Primeira Liga: Με νίκες συνέχισαν Σπόρτινγκ και Πόρτο (gTV)

Δημήτρης Ρούσσος
Primeira Liga: Με νίκες συνέχισαν Σπόρτινγκ και Πόρτο (gTV)

bet365

Εύκολα οι «δράκοι» και πιο δύσκολα τα «λιοντάρια», πήραν τις νίκες που έψαχναν και συνέχισαν με νίκες επί της Εστορίλ και της Ακαντέμικα αντίστοιχα στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Οπόρτο, με τον Ζοζέ Πεσέιρο πλέον στον πάγκο της, επικράτησε το Σάββατο της Εστορίλ με 3-1 εκτός έδρας, και παρέμεινε σε κοντινή απόσταση απ’ την πρωτοπόρο Σπόρτινγκ.

Στο παιχνίδι, όπου παρακολούθησε κι ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Πορτογαλίας, Φερνάντο Σάντος, ο Αμάντο έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους της Εστορίλ μόλις στο 3ο λεπτό, όμως ο Αμπουμπακάρ μείωσε γρήγορα σε 1-1 για την Πόρτο.

Στο 33’ ο Ντανίλο Περέιρα έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, ενώ ο Αντρέ ήρθε στο 82’ να διαμορφώσει το τελικό 3-1 για την ομάδα του Πεσέιρο.

Παρέμεινε στην κορυφή η Σπόρτινγκ

Λίγο νωρίτερα τα «λιοντάρια» της Λισαβόνας είχαν καταφέρει να επιβληθούν με δυσκολία στο Ζοζέ Αλβαλάδε της Ακαντέμικα, που έβαλε «δύσκολα» στο σύνολο του Ζόρζε Ζέζους από νωρίς.

Συγκεκριμένα, στο 8’ ο Ράφα πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά στη μικρή περιοχή της Σπόρτινγκ από κόρνερ κι έκανε το 0-1 για την Ακαντέμικα, όμως στο 30’ η Σπόρτινγκ ισοφάρισε με τον Άντριεν Σίλβα. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου (43’) ο Μπράιαν Λουίς έβαλε μπροστά στο σκορ τα «λιοντάρια», όμως η Ακαντέμικα αποδείχθηκε σκληρό «καρύδι».

Το αυτογκόλ του Έβερτον στο 58’ έφερε ξανά το παιχνίδι σε ισορροπία κι ενδεχομένως αν δεν υπήρχε η αποβολή του Αντερλάν στο 80’ (2η κίτρινη) να κατάφερναν οι φιλοξενούμενοι να αποσπάσουν τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας στο Αλβαλάδε.

Αυτό δεν συνέβη και τελικώς η Σπόρτινγκ λυτρώθηκε» με τον Μοντέρο να κάνει το 3-2 στο σκορ και να διατηρεί το προβάδισμα της ομάδας του στην κορυφή της βαθμολογίας απ’ την Πόρτο στους 5 βαθμούς.

 

Τελευταία Νέα