Από κοντά η Κέρκυρα (vid)

Από κοντά η Κέρκυρα (vid)

bet365

Σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή η Κέρκυρα, μεγάλο διπλό για την Ελευσίνα, «ανάσα» για Αχαρναϊκό και Παναιγιάλειο. Μεγάλη ευκαιρία έ-χ-ασε ο Αγροιτικός, τυπική διαδικασία για την ΑΣΑ.

Κισσαμικός – Κέρκυρα 0-1

Σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή πλέον η Κέρκυρα, η οποία μείωσε την διαφορά από την πρώτη Λάρισα στους 2 και έμεινε στο -1 από τον Απόλλωνα, μετά το 1-0 επί του Κισσαμικού.

Οι Φαίακες, πέρασαν σχετικά άνετα από την Κρήτη με ένα γκολ που πέτυχαν στο 11'. Συγκεκριμένα, μετά από σέντρα του Σουάνη, ο Γιαννίτσης σε προσπάθεια να απομακρύνει έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Από εκεί και πέρα, η Κέρκυρα θα μπορούσε να κάνει το 2-0 στο 25', αλλά το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Σουάνη έφυγε άουτ. Στο 27', ο Κισσαμικός άγγιξε το 1-1, ενώ στο 38', ο Σταθάκης έχασε το άχαστο όταν με προβολή από την μικρή περιοχή δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κουτζαβασίλη. Οι γηπεδούχοι, φωνάζουν για πέναλτι σε μια φάση στο πρώτο ημίχρονο με τον Νίκιτς να κάνει καθαρό χέρι, όμως διαιτητής και επόπτης δεν είδαν τίποτα.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με την Κέρκυρα να έχει την υπεροχή και πάλι και τον Ανδρεόπουλο με μακρινό σουτ στο 47' να σημαδεύει το δοκάρι. Μετά από αυτή τη φάση, φτάσαμε στο 78' για να δούμε ακόμα μία μεγάλη στιγμή για τους φιλοξενούμενους όταν, πάλι ο Ανδρεόπουλος βρέθηκε τετ α τετ με τον Λαζαρίδη, όμως αστόχησε. Ο Κισσαμικός ανέβηκε το τελευταίο δεκάλεπτο και πίεσε τους φιλοξενούμενους χωρίς όμως κάποιο θετικό για εκείνον αποτέλεσμα.

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Τσερκέζος, Σταθάκης, Γιαννίτσης, Τσικουδάκης (75' Μάντζης), Πότσι, Μάνιας, Ν' Γκουέμ (55' Λώττας), Βαττής (69' Ποσίνκοβιτς), Τσοντάκης, Σαπαλίδης.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Ιωάννου, Γκομές, Ντιόγκο, Παμλίδης, Ντουαλά (90'+3' Ντατίδης), Κόντος (70' Μακρίδης), Ανδρεόπουλος, Νίκιτς, Σουάνης (90' Βλάχος).

Ολυμπιακός Βόλου - Αναγ. Καρδίτσας 0-3

Με τυπική διαδικασία έμοιαζε ο αγώνας του Ολυμπιακού Βόλου με την Καρδίτσα, όπου η Αναγέννηση από τα λεπτά κατάφερε να γράψει το τελικό 3-0, κόντρα σε μία ομάδα που έπαιζε με 9 παίκτες και μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν να μη κατέβει καν για να αγωνιστεί.

Παρά τα πολλά προβλήματα και την διάλυση που... έρχεται, ο σύλλογος από τον Βόλο αποφάσισε να το παλέψει και να παίξει για την τιμή των όπλων, όμως δε μπορούσε να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός.

Ο Τζέκος στο 7' με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, ενώ 4 μόλις λεπτά αργότερα, ο Μπλέντι διπλασίασε τα τέρματα της πομάδας του. Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Σκαθαρούδης έκανε και το 3-0, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα, αφού στο δεύτερο μέρος η ΑΣΑ άλλαζε πάσες στο κέντρο και προτίμησε να μην «σκοτώσει» τον αντίπαλο, ενώ στα τελευταία λεπτά έπαιξε και με δέκα παίκτες, ως «fair play».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Θωμάς Μακρής): Δασκαλάκης, Καρράς, Μπουτζίκος, Αρβανίτης, Κεσίδης, Κυζιρίδης, Φερνάντεζ, Σκοπελίτης, Αλαμάνης.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Κουτσόπουλος, Σάββας, Δημόπουλος, Γκόλιας, Κισκαμπάνης (46' Στάμος), Ακασού (46' Τσιλούλης), Υφαντής (46' Κοντός), Σκαθαρούδης, Τζέκος, Μπιτέλης, Μπλέντι.

Ζάκυνθος – Παναιγιάλειος 0-1

Μεγάλο διπλό για τον Παναιγιάλειο, που επικράτησε 1-0 της Ζακύνθου και ξέφυγε ελαφρώς από τις θέσεις που οδηγούν στη Γ' Εθνική.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά φτωχό με τους φιλοξενούμενους να έχουν την κατοχή, αλλά να μην μπορούν να φτάσουν με αξιώσεις την περιοχή του Πολίτη. Έτσι, έμεινε το 0-0 μέχρι το τέλος του πρώτου 45λεπτου.

Στην επανάληψη, η Ζάκυνθος άρχισε το παιχνίδι με δύο σουτ των Ναζί και Καραμαλίκη, όμως ο Παναιγιάλειος ήταν αυτός που σκόραρε. Συγκεκριμένα, ο Ομάρ έδωσε στον Λινάρδο, ο οποίος με πλασέ έγραψε το 1-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, μιας και δεν υπήρξε άλλη μεγάλη φάση στο υπόλοιπο του ματς.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Βάνια Ραντίνοβιτς): Πολίτης, Γραικός (74’ Κουρέλλας), Κυριακίδης, Πεχλιβανόπουλος, Κάρδαρης, Καμπούρης (30’ Ταυταρίδης), Ναζίμ, Ορφανίδης, Ζαϊρί, Μεντούρ, Καραμαλίκης.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Χρήστος Παρασκευόπουλος): Αθανασόπουλος, Σανδραβέλης, Ομάρ, Κρισμάρεβιτς, Πέρεθ (81’ Γκούφας), Σπίνουλας, Γκοτσούλιας, Λινάρδος (67’ Μπουρλάκης), Ζουνίνιο (90’ Γκουτσίδης), Κολόκας, Σκαρτσίλας.

Αχαρναϊκός – Λαμία 1-0

Πολύ μεγάλη νίκη πέτυχε η ομάδα του Αχαρναϊκού, που επικράτησε με 1-0 της Λαμίας και αναρριχήθηκε στην βαθμολογία, φτάνοντας τους 21 πόντους. Το παιχνίδι ήταν πολύ κλειστό, χωρίς πολλές φάσεις, με τα νεύρα να είναι το κυρίαρχο στοιχείο, ενώ δεν έλειψαν και οι... κοκορομαχίες σε αρκετές στιγμές.

Η Λαμία ήταν αυτή που στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πίεζε, αλλά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Αντίθετα, μάλιστα, άφησε χώρους στους γηπεδούχους, τους οποίους στο 63' κατάφεραν και να εκμεταλλευτούν. Ήταν ο Ομπράντοβιτς που έφυγε στην κόντρα και έδωσε την μπάλα την κατάλληλη στιγμή στον Μπέλιτς, που δε δυσκολεύτηκε να γράψει το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι έψαξαν την αντίδραση, όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν να σημειώσουν ένα τέρμα που δε μέτρησε, αφού ο Νεόφυτος που βρήκε δίχτυα υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ.

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Τίμος Καβακάς): Παγούδης, Μήλιος (46’ Ματσούκας), Ομπράντοβιτς (83’ Ρεπετσάς), Παγώνης, Μαρής, Παβίσεβιτς, Χριστοφιλέας, Κωστόπουλος, Πολίμος, Εμέκα, Μπέλιτς (64’ Καλογερόπουλος).

ΛΑΜΙΑ (Δημήτρης Σπανός): Πίτκας, Ζουλιώτης, Παπαργυρίου (83’ Καραλής), Καραγιάννης, Πίντο (52’ Νεόφυτος), Σιατραβάνης, Λεάντρο, Μπαλού, Κοτσώνης, Τζόκιτς (64’ Νατσιόπουλος), Μίλιεβιτς.

Αγροτικός – Παναχαϊκή 0-0

Να... αυτοκτονήσει, κατάφερε ο Αγροτικός Αστέρας, που αν και ήθελε απεγνωσμένα το τρίποντο κόντρα στην αποδεκατισμένη Παναχαϊκή των πολλών προβλημάτων, κόλλησε (0-0) και πέταξε δύο πολύ σημαντικούς βαθμούς. Μετά τα πρώτα λεπτά, όπου το ματς ήταν αναγνωριστικό, οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία και έλεγξαν το ματς. Παρόλα αυτά, δε μπορούσαν να φανούν απειλητικοί και να διασπάσουν την άμυνα της Παναχαϊκής, που με την εμπειρία της εξουδετέρωνε κάθε προσπάθεια.

Και στην επανάληψη, το σκηνικό ήταν το ίδιο, με τους Πατρινούς να παραχωρούν μέτρα σταδιακά, αφού έδειχναν να μένουν από δυνάμεις. Αυτό, πάντως, δεν άλλαξε πολλά, αφού ούτε τώρα μπορούσε ο Αγροτικός να απειλήσει. Έτσι, το τελικό σφύριγμα του διαιτητή, βρήκε την Παναχαϊκή να πανηγυρίζει έναν... ηρωικό βαθμό, κόντρα σε έναν Αστέρα που ακόμα ψάχνεται και δεν μπορεί να βγάλει τις πραγματικές του δυνατότητες στο χορτάρι.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Γκόραν Στεφάνοβιτς): Βοσνιάδης, Σκλιοπίδης, Ντόσης, Καπίας, Κνέζεβιτς, Μακρυδημήτρης (56' Βελλίνης), Τσεμπερίδης, Γιάντσης (56' Τοπούζης), Νταβίντοφ, Καθάριος (79' Θεοδωρίδης), Μρντάκοβιτς

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Στάθης Σταθόπουλος): Στρέζος, Χούσα, Ασίγκμπα, Λαμπρόπουλος Γ., Λαμπρόπουλος Ι., Πινδώνης, Τρίγκας, Μουκίδης, Χαρτσιάς (89' Μητρόπουλος), Ρόκας (73' Παπανικολάου), Πέδρο

Καλλιθέα – Ελευσίνα 1-2

Τεράστιας σημασίας νίκη πέτυχε η ομάδα του Πανελευσινιακού και μάλιστα με ανατροπή, με 2-1 στην έδρα της μεγάλης έκπληξης της σεζόν, Καλλιθέας. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με το... καλημέρα, καθώς μόλις στο 4' ο Φράγκος βρήκε δίχτυα και άνοιξε το σκορ.

Η απάντηση, όμως, ήταν άμεση, με την Ελευσίνα να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα, πριν συμπληρωθούν δέκα λεπτά αναμέτρησης. Συγκεκριμένα, ήταν το 8ο λεπτό, όταν ο Πλαβούκος ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους, κάτι που έδειξε να αγχώνει την Καλλιθέα.

Οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά και επιχείρησαν να ανακτήσουν το προβάδισμα, όμως δε μπορούσαν να απειλήσουν, ενώ άφησαν και χώρους στα μετόπισθεν, κάτι που τελικά... πλήρωσαν. Ο Γιαννιτσάνης εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην αντίπαλη άμυνα και στο 37' κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή, με το 2-1 να είναι και το τελικό σκορ, αφού η Καλλιθέα, όσο κι αν προσπάθησε, δε κατάφερε να αντιδράσει.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Λουκάς Καραδήμος): Κατούλης, Λεβέντης, Σταύρου, Πίκολο, Μουκτάρης, Γκίνης, Κατσικογιάννης (52' Μπέλης), Αρναρέλλης, Μπούζας (70' Τσίπρας), Σμυρλής (57' Τζάκσον), Φράγκος

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Θ. Δημόπουλος): Μανιάτης, Ανδρίκος, Βουρβαχάκης, Τσίγκρος, Παληγεώργος, Κακαράς, Κωνσταντινίδης, Κορνελάτος (81' Δημόπουλος), Βάιζερ, Γιαννιτσάνης (62' Τσολακίδης), Πλαβούκος (71' Κασνέτση)

Βαθμολογία:

1 ΑΕΛ 16 35
2 ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. 16 34

3 ΚΕΡΚΥΡΑ 16 33
4 ΤΡΙΚΑΛΑ 16 28
5 ΚΑΛΛΙΘΕΑ 16 24
6 ΛΑΜΙΑ 16 23
7 ΑΝ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 16 22
8 ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ 16 22
9 ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ 16 21
10 ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 16 19*
11 ΟΛΥΜΠ. Β. 16 19
12 ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ 16 19
13 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ 16 18
14 ΑΟΧ 16 17
15 ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 16 17
16 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 16 17
17 ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ 16 13
18 ΖΑΚΥΝΘΟΣ 16 13

*O Εργοτέλης έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα