Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-2 (vid)

Νίκος Αθανασίου
Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-2 (vid)

bet365

Οι δύο καταπληκτικές ασίστ των Μπουμάλ, Μέστο ήταν... μισά γκολ! Ο Μπεργκ και ο Εσιέν έβαλαν τα άλλα... μισά και ο Παναθηναϊκός με το 0-2 «έσπασε» εύκολα το μπλόκο της Λιβαδειάς!

Έτσι έπαιξαν

Ο Αντρέα Στραματσόνι έχει καταλήξει σε έναν βασικό κορμό, ήταν ικανοποιημένος από την εμφάνιση κόντρα στον Πανιώνιο παρά την «γκέλα» και η μοναδική αλλαγή στην ενδεκάδα ήταν ο Καλτσάς αντί του Κλωναρίδη.
Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Στιλ, αριστερό μπακ ο Πράνιτς, δεξί ο Μέστο και ο Τελάντερ με τον Κουτρουμπή στο κέντρο της άμυνας. Ζέκα, Εσιέν, Αμπέντ η τριάδα στα χαφ. Καλτσάς αριστερά, Μπουμάλ δεξιά στην επίθεση και στην κορυφή του 4-3-3 ο Μπεργκ.

Από την πλευρά του, ο Άκης Μάντζιος παρέταξε τον Λεβαδειακό με 5-4-1. Ο Τσιντώτας υπερασπίστηκε την εστία των Βοιωτών. Γιάχιτς, Μανωλάς, Στάιης τα στόπερ, δεξι μπακ-χαφ ο Μουλόπουλος και αριστερό ο Μεντί. Νικολάου και Μαχαίρας τα αμυντικά χαφ. Στο αριστερό «φτερό» ο Μερεμπασβίλι, στο δεξί ο Μπεν και μπροστά ο Μάντζιος.

Κυρίαρχος αλλά ανούσιος...

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά από το πρώτο σφύριγμα της αναμέτρησης, πήρε το κέντρο και προσπάθησε με πρωταγωνιστή τον Μπουμάλ να δημιουργήσει ρήγματα στον Λεβαδειακό. Οι «πράσινοι» είχαν συντριπτική κατοχή της μπάλας(70%-30%), απέναντι στους γηπεδούχους που «κλείστηκαν» στην περιοχή της, είχαν μοναδικό στόχο την διατήρηση του μηδέν και με εξαίρεση ένα δεκάλεπτο(25'-35') δεν μπόρεσαν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους και να πάρουν ανάσες από την πίεση των φιλοξενούμενων.

Το «τριφύλλι», πάντως, δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στο «πούλμαν» του Άκη Μάντζιου και στο πρώτο ημίωρο απειλούσε μόνο έξω από την περιοχή ή με στημένες φάσεις από τις πολύ καλές εκτελέσεις κόρνερ του Μπουμάλ. Στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου, οι «πράσινοι» είχαν λανθασμένες επιλογές, χωρίς συγκέντρωση και καθαρό μυαλό.

Στο φινάλε του πρώτου μέρους, ο Παναθηναϊκός βρήκε φάσεις στην υπεροχή του και απείλησε αισθητά την εστία του Τσιτώντα. Στο 39' ο Εσιέν χάνει το... άχαστο από το ύψος του πέναλτι, ένα λεπτό αργότερα ο Αμπέντ πλασάρει άουτ από καλή θέση και στο 41' ο νεαρός πορτιέρο του Λεβαδειακού αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ του Μπεργκ.

Οι μεγάλες ευκαιρίες, όμως, δεν έγιναν γκολ και το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους, με τον Λεβαδειακό να έχει όλη και όλη μια καλή στιγμή με το μακρινό σουτ του Μαχαίρα(37'), το οποίο απόκρουσε με δυσκολία ο Στιλ.

Μπουμάλ, Μέστο «κέρασαν», Μπεργκ και Εσιέν... καθάρισαν!

Παρά την ανωτερότητά του, το «τριφύλλι» δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη μπήκε το ίδιο δυνατά, απείλησε με τα μακρινά σουτ των Πράνιτς και Εσιέν που «έβγαλε» ο Τσιτώντας και στο 57' μετουσίωσε την υπεροχή του! Μπουμάλ και Μπεργκ συνεργάστηκαν άψογα, ο καταπληκτικός Καμερουνέζος πάσαρε και έδωσε το 1-0 στο... πιάτο του Σουηδού που σκόραρε για πρώτη φορά μετά τις 7.11 στο Περιστέρι! Πάντως, δεν μπόρεσε να το χαρεί όσο θα ήθελε, μιας και αποχώρησε με σφίξιμο στον δικέφαλο.
Η αντίδραση του Λεβαδειακού ήρθε με τις κινήσεις του Μάντζιου(4-4-1-1, είσοδος Μάγκα, Γιακουμάκη) αλλά μέχρι εκεί.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι καλύτερος και στο 78' μετά το φοβερό κατέβασμα του Μέστο από τα δεξιά και το τέλειο γύρισμα(χαμηλά και διαγώνια προς το ύψος του πέναλτι) ο Εσιέν «πάτησε» περιοχή και με δυνατό πλασέ νίκησε τον Τσιτώντα, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την πράσινη φανέλα.

Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι είχαν δύο πολύ καλά σουτ από Μαχαίρα και Γιακουμάκη που απόκρουσε ο Στιλ, το 2-0 υπέρ του Παναθηναϊκού έμεινε μέχρι τέλους και στα αξιοσημείωτα για τους νικητές, το εικοσάλεπτο ντεμπούτο του Λούκας Εβανζελίστα. Ο 20χρονος διεθνής Βραζιλιάνος έπαιξε στην τριάδα των χαφ, ήταν κινητικός αλλά είναι λογικό να θέλει τον χρόνο του για να προσαρμοστεί και να βγάλει στο χορτάρι την δεδομένη ποιότητά του.

MAN OF THE MATCH: Ολιβιέ Μπουμάλ. Ο εξτρέμ του Παναθηναϊκού ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων για την άμυνα του Λεβαδειακού. Είχε εξαιρετικές εκτελέσεις στα κόρνερ που ανέλαβε, από δική του εξαιρετική συνεργασία φτάνει σε θέση βολής ο Μπεργκ για το 1-0. Έχει ξεκινήσει... φουριόζος την καριέρα του στο «τριφύλλι», δίνοντας συνεχώς λύσεις στο δημιουργικό κομμάτι.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Τζάντο Μέστο. Όλα τα... λεφτά το κοντρόλ και η ασίστ στο 2-0 του Παναθηναϊκού, με τον Ιταλό να δείχνει ότι μπορεί να προσφέρει αρκετά και στην επίθεση. Άριστος τακτικά, αλάνθαστος σχεδόν, εξαιρετικό παιχνίδι από τον 34χρονο αμυντικό.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η προσέγγιση του Λεβαδειακού στο παιχνίδι. Προτίμησε να περιμένει τον Παναθηναϊκό στο μισό γήπεδο, να μην κρατήσει ούτε και λίγο την μπάλα στα πόδια του, θέλοντας να «φτιάξει» παιχνίδι και όταν αποφάσισε να παίξει ποδόσφαιρο, το σκορ ήταν ήδη στο 2-0 και η ανατροπή σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Η ΓΚΑΦΑ: Είναι από τις ευκαιρίες που δεν χάνονται. Ο Εσιέν βρέθηκε μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής, ο αντίπαλος πορτιέρο ήταν εξουδετερωμένος και, όμως, ο Γκανέζος μέσος κατάφερε σε κενή εστία να στείλει την μπάλα άουτ! Στο δεύτερο μέρος, πάντως, πήρε το αίμα του πίσω...

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Δημητρόπουλος στο 2' δεν βλέπει το γύρισμα του Γιάχιτς στον Τσιτώντα που είναι πεντακάθαρο έμμεσο. Στο 36' ο Μεντί ανατρέπει τον Τελάντερ μέσα στην περιοχή, όμως, ξανά ο ρέφερι της συνάντησης δεν υποδεικνύει την παράβαση. Στο 67' ο Μπεν ζητά πέναλτι από τον Μέστο αλλά το ριπλέι δείχνει πως ο παίκτης των γηπεδούχων «βουτάει» για να εκβιάσει την απόφαση. Χωρίς λάθος οι βοηθοί.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Ο Μπεργκ άνοιξε τον δρόμο για το «διπλό», ο Εσιέν... καθάρισε και το «τριφύλλι» με κορυφαίους Μπουμάλ και Μέστο φεύγει από την Λιβαδειά με ένα πολύτιμο «τρίποντο».

Λεβαδειακός: Τσιντώτας, Στάθης, Μπεν, Μαχαίρας, Μουλόπουλος (63' Γιακουμάκης), Μεντί, Μανωλάς, Γιάχιτς, Μερεμπασβίλι (74' Μίνγκας), Μάντζιος, Νικολάου (52' Μάγκας)

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Τελάντερ, Κουτρουμπής, Πράνιτς, Αμπέντ, Ζέκα, Εσιέν (80' Ταυλαρίδης), Καλτσάς (70' Εβαντζελίστα), Μπουμάλ, Μπεργκ (63' Πέτριτς)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΧΑΪΛΑΪΤΣ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα