Βέροια - Παναιτωλικός 0-1 (vid)

Φώτης Καρακούσης
Βέροια - Παναιτωλικός 0-1 (vid)

bet365

Ο Βιγιαφάνιες είπε... ευχαριστώ στην ασίστ του Γιαννούλη και με το δικό του γκολ, ο Παναιτωλικός έφυγε από την Βέροια (0-1) με ένα... τεράστιο διπλό, που τον κάνει πιο ήσυχο για την συνέχεια του πρωταθλήματος!

Θεωρούνταν και ήταν βέβαια, ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της 19ης αγωνιστικής, καθώς τόσο η Βέροια, όσο και ο Παναιτωλικός δίνουν... μάχη για να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις. Αυτό το ντέρμπι σωτηρίας το πήραν τελικά οι Αγρινιώτες με 1-0, έκαναν άλμα σωτηρίας και μπορούν να κοιτάζουν ακόμα πιο ψηλά, ενώ από την άλλη οι γηπεδούχοι νιώθουν ακόμα περισσότερο το άγχος του υποβιβασμού.

Για τα... καναρίνια ήταν το πρώτο διπλό μετά τη 2η αγωνιστική και τη νίκη επί του Αστέρα. Ένα διπλό που ήρθε σχετικά εύκολα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη έπαιξε και το καταπληκτικό ποδόσφαιρο. Κάθε άλλο θα λέγαμε. Απλά εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας της Βέροιας, πέτυχε το ένα γκολ με τον Βιγιαφάνες και μετά κράτησε με χαρακτηριστική ευκολία το σκορ αυτό, παίρνοντας ένα σημαντικότατο τρίποντο.

Ένα λάθος, ένα καλό πλασέ και ο Κυριακίδης έφταναν για τη νίκη

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο μέρος. Ένα πρώτο μέρος που όπως και το δεύτερο δεν θα λέγαμε πως μας... τρέλανε με το θέαμά του. Οι φιλοξενούμενοι χρειάστηκαν μόλις μια φάση για να σκοράρουν, με τους γηπεδούχους στην συνέχεια να έχουν τον έλεγχο αλλά να μην μπορούν να απειλήσουν τους αντιπάλους τους.

Όλα όπως φάνηκε και στην συνέχεια κρίθηκαν στο 12'. Στο συγκεκριμένο λεπτό ο Γιαννούλης έδιωξε τραγικά, κάνοντας ουσιαστικά πάσα στον Βιγιαφάνες και ο Αργεντίνος από κοντά έκανε ψύχραιμο πλασέ διαμορφώνοντας το τελικό 1-0.

Από εκείνο το σημείο και ως το τέλος του πρώτου μέρους η Βέροια είχε τον έλεγχο, αλλά δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις μπροστά στην εστία του Κυριακίδη. Και όταν το έκανε στο 23', ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού είπε όχι στον Όστοϊτς διώχνοντας πολύ ωραία με τα πόδια.

Το κράτησε άνετα στο δεύτερο

Ίδια η εικόνα το ματς και στο δεύτερο μέρος. Η Βέροια συνεχώς προσπαθούσε να βγει μπροστά, αλλά η άμυνα του Παναιτωλικού έκοβε με ευκολία τους αντιπάλους της. Συνολικά οι γηπεδούχοι στο διάστημα αυτό έχασαν μόνο δύο ευκαιρίες. Αρχικά στο 76' ο Κυριακίδης έδιωξε την μπάλα στο σουτ του Άρτσε, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Άρτσε είδε τον Μύγα να του κόβει το σουτ και να του στερεί την ευκαιρία να κάνει το 1-1. Έτσι το τέλος βρήκε τον Παναιτωλικό να παίρνει την σημαντική νίκη που όχι μόνο ουσιαστικά τον κρατάει στην κατηγορία, αλλά τον βάζει στον δρόμο διεκδίκησης ακόμα και της 5η θέσης, έστω και αν αυτό φαίνεται ακόμα μακρινό.

Man of the match: Μία φορά πήρε την μπάλα εκεί που έπρεπε, έστω και από λάθος των αντιπάλων και το εκμεταλλεύτηκε δίνοντας τη μεγάλη νίκη στην ομάδα του. Ε φτάνει για να είναι ο Βιγοαφάνες ο παίκτης του ματς.

Αδύναμος κρίκος: Η επίθεση της Βέροιας με τους γηπεδούχους να έχουν τον έλεγχο αλλά να μην μπορούν να κάνουν μια σωστή τελική προσπάθεια.

Στο ύψος του: Οι Κούσας και Παπάζογλου στάθηκαν και με το παραπάνω στο ύψος τους κερδίζοντας κάθε μονομαχία με τους αντιπάλους του, βοηθώντας και με το παραπάνω να κρατηθεί το μηδέν στην άμυνα.

Η γκάφα: Την έκανε ο Γιαννούλης και δυστυχώς για την ομάδα του διαμόρφωσε και το τελικό 0-1. Το διώξιμο που έκανε στην φάση του γκολ ήταν ουσιαστικά ασίστ και σίγουρα πρόκειται για μεγάλη γκάφα.

Το στραγάλι: Πιο χαλαρή μέρα δεν θα μπορούσε να περιμένει ο Κοτζένης. Δεν υπήρξε ούτε μία δύσκολη φάση, ενώ αυτή στο δεύτερο μέρος που σηκώθηκε λανθασμένα οφσάιντ στον Μαρκόφσκι, δεν έφταιγε αυτός αλλά ο βοηθός του.

Το ταμείο του Gazzetta: Το έχουμε γράψει πολλές φορές. Η μπάλα είναι απλή. Καλή η κατοχή και η κυκλοφορία, αλλά αν δεν μπορείς να κάνεις την τελική προσπάθεια, δεν μπορείς να νικήσεις. Αν πάλι κάνεις και το τραγικό λάθος θα χάσεις. Τόσο απλό και δυστυχώς για την Βέροια αυτό έγινε σήμερα. Δεν μπόρεσε να απειλήσει, έκανε το λάθος και όλα τελείωσαν υπέρ του χαλαρού Παναιτωλικού που πήρε ένα σημαντικότατο διπλό χωρίς κόπο.

Συνθέσεις ομάδων

ΒΕΡΟΙΑ (Νίκος Καραμπιμπέρης): Καντιμοίρης, Μαραγκός, Όστοϊτς, Μαλόν, Γιαννούλης, Μπατιόν, Μαγέφσκι (69' Κόλα), Γεωργιάδης (61' Νέτο), Άρσε, Καϊκούτ, Ναζλίδης.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούστας, Μάκος, Κέβιν, Παπάζογλου, Πάουλο (93' Βασιλούδης), Ρουσκουγιέδα (83' Αλεξίεβιτς), Βιγιαφάνες, Καπέλ (69' Ουάρντα), Μαρκόφσκι

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα