Η Λίβερπουλ που... κρατάει μακριά την κατάρα της Αγγλίας

Η Λίβερπουλ που... κρατάει μακριά την κατάρα της Αγγλίας

Κώστας Ζάλιαρης
Η Λίβερπουλ που... κρατάει μακριά την κατάρα της Αγγλίας

bet365

Ο φόβος για τη διαδικασία των πέναλτι στις αγγλικές ομάδες... δεν έχουν χρώμα. Μετά και την πρόκρισή της στον τελικό του Λιγκ Καπ, η Λίβερπουλ έδειξε να κρατάει μακριά την κατάρα που κυνηγάει τους Άγγλους.

Οι «κόκκινοι» θα βρεθούν ξανά στον τελικό του Capital One Cup στο «Γουέμπλεϊ» για πρώτη φορά έπειτα από το 2012, όταν και είχαν επιβληθεί – και πάλι στα πέναλτι – της Κάρντιφ για να πανηγυρίσουν το τρόπαιο με τον Κένι Νταλγκλίς στην τεχνική ηγεσία.

Πλέον, με τον Γιούργκεν Κλοπ να προσπαθεί να δημιουργήσει κάτι δικό του στον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ, ήρθε μια μεγάλη πρόκριση στον τελικό και μια μεγάλη ευκαιρία για έναν τίτλο την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Το 6-5 επί της Στόουκ στο «Άνφιλντ», το βράδυ της Τρίτης, ήταν η 14η επικράτηση στις τελευταίες 17 φορές που η ομάδα συμμετείχε στη «ρωσική ρουλέτα» για να εξασφαλίσει ένα «εισιτήριο» για την επόμενη φάση σε κάποια διοργάνωση.

Φυσικά ουδείς ξεχνάει το έπος του 2005 στην Πόλη, που ολοκληρώθηκε με τη νίκη επί της Μίλαν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και ήρθε το 5ο ευρωπαϊκό τρόπαιο για τον ιστορικό σύλλογο. Βέβαια, με αυτό τον τρόπο είχε κατακτηθεί και το ευρωπαϊκό του 1984 με το 4-2 επί της Ρόμα.

Η πρώτη φορά ήταν για το Community Shield του 1974, με το 6-5 απέναντι στη Λιντς και αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για 42 χρόνια κατά τα οποία η Λίβερπουλ μόλις τρεις φορές έχει βγει ηττημένη από τη διαδικασία των πέναλτι, κάνει τους «κόκκινους» να ... ξεχωρίζουν στο συγκεκριμένο κομμάτι και να κρατούν μακριά τους την κατάρα των Άγγλων, που κάθε φορά όπου το σενάριο των πέναλτι είναι πιθανό, αρχίζουν και τρέμουν.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα