Στραματσόνι: «Δύο ή τρεις τοπ παίκτες το καλοκαίρι»

Στραματσόνι: «Δύο ή τρεις τοπ παίκτες το καλοκαίρι»

Gazzetta team
Στραματσόνι: «Δύο ή τρεις τοπ παίκτες το καλοκαίρι»

bet365

Ο Αντρέα Στραματσόνι αποκάλυψε πως στόχος του Παναθηναϊκού είναι να προσθέσει παίκτες εγνωσμένης αξίας το καλοκαίρι για να ανέβει επίπεδο!

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ιταλού τεχνικού στην κάμερα της NOVA:

Κόουτς επιτέλους είχατε την ευκαιρία για το πρώτο παιχνίδι με οπαδούς του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο. Πως ήταν η ατμόσφαιρα;

"Ήταν φανταστικά. Είμαστε χαρούμενοι που επέστρεψαν αλλά σίγουρα θα θέλαμε να τους δώσουμε μια νίκη αλλά προσπαθήσαμε μέχρι τέλους, δεν τα καταφέραμε. Είμαι όμως αισιόδοξος και η ατμόσφαιρα ήταν πάρα πολύ καλή και στο τέλος του αγώνα ο κόσμος χειροκρότησε τους ποδοσφαιριστές μας για την προσπάθεια του και αυτή είναι μια καλή ατμόσφαιρα για να χτίσεις κάτι καλό".

Ήταν λίγο περίεργο που η Θύρα 13 ήταν κενή και όλο το άλλο γήπεδο γεμάτο;

"Ναι ήταν περίεργο. Σίγουρα σεβόμαστε την απόφαση επειδή είναι από την Κυβέρνηση. Αλλά εμείς δεν ήμαστε χαρούμενοι και ευχόμαστε τα παιδιά από την Θύρα 13 να επιστρέψουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στις θέσεις τους επειδή κατά τη γνώμη μου τους χρειαζόμαστε και χρειαζόμαστε κάθε οπαδό που αγαπάει τον Παναθηναϊκό και επαναλαμβάνω ότι ήταν μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα".

Το παιχνίδι με τον Ατρόμητο ήταν το τρίτο συνεχόμενο για τον Παναθηναϊκό εντός έδρας που δεν κατάφερε να κερδίσει. Κάτι πρωτόγνωρο για τον Παναθηναϊκό, ιδίως στην Λεωφόρο. Και αυτό έγινε επειδή δεν εκμεταλλεύτηκε η ομάδα της ευκαιρίες που είχε. Αυτό σας κάνει να αναρωτιέστε για το γεγονός ότι δεν βάζετε γκολ παρά τις ευκαιρίες που δημιουργεί η ομάδα;"Κάποιες φορές το ποδόσφαιρο είναι πολύ περίεργο επειδή τώρα έχουμε πάρει τρεις νίκες εκτός έδρας στην σειρά και όταν είχα έρθει ίσχυε το ανάποδο πρόβλημα. Έχουμε δυσκολίες στο να ολοκληρώσουμε την πολύ καλή δουλειά που κάνει η ομάδα στα τελευταία δέκα μέτρα.

Άλλα έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα, γιατί είμαι εδώ τρεις μήνες η ομάδα έχεις τις ιδέες της, την ταυτότητα της και οι αντίπαλοι έρχονται και παίζουν πολύ αμυντικά. Οπότε εμείς πρέπει να είμαστε αλλά δεν ανησυχώ γιατί προοδεύουμε και ξέρετε πολύ καλά ότι μερικοί πόντοι μπορούν να αλλάξουν ένα ματς".

Για να είμαστε ειλικρινείς πολλοί δεν περίμεναν τόσες μεταγραφές τον Ιανουάριο επειδή είναι δύσκολη περίοδος να βρεις τους κατάλληλους παίκτες αλλά έχετε αποκτήσει σχεδόν μια ενδεκάδα. Μπορείτε να μας αναλύσετε λίγο την μεταγραφική πολιτική του Παναθηναϊκού;

"Θα ήθελα να περιμένω να ολοκληρωθούν οι μεταγραφές για να έχω ολοκληρωμένη εικόνα αλλά κάνοντας ένα πρώτο σχόλιο κατά τη γνώμη μου ήταν έξυπνες κινήσεις. Επειδή βρήκαμε κάποιες ενδιαφέρουσες περιπτώσεις νεαρών ποδοσφαιριστών όπως ο Εβανζελίστα, ο Μαμούτε. Πήραμε κάποιους έμπειρους παίκτες όπως ο Μέστο και κάποιους από τους καλύτερους του ελληνικού πρωταθλήματος όπως ο Μπουμάλ. Οπότε είναι έξυπνες κινήσεις και κάποιες φορές, νομίζεις ότι πρέπει να περιμένεις το καλοκαίρι για να κάνεις πολλές κινήσεις. Αν όμως μπορείς να κάνεις νωρίτερα τις κινήσεις μπορείς να αρχίσεις τώρα τη δουλειά και να την τελειώσεις το καλοκαίρι με μόνο 2-3 παίκτες. Η πλειοψηφία των τοπ παικτών είναι δύσκολο να μετακινήθούν τον Ιανουάριο. Όμως πιστεύω ότι με έναν δύο ή τρεις κορυφαίους παίκτες το καλοκαίρι, μπορείς να τελειώσεις τη δουλειά που άρχισες τώρα".

Το γεγονός ότι πήρατε αρκετούς παίκτες και ότι αρκετοί έχουν φύγει ή είναι στην πόρτα της εξόδου σημαίνει ότι το ρόστερ δεν ήταν αρκετά καλό;

"Όχι αλλά ξέρετε ότι τώρα αλλάξαμε το σύστημα, παίζουμε με τρεις παίκτες στην μεσαία γραμμή και δυο εξτρέμ. Το παλιό σύστημα ήταν με δυο στράικερ, χωρίς εξτρέμ και προσπάθησα να το ακολουθήσω στην αρχή αλλά δεν ήμουν ικανοποιημένος. Οπότε χρειαζόμασταν μια αλλαγή. Όχι αλλαγή επειδή οι παίκτες δεν ήταν καλοί αλλά επειδή ήθελα διαφορετικούς ποδοσφαιριστές για να παίξουμε το ποδόσφαιρο που θέλω και να ακολουθήσουμε την δική μου ιδέα".

Έχετε πάρει την τελική σας απόφαση για τον Βλαχοδήμο; Θα μείνει στην ομάδα;

"Εγώ έχω δώσει την εισήγηση μου από τεχνικής πλευράς και το κλαμπ πρέπει να αποφασίσει νομικά τι θα κάνει τώρα για την περίπτωση του. Θα περιμένω την απόφαση του κλαμπ. Αν ο Βλαχοδήμος είναι παίκτης του Παναθηναϊκού από τώρα θα είμαι χαρούμενος, αν γίνει το καλοκαίρι και πάλι θα είμαι χαρούμενος".

Από τη στιγμή που ήρθατε στην Ελλάδα σας θυμόμαστε μόνο μια φορά να μιλάτε για αντίπαλους ποδοσφαιριστές, ήταν για τον Βιγιαφάνιες του Παναιτωλικού, θα ήθελα να μας κάνετε ένα σχόλιο;

"Θυμάμαι τον Βιγιαφάνιες γιατί είχε σκοράρει ένα πανέμορφο γκολ κόντρα σε εμάς. Όπως θυμάμαι τον Βέλλιο, τον Μαρκόφσκι όπως θυμάμαι δυστυχώς κάθε παίκτη που σκοράρει εναντίων μας γιατί όταν κάποιος μας βάζει ένα όμορφο γκολ του δίνω συγχαρητήρια. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για σπορ, και στο σπορ παίζει και ο αντίπαλος όπως και ο Ατρόμητος που έκανε μια καλή εμφάνιση κόντρα σε εμάς και θέλω ο κ. Δέλλας με την ομάδα του να βγουν από την δύσκολη θέση της μάχης του υποβιβασμού. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος του αθλητισμού και συνηθίζω να λέω μπράβο στον αντίπαλο μου".

Έχετε ένα παιχνίδι με τον Πλατανιά είστε σε καλή κατάσταση, πως περιμένετε το παιχνίδι της Κυριακής;

"Κατά τη γνώμη θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Κάθε εκτός έδρας ματς στην Super League είναι δύσκολο. Ο Πλατανιάς είναι ένα σημαδιακό ματς για εμάς γιατί προερχόμαστε από δυο σκληρά παιχνίδια και είδα τους παίκτες μου στο ματς με τον Ατρόμητο να είναι νοητικά κουρασμένοι. Οπότε θα σκεφτώ να κάνω κάποιες αλλαγές. Ο Πλατανιάς έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό και αν δεν κάνω λάθος είναι η μόνη ομάδα μέχρι τώρα που σταμάτησε τον Ολυμπιακό. Θα είναι ένας ματς κλειδί για εμάς για να δείξουμε ότι προοδεύουμε".

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα