Αυτός ίσως είναι ξεχωριστή περίπτωση

Αυτός ίσως είναι ξεχωριστή περίπτωση

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Αυτός ίσως είναι ξεχωριστή περίπτωση

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta για την επιχείρηση «εκκαθάριση» στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

Οι πωλήσεις των Γιαταμπαρέ στη Βέρντερ Βρέμης και Ντοσεβί στην Σταντάρ Λιέγης, ήταν απλά η συνέχεια της υλοποίησης της πολιτικής που έχει αποφασίσει ο Ολυμπιακός να βγάλει από το ρόστερ του, με όσο το δυνατό μεγαλύτερη κερδοφορία, παίκτες που για τον άλφα η, βήτα λόγο, δεν θεωρεί ότι πρέπει να τους κρατάει στην ιδιοκτησία του.

Είναι μία επιχείρηση που έχει ξεκινήσει από πέρσι και συνεχίζεται με πραγματικά…εντατικό τρόπο! Οι Μασάντο και Ντε Βινσέντι επίσης πωλήθηκαν, σε Ντιναμό Ζάγκρεμπ και ΑΠΟΕΛ, ενώ έμειναν ελεύθεροι οι Πελέ (τώρα Ανόρθωση), Γιαννούλης κι Ιωαννίδης (Αστέρας Τρίπολης), Χάρα (Πατσούκα Μεξικού), Ιμπραίμ (μέχρι πρότινος Βέροια), Κατάϊ (Ερυθρός Αστέρας), Βλαχοδήμος (Παναθηναϊκός), Παπάζογλου (Παναιτωλικός), Ντιελνά (Σέφιλντ), Μπονγκ (Μπράϊτον), Γκρίμπιτς (Ακισάρ πλέον), Λυκογιάννης (Στουρμ Γκρατς), Καραγκούνη (ΑΕΛ), Λεάντρο (Λαμία), Λόρια (Σαμάρα), Ρουγκάλας (Χούβερλε), Παπάζογλου (Κορτράϊκ), Σιώπης, Χαλκιαδάκης και Καθάριος (Πανιώνιος), Μιγκέλ Τόρες (Μάλαγα), Σαβιόλα (Ρίβερ Πλέϊτ μέχρι που σταμάτησε), Τάτος (Άρης), Γκαζαριάν (Μαρίτιμο). Κι όλο και κάποιον μπορεί να ξέχασα! Α, δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιο και του Μέγερι (Χετάφε).

Μιλάμε για καμιά 30αριά ποδοσφαιριστές! Και η επιχείρηση αυτή θα συνεχιστεί, αφού ο Ολυμπιακός έχει ακόμη πολλούς δανεικούς, εκ των οποίων τους περισσότερους νομίζω πως κατά βάση θέλει περισσότερο να τους πουλήσει, παρά να τους κρατήσει-άλλωστε υπάρχουν και σχετικές οψιόν αγοράς τους από τις ομάδες τους. Μιλάω για τους Σέποβιτς (Μουσκρόν), Μαρτίνες (Ανόρθωση), Ολαϊτάν (Κορτράϊκ), Διαμαντάκο (Καλσρούη), Τζανακάκη (Ανόρθωση), Καραμάνο (Πανιώνιος), Μπενίτες (Κρουζ Αζούλ),

Ασφαλώς και μέσα από ένα τέτοιο μεγάλο νούμερο ποδοσφαιριστών θα υπάρξουν και περιπτώσεις κάποιων για τους οποίους ίσως στη συνέχεια κάνεις και δεύτερες σκέψεις. Του τύπου «μήπως δεν έπρεπε» κλπ, κλπ. Π.χ. ο Χάρα διαπρέπει στο Μεξικό. Ο Κάταϊ στον Ερυθρό Αστέρα. Κι ο Σιώπης στον Πανιώνιο-παρεμπιπτόντως σε πώλησή του, όπως και του Ιωαννίδη, ο Ολυμπιακός διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης.

Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός καλά κάνει και προχωράει σε αυτή την εκκαθάριση του έμψυχου δυναμικού του. Όπως καλά κάνει και δίνει πλέον δανεικούς περισσότερο στο εξωτερικό, παρά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Από το εξωτερικό, μπορεί να πάρει χρήματα. Από το εσωτερικό κατά κύριο λόγο παίρνει λάσπη…

Μία παρατήρηση. Ίσως ο Μπενίτες να είναι μία ξεχωριστή περίπτωση, είτε για τα λεφτά που θα φέρει, είτε για το ενδεχόμενο επιστροφής του στον Ολυμπιακό. Ο Παραγουάνος έδειξε πέρσι ότι έχει «κάτι». Και παίζοντας τώρα σε μία από τις σημαντικές ομάδες του Μεξικού, την Κρουζ Αζούλ, όσο προσαρμόζεται κι όσο παίζει σε ρόλο κλασικού σέντερ φορ κι όχι από πλάγια, μοιάζει και καλύτερος. Έχει παίξει βασικός και στους 10 τελευταίους αγώνες της Κρουζ Αζούλ κι έχει σκοράρει στους πέντε-κι είναι ωραία γκολ.

Αυτός ίσως χρειάζεται μία προσοχή παραπάνω, αν και το παιδί νομίζω πως το έχει πάρει απόφαση πως αν θα γύριζε στον Ολυμπιακό, θα ήταν για να έπαιζε βασικός κι όχι απλά να συμπλήρωνε το ρόστερ...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.