Η διαφορά που έχει το Σερβάκι από τους άλλους

Η διαφορά που έχει το Σερβάκι από τους άλλους

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta για τα συν και τα πλην του Ζντιέλαρ.

 Η διαφορά που έχει το Σερβάκι από τους άλλους

Ο Ζντιέλαρ μοιάζει να είναι το καινούργιο στοίχημα του Μάρκο Σίλβα, που από το καλοκαίρι είχε δείξει τις προθέσεις του να βάλει στα χαφ δίπλα στον Μιλιβόγεβιτς ένα νέο παιδί, με τρεξίματα, φρεσκάδα και τεχνική, αλλά δεν του «έκατσε» με τον Μπουχαλάκη, λόγω των τριών θλάσεων (!), που τον άφησαν έξω πέντε μήνες!

Ποια είναι η διαφορά του Ζντιέλαρ με τον Κασάμι, τον Μανιάτη και τον Καμπιάσο; Δεν μιλάω για τα εξόφθαλμα. Ότι δηλαδή αυτός έχει τον ενθουσιασμό και τα παραπάνω χιλιόμετρα, όμως υστερεί πολύ σε παραστάσεις, αλλά, όπως και να το κάνουμε, και σε ποιότητα, αυτή την στιγμή, από τους τους τρεις άλλους ερυθρόλευκους, που μπορούν να παίξουν στη θέση Νο 8, δηλαδή δίπλα στο εξάρι.

Κατ΄αρχάς δεν ξέρουμε αν το Σερβάκι μπορεί να ταιριάξει με τον Λούκα, ως δίδυμο. Ένα παιχνίδι τους έχουμε δει μόνο. Δεν αρκεί. Το σίγουρο είναι, ωστόσο, πως ο Ζντιέλαρ έχει ένα διαφορετικό στοιχείο από τους πιο έμπειρους συμπαίκτες του και δη σε σχέση με Κασάμι και Μανιάτη: δίνει την μπάλα με τη μία. Δεν την παιδεύει, δεν την κρατάει πολύ στα πόδια του όπως οι άλλοι κι έτσι βοηθάει σημαντικά στην γρήγορη κυκλοφορία.

Στο παιχνίδι με τον Αστέρα ο Ολυμπιακός αναπτύσσονταν με ταχύτητα που δεν είχαμε δει σε άλλα παιχνίδια προπάντων γιατί στον άξονα οι δύο Σέρβοι, κυρίως ο μικρός, αλλά κι ο Μιλιβόγεβιτς, πάσαραν άμεσα την μπάλα. Από τη μία μάρκαραν κι οι δύο, από την άλλη έπαιζαν με τη μία κι έτσι είδαμε πραγματικά γρήγορο ποδόσφαιρο.

Βέβαια, η γρήγορη μεταβίβαση δεν έχει αξία αν δεν είναι και με ακρίβεια. Και του Ζντιέλαρ του «έφυγαν» δύο πάσες. Στις τόσες που επιχείρησε, μόλις δύο. Τα ποσοστά του στο πάσινγκ γκέϊμ ήταν πολύ μεγάλα, όμως όλοι ξέρουμε πως είναι τέτοια η θέση, που μπορεί ένα λάθος να αποδειχθεί μοιραίο. Άρα, χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη συγκέντρωση-διότι είναι σαφές ότι το έχει το Σερβάκι, να μεταβιβάζει καλά και ψύχραιμα την μπάλα, ακόμη και κάθετα.

Κι αποτελεσματικός στα τάκλιν είναι ο Ζντιέλαρ και κάνει φάουλ όταν πρέπει, αλλά και βγαίνει μπροστά για γκολ, πατάει περιοχή, όπως στη φάση στα πρώτα λεπτά, που πλάσαρε όμως άσχημα στην σέντρα-μισό γκολ του Ομάρ.

Σίγουρα είναι μεγάλο μειονέκτημα η έλλειψη εμπειρίας, ειδικά ενόψει των μεγάλων αγώνων που έρχονται, όμως για να τον δούμε κι άλλο! Αν μη τι άλλο, «κάτι» καλό βγάζει αυτό το παιδί.

Παρεμπιπτόντως, μετά την αποκάλυψη για Βιγιαφάνιες-Παναθηναϊκό, κι ένα κουίζ: Ποια ομάδα πάει να κάνει το επικό, να πάρει παίκτη, που έχει ήδη αγωνιστεί φέτος σε άλλες δύο ομάδες (!!!);…

 

Best of internet