Σκίμπε: «Καλές οι απόψεις, εγώ αποφασίζω»

Σκίμπε: «Καλές οι απόψεις, εγώ αποφασίζω»

Gazzetta team
Σκίμπε: «Καλές οι απόψεις, εγώ αποφασίζω»

bet365

Για όλους και για όλα μίλησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής μας ομάδας, Μίχαελ Σκμίμπε, τονίζονται πως του αρέσει να ακούει απόψεις, αλλά αυτός αποφασίζει.

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο Μίχαελ Σκίμπε στην ΕΡΑ Σπορ. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής μας ομάδας αναφέρθηκε στην επιλογή του να έρθει στη χώρα μας, παρά την κρίση σε οικονομικό και αθλητικό επίπεδο, στον Ότο Ρεχάγκελ, στο σύστημα που θεωρεί καλύτερο, τις ελπίδες της Εθνικής για πρόκριση στο επόμενο Μουντιάλ, καθώς και τις σχέσεις του με προπονητές των ομάδων. Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι του αρέσει να ακούει απόψεις, αλλά και πως είναι αυτός που θα αποφασίσει.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για την Οικονομική και Αθλητική κρίση στην Ελλάδα: «Ήρθα στην Ελλάδα χωρίς να επηρεαστώ ούτε από την οικονομική, ούτε από την αθλητική κρίση στην Εθνική ομάδα, γιατί έβλεπα μπροστά μου μια μεγάλη ευκαιρία και πρόκληση να πετύχω».

Για τον Ότο Ρεχάγκελ: «Tο επίτευγμα του Ρεχάγκελ δε μου προκάλεσε κανένα άγχος. Ίσα-ίσα, θεωρώ πως η ΕΠΟ επέλεξε πάλι Γερμανό προπονητή για να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο και με τις ίδιες αρχές εντός και εκτός γηπέδου».

Για την πειθαρχία: «Οι όποιες ιδέες έχω οφείλουν να προσαρμόζονται στο υλικό που διαχειρίζομαι. Μόνο αδιαπραγμάτευτο στοιχείο για μένα είναι η πειθαρχία».

Για παρεμβάσεις στη δουλειά του: «Παρεμβάσεις δεν ανέχομαι, αλλά ευτυχώς δεν έχω αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο έως τώρα στη δουλειά μου. Φυσικά μου αρέσει και θέλω να ακούω γνώμες και απόψεις. Όμως, εγώ αποφασίζω».

Για το καλύτερο σύστημα: «Το 3-5-2 δεν είναι για μένα ούτε το καλύτερο, ούτε το απόλυτο σύστημα. Άλλωστε στο μοντέρνο ποδόσφαιρο, στην άμυνα παίζουν τέσσερις. Όπως και να έχει, όλα γίνονται με βάση τον αντίπαλο».

Για την Εθνική στο Μουντιάλ: «Δεν είμαστε αουτσάιντερ στον όμιλό μας για τα προκριματικά του Μουντιάλ, αφού μπορούμε να παίξουμε στα ίσα και το Βέλγιο και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, όπως και οποιαδήποτε άλλη Εθνική ομάδα».

Για τις σχέσεις και επαφές του με τους άλλους Έλληνες προπονητές: «Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντική η συνεργασία μου με τους προπονητές των άλλων ομάδων. Όπως είπα και πριν, θέλω να ακούω γνώμες και απόψεις. Πόσω μάλλον, όταν γνώμονας όλων μας είναι το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Για το γεγονός ότι υπάρχει κόντρα αρκετών ΠΑΕ με την ΕΠΟ: «Το συγκεκριμένο θέμα δε με αφορά και δε θέλω να εμπλακώ. Όπως με τους προπονητές, θέλω συνεργασία και με τους παράγοντες των ομάδων πάντα και μόνο για το συμφέρον της Εθνικής ομάδας».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα