεί πρότυπο και θα συνεχίσει έτσι».
 
Δίπλα του ήταν ο πρόεδρος του συλλόγου, Βασίλειος Σιαράβας, που είπε συγκινημένος: «Ευχαριστούμε πολύ. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δείχνετε τόσο μεγάλες κοινωνικές ευαισθησίες και είστε κοντά σε τέτοιες δραστηριότητες. Μας τιμάτε με την παρουσία σας. Έχει γεμίσει ο χώρος. Η ομάδα σας αποτελεί πρότυπο, ευχαριστούμε πολύ».

Ο Ολυμπιακός έγινε ξανά... ταίρι όσων έχουν ανάγκη! / Olympiacos is again with those in need!

Best of internet