Αλεσάντρια - Μίλαν 0-1

Αλεσάντρια - Μίλαν 0-1

Gazzetta team
Αλεσάντρια - Μίλαν 0-1

bet365

Με πέναλτι του Μπαλοτέλι η Μίλαν επικράτησε 0-1 της Αλεσάντρια στο πρώτο σκέλος του ημιτελικού του Coppa Italia και έβαλε τέλος στο όνειρο της ομάδας της Lega Pro για παρουσία στον τελικό.

Η ομάδα από την τρίτη κατηγορία για να φτάσει στους «4» απέκλεισε εκτός έδρας Παλέρμο και Τζένοα από Serie A και την Σπέτσια από την Serie B, όμως ήταν αναμενόμενο ότι θα έχει δύσκολο έργο σε διπλούς αγώνες κόντρα στους Ροσονέρι. Η ομάδα του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς νίκησε με 0-1 στο ματς που έγινε στο Olimpico του Τορίνο και όχι στη φυσική έδρα της Αλεσάντρια και εκτός και αν δούμε κάποιο ιστορικό θαύμα στην ρεβάνς του San Siro, κλείνει θέση για τον τελικό. Αν και ακόμα όχι και τυπικά, η Μίλαν πηγαίνει στον τελικό του Κυπέλλου για πρώτη φορά από το 2003 όταν και το κατέκτησε κόντρα στην Ρόμα (έχει 5 κατακτήσεις και είναι άλλες 12 φιναλίστ) και θα παίξει με μία εκ των Γιουβέντους-Ιντερ. Το ματς είχε 25.000 θεατές, όχι όμως και έκπληξη, όπως αυτή που είχε κάνει το 1936 η Αλεσάντρια όταν νίκησε σε μονό ημιτελικό τους Ροσονέρι. Ο επαναληπτικός θα γίνει την 1η Μαρτίου.

Ο Ρομανιόλι έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα χέρια του Βανούκι (7') και ο Μπαλοτέλι είχε σουτ άουτ (17') πριν έχει υποψία απειλής η Αλεσάντρια με σουτ του Μαρκόνι έξω (18'). Στο 28' ο Super Mario σημάδεψε τον τερματοφύλακα των Grigi και στο 34' οι Ροσονέρι έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν ο Λουίζ Αντριάνο ξεκίνησε τη φάση από αριστερά, ο Χοσέ Μάουρι έδωσε στον Πόλι αλλά ο Ιταλός χαφ νικήθηκε με τα πόδια από τον Βανούκι. Στο 40' ο Μπαλοτέλι έχασε τρομερή ευκαιρία με λόμπα ψηλά ύστερα από εξαιρετική πάσα του Χόντα και τετ-α-τετ με τον Βανούκι, όμως στο 43' σκόραρε. Ο Μορέρο έκανε καθαρό πέναλτι στον Αντονέλι και ο Super Mario θυμήθηκε την τέχνη του να σκοράρεις από τα 11 βήματα (0-1).

Στην πρώτη φάση του δευτέρου μέρους οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν στο δεύτερο γκολ όμως το πλασέ του Χόντα από εξαιρετική θέση η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Σάμπατο και πήγε κόρνερ (50'). Στη συνέχεια η Αλεσάντρια είχε καλές στιγμές με τον Φισνάλερ (61') και τον Μποκαλόν που πέρασε κλασικά αλλαγή (64', 69') και ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο. Στο 73' ο Πόλι έκανε σουτ που βρήκε στον Νιανγκ και πήγε στα δίχτυα για να ακυρωθεί το γκολ ως οφσάιντ και ο Φισνάλερ σούταρε άουτ στο 80' για να μείνει το 0-1 μέχρι το τέλος αφού στο 84' ο Νιανγκ στο τετ-α-τετ με τον Βανούκι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στο 90' ο Βανούκι μπλόκαρε στο σουτ του Μοντολίβο.

Αλεσάντρια (Αντζελο Γκρεγκούτσι): Μορέρο, Σόσα, Σάμπατο, Σίρι, Λοβίζο (60' Μετζαβίλα), Νίκο, Μπράνκα, Μαρκόνι (60' Μποκαλόν), Φισνάλερ, Μάρας (83' Μπονιπέρτι).

Μίλαν (Σίνισα Μιχαΐλοβιτς): Αμπιάτι, Ζαπάτα, Ρομανιόλι, Ντε Σίλιο, Αντονέλι, Πόλι, Χοσέ Μάουρι (63' Μοντολίβο), Μπόατενγκ (85' Κούτσκα), Χόντα, Λουίζ Αντριάνο, Μπαλοτέλι (72' Νιανγκ).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα