Η διαφορά της ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ...

Η διαφορά της ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ...

Η διαφορά της ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ...

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για το ντέρμπι των Δικεφάλων και διαπιστώνει ότι αυτός που έχει το καλύτερο ρόστερ από τους δύο (και με διαφορά) έχει και την χειρότερη ομάδα από τους δύο (και με διαφορά)...

Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα που από την αρχή της σεζόν βγάζει από το ρόστερ της ότι μπορεί να βγάλει. Οπως βγάζει μέσα στα ματς της από την μύγα ξύγκι προκειμένου να πάρει τις νίκες και τα καταφέρνει να είναι αποτελεσματική, χωρίς να είναι πάντα καλύτερη, έτσι και από το ρόστερ της οι προπονητές της, ο Δέλλας νωρίτερα και ο Πογιέτ τώρα, βγάζουν από την μύγα ξύγκι και παίρνουν ότι μπορούν να πάρουν.

 

Η ΑΕΚ έχει πάρει πράγματα ακόμη και από τον “Μάκη” τον Κρισάνθους κατά την διάρκεια της σεζόν. Αν θέλετε την άποψη μου το ρόστερ της ΑΕΚ σήμερα είναι υποδεέστερο του ΠΑΟΚ και σε ότι έχει να κάνει με την ποιότητα και σε ότι έχει να κάνει με το βάθος.

Αν εξαιρέσει κανείς το πολύ καλό δίδυμο στα χαφ των Σιμόες, Γιόχανστον, δεν βλέπω άλλη θέση στην οποία η ΑΕΚ υπερτερεί του ΠΑΟΚ σε ποιότητα. Αντε να πω και το Μάνταλος – Πέλκας...

 

Ακόμη και για το Σιμόες - Γιόχανσον μπορεί να γίνει κουβέντα αν είναι κατ' ανάγκη καλύτερο του αντίστοιχου του ΠΑΟΚ ή αν η ομάδα το κάνει να φαίνεται καλύτερο. Και φυσικά ακόμη κι' αν το θεωρήσουμε ποιοτικότερο, σίγουρα σε βάθος υστερεί, αφού η τρίτη επιλογή στην ΑΕΚ είναι ο Κορδέρο, την ώρα που στον ΠΑΟΚ ο Κάτσε είναι εκτός αποστολής! Τζιόλης, Κάτσε, Χαρίσης (ευτυχώς για το ελληνικό ποδόσφαιρο που πάσχει σε αυτή τη θέση, το παιδί αυτό επιτέλους βγαίνει), Τσίμιροτ, Σάμπο, είναι σαφώς καλύτερο σε βάθος από το Κορδέρο, Ανάκογλου που “καλύπτει” το Σιμόες – Γιόχανσον.

 

Οσον αφορά το υπόλοιπο ρόστερ, αν η ΑΕΚ είχε Μακ και Ροντρίγκες στα φτερά μπορεί και να διεκδικούσε με μεγαλύτερες πιθανότητες το πρωτάθλημα... Αν ο ΠΑΟΚ έχει πρόβλημα στα στόπερ, τι να πει κανείς για την ΑΕΚ στην οποία παίζει στόπερ ο Αρθο, ο οποίος κανονικά θα είχε θέσει σε ομάδα που προσπαθεί να σωθεί...

 

Και δεν εξετάζω καν τα φορ όπου η ΑΕΚ παίζει με Αραβίδη, Τζεμπούρ και ο ΠΑΟΚ με Κλάους, Μπερμπάτοφ. Θα άκουγα οποιονδήποτε μου έλεγε ότι ο Αραβίδης είναι καλύτερος όλων σήμερα, αρκεί να το συνόδευε και από το “η δουλειά της ομάδας τον κάνει να φαίνεται καλύτερος και ο τρόπος που παίζει ο ίδιος για την ομάδα” και όχι ότι γενικά ο Αραβίδης είναι καλύτερος από τον Κλαόυς ή τον Μπερμπάτοφ” σαν μονάδες.

 

Και δεν μπαίνω καν σε ζητήματα μπάτζετ. Οτι δηλαδή ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα 15 εκατ. ευρώ και η ΑΕΚ μία ομάδα 5 εκατ. ευρώ. Μένω μόνο στην πραγματική αξία των παικτών μέσα στο γήπεδο. Και όμως ο ΠΑΟΚ είναι στο -6 από αυτή την ΑΕΚ και άνετα. Και όμως ο ΠΑΟΚ είναι τέταρτος στη βαθμολογία και επί της ουσίας στο -6 και από τον Παναθηναϊκό. Τον Παναθηναϊκό που δεν χάρηκε τον πανάκριβο στόπερ του τον Σάντσεθ, που μέχρι πριν ένα μήνα δεν είχε χαρεί ούτε τον Εσιέν και που έπαιζε στα χαφ με παίκτες όπως ο Νίνης και ο Ατζαγκούν ή ο Λαγός.

 

Οσο σπουδαίο κατόρθωμα και respect πρέπει να αποδώσει κανείς στην ΑΕΚ για αυτό που κάνει φέτος, άλλο τόσο “πως το κάνεις;” μπορείς να αναρωτηθεί κανείς, για τον εφετινό ΠΑΟΚ. Και επειδή τα εύσημα ή την κριτική δεν μπορείς να την κάνεις αφηρημένα στις ομάδες, αλλά σε συγκεκριμένα πρόσωπα, τα εύσημα στην ΑΕΚ πάνε σε Δέλλα και Πογιέτ και η κριτική στον ΠΑΟΚ δεν μπορεί παρά να πάει πρώτα στον Τούντορ που ακόμη δεν ξέρει ούτε τι θέλει να παίξει, ούτε ποια πρόσωπα να χρησιμοποιήσει και μετά στον Σαββίδη που δεν κάνει τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από το να μπλέκει την ομάδα με συσκέψεις και αρμόδιους και αναρμόδιους που συναποφασίζουν, χωρίς να είναι ευδιάκριτες οι ευθύνες.

 

Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς ότι η ΑΕΚ παίζει πρώτη χρονιά φέτος στη Σούπερ Λίγκα και τώρα χτίζει την ομάδα και ο ΠΑΟΚ ξοδεύει πολλά προκειμένου να κάνει πρωταθλητισμό για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν, τότε οι συγκρίσεις είναι ακόμη πιο δυσάρεστες για τον ΠΑΟΚ...

 

 

 

Best of internet