Ο «Στράμα» που έκανε τον χειμώνα καλοκαίρι, ο Εβανζελίστα και ο Καλτσάς!

Ο «Στράμα» που έκανε τον χειμώνα καλοκαίρι, ο Εβανζελίστα και ο Καλτσάς!

Τάσος Νικολογιάννης Τάσος Νικολογιάννης
Ο «Στράμα» που έκανε τον χειμώνα καλοκαίρι, ο Εβανζελίστα και ο Καλτσάς!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τις πολλές αλλαγές -για Ιανουάριο- που γίνονται στο ρόστερ, την επιθυμία του Στραματσόνι να αλλάξει άμεσα τον Παναθηναϊκό, την διαφορά που θα κάνει ο Εβανζελίστα, όπως φαίνεται στις προπονήσεις, την Λιβαδειά, που θα μοιάζει Λεωφόρο, αλλά και τα... συμπτωματικά λάθη των Αλεξέα, Φραγκιαδάκη, που δικαίωσαν τον Παναθηναϊκό, για την μεσημεριανή θέση του.

Είναι φανερό, ότι ο Αντρέα Στραματσόνι θέλει το γρηγορότερο δυνατό να φτιάξει έναν Παναθηναϊκό, που θα μοιάζει σε αυτόν, που θέλει αυτός. Επίσης είναι φανερό, ότι αρκετοί από τους παίκτες που είχε και έχει το ρόστερ δεν του κάνουν. Τελευταίο «θύμα» ο Βέμερ. Τον είδε σε κάποια παιχνίδια και σε προπονήσεις και έκρινε ότι δεν είναι καλύτερος από τον Μαρινάκη σαν δεύτερη λύση πίσω από τον Μέστο. Συν το ότι ο Γερμανός έχει πολύ μεγαλύτερο συμβόλαιο από τον νεαρό αμυντικό. Μπορεί μέχρι τώρα ο Βέμερ να μην έχει πείσει, αλλά δεν τον έχουμε δει σε 8-10 συνεχόμενα παιχνίδια, για να τον κρίνουμε με ασφάλεια. Πιστεύω, ότι η κρίση του Στραματσόνι είναι βιαστική. Από την άλλη, όταν ένας παίκτης δεν σου κάνει είναι δίκαιο να του το λες και όχι αλλά να του λες και άλλα να ισχύουν.

Από την άλλη πιστεύω, ότι είναι πολλές οι αλλαγές στο ρόστερ στην μέση της σεζόν. Ο Παναθηναϊκός έχει αποκτήσει μέχρι τώρα τους Μέστο, Μαμούτε, Εβανζελίστα, Μπουμάλ, Βλαχοδήμο και πάει για τον στόπερ με τον Βραζιλιάνο Μολέντο να είναι το φαβορί αν περάσει με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και εκτός από τον Σίλντενφελντ να υπάρχει και άλλος ένας υποψήφιος. Εξι μεταγραφές για Γενάρη μήνα είναι πολλές και επειδή έχουμε κάποιες ημέρες, για να τελειώσει η μεταγραφική περίοδος δεν αποκλείω να γίνει και έβδομη. Η μία μεταγραφή αυτή του στόπερ προέκυψε από τον αναπάντεχο σοβαρό τραυματισμό του Σάντσεθ, αλλά αυτό που καταλαβαίνουμε όλοι είναι, ότι ο Στραματσόνι θέλει άλλα... υλικά για να παρουσιάσει τον δικό του Παναθηναϊκό.

Τον Μπουμάλ και τον Βλαχοδήμο τους ξέρουμε, τον Μέστο τον είδαμε και είναι ένας κανονικός μπακ, που όσο περνάει ο καιρός θα βοηθάει και όλο πιο πολύ την ομάδα, αλλά όσοι είναι στις προπονήσεις λένε, ότι ο Εβανζελίστα είναι αυτός, που θα κάνει την διαφορά. Μου περιγράφουν έναν χαφ πολύ κινητικό, δραστήριο, μαμούνι, αλλά παράλληλα με καλή τεχνική κατάρτιση και καλό αριστερό πόδι. Δεν μου έκανε έκπληξη, ότι ο Στραματσόνι τον πήρε στην Λιβαδειά, όπου μπορεί να πάρει και χρόνο συμμετοχής. Τον προορίζει για εσωτερικό μέσο και πιστεύει, ότι με τις πάσες του και τις ατομικές ενέργειες θα βοηθήσει την ομάδα, για να «ξεκλειδώσει» τις αντίπαλες άμυνες.

Όσο για τον παίκτη, που θα βάλει τα γκολ του Καρέλη, που παίζει στην Γκενκ, για τον Μαμούτε δεν ξέρω. Πρέπει να τον δούμε στο γήπεδο και να κρίνουμε. Έπαθε τράβηγμα και θα καθυστερήσει η εμφάνισή του. Πιστεύω, όμως, ότι τα γκολ του Καρέλη ο Παναθηναϊκός μπορεί να τα πάρει από έναν άλλον Έλληνα, που πρέπει να καθιερωθεί στην ενδεκάδα, αφού το έχει το γκολ. Μιλάω για τον Καλτσά, που μπορεί να παίξει και δεξιά και αριστερά το 4-3-3, ενώ πιστεύω, ότι θα αρχίσει να σκοράρει και ο Μπεργκ τώρα, που βρίσκει ρυθμό και πατάει γερά στο γήπεδο.

Στην Λιβαδειά και λόγω καιρού και λόγω αγωνιστικού χώρου πιστεύω, ότι το ματς θα πάει στην δύναμη και αν ο Παναθηναϊκός και αυτή την φορά δεν κάνει τις πρώτες ευκαιρίες γκολ μπορεί και να χάσει και να μπει σε μία νέα περίοδο εσωστρέφειας. Χρειάζεται προσοχή και συγκέντρωση από όσους κληθούν να παίξουν.

ΥΓ: Το γήπεδο θα θυμίζει Λεωφόρο, αφού 2000 κόσμος θα πάει για να συμπαρασταθεί στην ομάδα και να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στους Κοντονήδες και τους Μποροβήλους. Επειδή περιμένουν όλοι στην γωνία να γίνει το παραμικρό και να εξοντώσουν τον Παναθηναϊκό και επειδή θεωρώ δεδομένες τις προκλήσεις που θα δεχθούν όσοι πάνε στην Λιβαδειά, για το καλό της ομάδας ΔΕΝ πρέπει να αντιδράσουν.

ΥΓ2 :Το μεσημέρι ο Παναθηναϊκός αναφέρθηκε στους βοηθούς Αλεξέα και Φραγκιαδάκη, που έπαιξαν το ματς του Ολυμπιακού με την Ξάνθη και αυτοί αμέσως... δικαίωσαν την θέση του Παναθηναϊκού. Στο 21 ο Αλεξέας και στο 46 ο Φραγκιαδάκης υπέδειξαν τον Ορφανίδη οφσάιντ, αν και έφυγε από κανονική θέση και στην πρώτη περίπτωση ήταν ολομόναχος απέναντι στον Ρομπέρτο με προϋποθέσεις να κάνει το 0-1. Πιστεύω, ότι οι υποδείξεις ήταν απόλυτα... συμπτωματικές και τυχαίες. Όλα για το αήττητο…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.