Ατλέτικο Μαδρίτης - Θέλτα 2-3

Gazzetta team
Ατλέτικο Μαδρίτης - Θέλτα 2-3

bet365

Τεράστια εμφάνιση πραγματοποίησε η Θέλτα στο Vicente Calderon, επιβλήθηκε 2-3 της Ατλέτικο Μαδρίτης και πέρασε στα ημιτελικά του Copa del Rey.

Για να καταλάβει κανείς το πόσο δύσκολο είναι αυτό που κατάφερε η ομάδα του Εντουάρδο Μπερίσο, οι Ροχιμπλάνκος είχαν παίξει φέτος 32 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις και σε κανένα μέχρι τώρα δεν είχαν δεχθεί 3 γκολ. Είχαν μάλιστα δει την εστία τους να παραβιάζεται 2 φορές σε έναν αγώνα, κόντρα στην Μπενφίκα στο Champions League. Με το πρώτο ματς στο Balaidos να έχει λήξει 0-0, η ομάδα του Ντιέγο Σιμεόνε ήταν το φαβορί για να περάσει στους «4», όμως δεν έμελλε να γίνει έτσι.

Ο Πάμπλο Ερνάντεθ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 22' με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ με πάσα και σέντρα του Ορεγιάνα από αριστερά (0-1) όμως ο Γκριεζμάν ισοφάρισε μόλις 7 λεπτά αργότερα με πλασέ σε ανυπεράσπιστη εστία ύστερα από επέμβαση του Ρουμπέν Μπλάνκο (1-1). Η Ατλέτικο ήταν ανώτερη, όμως οι δύο ομάδες πήγαν στο ημίχρονο ισόπαλες και στο ξεκίνημα της επανάληψης η Θέλτα πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης. Ο Φιλίπε Λουίς έχασε την μπάλα στο κέντρο και ο Τζον Γκουιντέντι με απίθανο σουτ από τα 30 μέτρα έγραψε το 1-2. Στο 60' η Ατλέτικο είχε δοκάρι με τον Σαούλ και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Πάμπλο Ερνάντεθ με νέα κεφαλιά μετά τη σέντρα του Ούγκο Μάγιο από δεξιά τσέκαρε ουσιαστικά το εισιτήριο για τους «4» για τους Γαλιθιάνους. Στο 81' ο Ανχελ Κορέα διαμόρφωσε το τελικό 2-3 από την ασίστ του Γκάμπι.

*Στα ημιτελικά η Θέλτα θα πάρει αντίπαλο από τα ζευγάρια Μπαρτσελόνα/Αθλέτικ Μπιλμπάο, Μιραντές/Σεβίλλη και Λας Πάλμας/Βαλένθια.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα