To σενάριο της τελευταίας στιγμής και οι 2+1 μεταγραφές «εσωτερικού»

To σενάριο της τελευταίας στιγμής και οι 2+1 μεταγραφές «εσωτερικού»

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
To σενάριο της τελευταίας στιγμής και οι 2+1 μεταγραφές «εσωτερικού»

bet365

Πώς ο Πουλίδο, ο Ζντιέλαρ αλλά και ο Ντουρμάζ «άλλαξαν» τον Γενάρη του Ολυμπιακού. Γράφει ο Διονύσης Δελλής.

Είναι κάτι σαν άγραφος νόμος για τον Ολυμπιακό. Αν δεν κλείσει το μεταγραφικό παράθυρο, ποτέ δεν μπορείς να πεις ποτέ. Δεν το επιτρέπει το παρελθόν και οι «εκπλήξεις» που κατά καιρούς έχουν προκύψει ακριβώς σε επίλογο μιας τέτοιας περιόδου. Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας λοιπόν βλέπουμε. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που ατζέντηδες ήδη... λανσάρουν ένα σενάριο φορ με παρελθόν από «Πορτογαλία» για αυτό το φινάλε (συγκεκριμένα για τον Έντερ της Σουόνσι).

Ακόμη όμως και αν «ισχύσει» αυτό που μοιάζει ως το πιθανότερο από την πρώτη στιγμή, ακόμη και αν όντως οι Ερυθρόλευκοι περιορίσουν τη δράση τους στην αφετηρία του 2016 αποκλειστικά και μόνο στην εκκαθάριση του ρόστερ τους; Έχουμε την εντύπωση ότι βρήκαν τον τρόπο να νοιώσουν ήδη ενισχυμένοι, για τη συνέχεια της σεζόν. Η ενεργοποίηση του Σάσα Ζντιέλαρ, αυτή του Άλαν Πουλίδο και βέβαια η «προσθήκη» του Τζίμι Ντουρμάζ στην Ευρωπαϊκή λίστα της ομάδας, συνθέτουν μια τριλογία που δημιουργεί προϋποθέσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Παίξε με τις καλύτερες αποδόσεις στην Sportingbet στο παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ολυμπιακό.

Δεν είχε επί της ουσίας ο Ολυμπιακός επιθετικό πίσω από τον Ιντέγιε. Και δεν είχε διότι όπως απέδειξε το πρώτο εξάμηνο ο Μάρκο Σίλβα δεν εκτίμησε ιδιαίτερως τις ικανότητες του Άλφρεντ Φινμπόγκασον. Ο Ισλανδός (που πάει στην Άουγκσμπουργκ με μεταγραφή!) έμεινε στο περιθώριο και πολύ γρήγορα ένιωσε ότι δεν περνά καλά στην Ελλάδα (εξ ου και το γεγονός ότι ο ίδιος δημιούργησε το θέμα της αποχώρησης του). Αντίθετα ο Πουλίδο έχοντας στα χέρια του μια πρόταση από το MLS, μια προοπτική ενός καλύτερου συμβολαίου (800.000 ευρώ τον χρόνο, του έδινε το Κολοράντο) θέλησε να συνεχίσει εδώ. Να διεκδικήσει μια δεύτερη ευκαιρία. Θα είναι πολύ πιο ευχαριστημένος από τον Φινμπόγκασον για κάθε λεπτό συμμετοχής που θα του δώσει ο Μάρκο Σίλβα ως το φινάλε της σεζόν. Και το δικό του κίνητρο, γίνεται επιπλέον όπλο για την ομάδα.

Κίνητρο και μάλιστα τεράστιο είναι και για τον Τζίμι Ντουρμάζ η παρουσία του στη λίστα του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Σουηδός είναι μεταμορφωμένος σε σχέση με πέρσι. Και με βάση τους αριθμούς ο καλύτερος winger που διαθέτει φέτος ο Ολυμπιακός. Δημιουργός (10 ασίστ φέτος), σκόρερ (5 γκολ στο πρωτάθλημα), σημαντικός για την ομάδα. Με εντελώς διαφορετικά «χαρακτηριστικά» στο παιχνίδι του, από τον Σεμπά που κατά το πρώτο μισό της σεζόν έκανε δικό του, το αριστερό άκρο της επίθεσης στα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ. Δίνει μεγαλύτερη άνεση στον Σίλβα η ενεργοποίηση του Ντουρμάζ. Του προσφέρει περισσότερες επιλογές σε σχήματα, φιλοσοφία παιχνιδιού, αγωνιστικά ζητούμενα. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που ο Σουηδός εντός των συνόρων έχει δείξει ότι μπορεί να συνεργαστεί καλά, με τον Φορτούνη και τον Ιντέγιε που είναι τα «σημεία αναφοράς» των Ερυθρόλευκων από τη μέση και μπροστά.

Και ο Ζντιέλαρ που επίσης όπως φαίνεται θα προστεθεί στην ευρωπαϊκή λίστα της ομάδας; Είχαν οι Πειραιώτες πέντε κεντρικούς χαφ στο ρόστερ του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Μπουχαλάκης και ο Μανιάτης με τα θέματα τραυματισμών δεν έπαιξαν δευτερόλεπτο. Έμεινε όλο το βάρος των δύο θέσεων, σε Κασάμι, Καμπιάσο και Μιλιβόγιεβιτς (με τον Σέρβο να χάνει λόγω τιμωρίας τα δύο πρώτα ματς). Τώρα τραυματίας είναι ο Καμπιάσο. Η προσθήκη του Ζντιέλαρ λοιπόν δίνει μια επιπλέον λύση, που θα ενεργοποιηθεί αν τέλος πάντων χρειαστεί.

Είναι σπουδαίο γεγονός σε μια τόσο απαιτητική σεζόν να μπορεί ένα κλαμπ να προχωρά σε... μεταγραφές εσωτερικού. Και όπως φαίνεται ο Ολυμπιακός το κάνει για δεύτερη φορά. Συνέβη το καλοκαίρι με τον Κασάμι και τον Φορτούνη, τον Μποτία, τον Ντουρμάζ (για τον ρόλο που απέκτησε στην ομάδα του πρωταθλήματος) ως τους κυριότερους εκφραστές αυτού του «κινήματος». Ακολουθεί μια ακόμη αντίστοιχη παρτίδα. Ο Μάρκο Σίλβα που επέμενε να ελαφρύνει σημαντικά το ρόστερ για το δεύτερο κομμάτι της σεζόν, είναι προφανές ότι βρήκε τον τρόπο να πάρει πολλά από... πολλούς. Και αυτό είναι στα υπέρ του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής