Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 5-0 (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 5-0 (vids)

bet365

Μόνο για τυπικούς λόγους ο σούπερ Ολυμπιακός θα ταξιδέψει στην Τρίπολη! Το 5-0 επί του Αστέρα τον... στέλνει από το πρώτο ματς στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος! Από 2 γκολ Φορτούνης και Ιντέγε, το 5ο ο Πάρντο!

Ηθελε μια καθαρή νίκη για να μην ασχοληθεί πολύ με την ρεβάνς. Τόσο καθαρή νίκη όμως μάλλον δεν την περίμενε ούτε ο ίδιος ο Μάρκο Σίλβα. Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη και ταυτόχρονα «καθάρισε» και την πρόκριση. Το τελικό 5-0 δεν μπορεί ν' αμφισβητηθεί στην ρεβάνς της Τρίπολης. Οι «ερυθρόλευκοι» πλέον μπορούν να σκεφτούν πιο ήρεμοι το βαρύ πρόγραμμα στην Ελλάδα αλλά και τα ευρωπαϊκά ματς με την Αντερλεχτ.

Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα είχε σε τρομερή μέρα τον Τζίμι Ντουρμάζ ο οποίος μοίραζε γκολ και τους Ιντέγε και Φορτούνη να εκτελούν τον Θεοδωρόπουλο για μια πολύ εύκολη νίκη και φυσικά πρόκριση στα ημιτελικά. Από την μεριά του ο Αστέρας εμφανίστηκε μόνο για ένα τέταρτο στο παιχνίδι μετά το 1-0. Δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει και στη συνέχεια παραδόθηκε στις ορέξεις του Ολυμπιακού.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ
Από την μεριά του ο Μάρκο Σίλβα δεν είχε διάθεση για πολλές αλλαγές. Επιβράβευσε τον Ζντιέλαρ για το καλό του παιχνίδι με την Ξάνθη και του έδωσε φανέλα βασικού δίπλα στον Μιλιβόγεβιτς και έβαλε πίσω από τον Ιντέγε τους Φορτούνη, Πάρντο, Ντουρμάζ σ' ένα κλασικό 4-2-3-1 του Πορτογάλου τεχνικού.

Την ίδια ώρα ο Στάικος Βέργετης έβαλε τρία χαφ στον άξονα για να πρεσάρουν περισσότερο τον Ολυμπιακό. Χαμντανί, Κουρμπέλης και Ιγκλέσιας με τους Μάσα και Στανισάβλιεβιτς να είναι στις πτέρυγες. Ο Χαμντανί είχε ξεκάθαρο ρόλο να παίζει μπροστά από τους δύο αμυντικούς μέσους.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΙΝΤΕΓΕ
Στο πρώτο ημίχρονο το πήρε πάνω του ο Νιγηριανός επιθετικός. Ο Μπράουν Ιντέγε βρέθηκε σε θέση βολής τρεις φορές. Τις δύο τις έκανε γκολ. Αρχικά στο 13' μετά από γύρισμα του Μασουακού που πρόλαβε όλη την άμυνα και τον γκολκίπερ του Αστέρα και βγήκε στην μικρή περιοχή για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στη συνέχεια στο 41' όταν ο Ντουρμάζ πήρε την μπάλα στην μεσαία γραμμή την κουβάλησε μέχρι την μεγάλη περιοχή και την σωστή στιγμή την έσπασε στον Ιντέγε ο οποίος με πλασέ στη κίνηση έκανε το 2-0. Στο μεσοδιάστημα των δύο τερμάτων ο Αστέρας είχε αντιδράσει και είχε απειλήσει την εστία του Ολυμπιακού αλλά ο Καπίνο αντέδρασε σωστά. Και στο 25' στο ξαφνικό σουτ του Χαμντανί και στο 28' στο σουτ του Ιγκλέσιας.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΦΟΡΤΟΥΝΗ
Οπως στο πρώτο πήρε τις τελικές πάνω του ο Ιντέγε έτσι στο δεύτερο τις πήρε ο Φορτούνης. Αρχικά στο 49' με πάρε-βάλε (πάλι) του Ντουρμάζ και κοντινό πλασέ και στη συνέχεια στο 64' όταν ο Σουηδός έβγαλε την σέντρα και ο Ελληνας μέσος με μονοκόμματο σουτ έξω από την περιοχή έγραψε το 4-0.

Ομως ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε εκεί. Πίεσε έχασε ευκαιρίες μέχρι το 79' όταν ο Πάρντο μ' ένα απίστευτο αριστερό βολέ έστειλε την μπάλα στο παράθυρο του Θεοδωρόπουλο για να κάνει το 5-0. Ο Αστέρας εμφανίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο μόνο στην φάση του 54' όταν ο Μπερτόλιο έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με κοντινή ευκαιρία (είχε την ευκαιρία να μειώσει σε 3-1).

ΟΛΟ ΤΟ ΜΑΤΣ Ο ΝΤΟΥΡΜΑΖ
Φυσικά θα ήταν άδικο να μην αναφέρουμε καθόλου τον πραγματικό πρωταγωνιστή του αγώνα. Τον Τζίμι Ντουρμάζ. Ο οποίος μοίραζε γκολ και στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο. Τελείωσε το ματς με τρεις ασίστ είχε συμμετοχή και στο πέμπτο γκολ και γενικά τα έκανε όλα. Εδειξε τρομερά ορεξάτος και περιμένει πλέον πως και πως να δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα για να παίξει κι εκεί φέτος.

MAN OF THE MATCH: Θέλει και ρώτημα; Εκανε ότι ήθελε την άμυνα του Αστέρα και έδειχνε τρομερά ορεξάτος. Ο Τζίμι Ντουρμάζ έδωσε τρεις ασίστ. Μία στον Ιντέγε και δύο στον Φορτούνη. Και αυτή είναι η αξία του που σ' ένα παιχνίδι με τόσα γκολ είναι πολυτιμότερος αυτός που έδωσε τις τελικές πάσες.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Γκοϊάν. Λάθος αντίδραση στην σέντρα του Μασουακού που περνάει δίπλα του η μπάλα (αν και στο συγκεκριμένο γκολ φέρει ευθύνη όλη η άμυνα του Αστέρα) και στο δεύτερο γκολ απλά δεν υπάρχει πουθενά κοντά στον Ιντέγε.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Αρχικά ο Μπράουν Ιντέγε με τα δύο γκολ που έβαλε στο πρώτο. Στη συνέχεια ο Κώστας Φορτούνης με τα δύο που έβαλε στο δεύτερο. Επίσης ο Αρτούρ Μασουακού επέστρεψε μετά από πολύ καιρό στις καλές εμφανίσεις. Και θα τον χρειαστεί ο Ολυμπιακός τον καλό Γάλλο και για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια που έρχονται για τους «ερυθρόλευκους». Τρομερό ματς ο Καπίνο με εξαιρετικές επεμβάσεις. Το καλύτερό του με Ολυμπιακό. Καλό ματς και για τον Χαμντανί από πλευράς Αστέρα που έτρεξε πολύ κι απείλησε την εστία του Καπίνο.

Η ΓΚΑΦΑ: Δεν υπήρχε κάποιο τρομερό λάθος που μπορεί να χαρακτηριστεί «γκάφα» στο παιχνίδι.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Δεν είχε προβλήματα η διαιτησία του Μήτσιου. Δεν υπήρξε φάση που να χρειάζεται ανάλυση.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που ήθελε πριν το παιχνίδι. Δηλαδή να καθαρίσει την πρόκριση από το πρώτο ματς. Και ουσιαστικά τα κατάφερε να έχει ένα εύκολο βράδυ στην Τρίπολη μιας και το πρόγραμμά του θα είναι εξαιρετικά βαρύ μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Την ίδια ώρα ο Αστέρας αντέδρασε μόνο μετά το 1-0 για περίπου ένα τέταρτο αλλά μετά και το 2-0 έδειξε να χάνει τις ελπίδες του για οτιδήποτε καλό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Καπίνο, Ομάρ, Μποτία, Σιόβας, Μασουακού, Ζντιέλαρ (74' Μανιάτης), Μιλιβόγεβιτς, Πάρντο, Φορτούνης (71΄Φουστέρ), Ντουρμάζ (80' Κολοβός), Ιντέγε
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι (66' Κιτόκο), Σανκαρέ, Γκοϊάν (58' Ζησόπουλος), Γιαννούλης, Κουρμπέλης, Ιγκλέσιας, Χαμντανί, Στανισάβλιεβιτς, Μάσα, Γιάννου

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα