Οξυγόνο για Στουτγκάρδη, γκέλα η Λεβερκούζεν (gTV)

Gazzetta team
Οξυγόνο για Στουτγκάρδη, γκέλα η Λεβερκούζεν (gTV)

bet365

Μεγάλη νίκη για την Στουτγκάρδη, που επιβλήθηκε με 3-1 της Κολωνίας. Γκέλαρε η Λεβερκούζεν, στο 0-0 έμειναν Χέρτα και Άουγκσμπουργκ, νίκες για Ίνγκολσταντ και Ντάρμσταντ.

Η Στουτγκάρδη ξεκίνησε τον δεύτερο γύρο, όπως τελείωσε τον πρώτο, καθώς έφυγε με μεγάλη νίκη 3-1 από την Κολωνία και μπορεί να ονειρεύεται καλύτερες μέρες. Οι παίκτες του Κράμνι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια και παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή.

Οι Σουηβοί μπήκαν δυνατά, όμως έπεσαν πάνω στον Χορν, που νίκησε τον Γκέντνερ σε δύο περιπτώσεις (10’, 13’), πριν ο Ρίσε (14’) απειλήσει για τους γηπεδούχους. Τελικά, το γκολ ήρθε για την Κολωνία κόντρα στη ροή, όταν στο 18’ ο διαιτητής Γρκέφε αποφάσισε να δώσει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Νίντερμαϊερ στον Ρίσε. Η αλήθεια είναι ότι περισσότερο το κέρδισε ο δεύτερος, με τον Μοντέστ να κάνει το 1-0 από την άσπρη βούλα. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, κατάφεραν να ισοφαρίσουν πριν το ημίχρονο, όταν στο 36’ μετά το σουτ του Βέρνερ και την απόκρουση του Χορν, ο Ντιντάβι πήρε το ριμπάουντ και έκανε από κοντά το 1-1.

Η ανατροπή ολοκληρώθηκε με το ξεκίνημα της επανάληψης, όταν στο 51’ ο Βέρνερ με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Κόστιτς έκανε το 1-2! Το ματς άνοιξε στη συνέχεια, οι Σουηβοί έδωσαν χώρο και έψαξαν την αντεπίθεση. Ο Μοντέστ απείλησε για την Κολωνία στο 73’, ο Χορν έκανε εκπληκτική απόκρουση στο σουτ του Γκέντνερ στο 78’ και τα πάντα τελείωσαν στο 83’, όταν μετά από υπέροχο συνδυασμό των Ντιντάβι και Ρουπ, ο Γκέντνερ προ κενής εστίας έκανε το 1-3! Οι παίκτες του Στέγκερ πίεσαν στο τέλος, έχασαν σημαντικές ευκαιρίες με τους Οσάκο και Μοντέστ, όμως τίποτα δεν άλλαξε.

Κόλλησε η Χέρτα
Εχοντας κλείσει τον πρώτο γύρο στην 3η θέση, η Χέρτα πίστευε ότι θα έμπαινε με το δεξί στον δεύτερο αλλά η Αουγκσμπουργκ είχε άλλη άποψη και έφυγε με βαθμό από το Βερολίνο (0-0). Για να γίνει, βέβαια, αυτό, έπρεπε στο πρώτο 45λεπτο να αγωνιστεί λες και είχε απέναντι της την... Μπάγερν καθώς η Χέρτα έφτασε να έχει 80% κατοχή μπάλας και 88% επιτυχία στις πάσες. Αριθμοί, όμως, που δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα καθώς οι Βαυαροί κατάφεραν να αμυνθούν σωστά, απειλώντας παράλληλα σε μια αντεπίθεση στο 23', η οποία ολοκληρώθηκε με την κεφαλιά του Καϊούμπι. Η Αουγκσμπουργκ ήταν συμπαγής στην άμυνα και δεν κινδύνευε παρά το τρελό ποσοστό κατοχής μπάλας της Χέρτα, η οποία βασικά δεν είχε κάποια ουσία στο παιχνίδι της.

Αυτή, την ουσία δηλαδή, θα την είχαν οι φιλοξενούμενοι στο 51' αλλά ο Μπομπαντίγια στο τετ α τετ άργησε και έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0-1, όπως έγινε και στο 55' με κεφαλιά. Οι Βαυαροί είχαν αυτές τις δύο φάσεις για να σκοράρουν αλλά δεν το έκαναν και στη συνέχεια πρόσεξαν και πάλι την άμυνα τους, μη επιτρέποντας στην Χέρτα να γίνει απειλητική παρά την κατοχή μπάλας. Ετσι, οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τα πάντα με το τελικό 0-0, με την Αουγκσμπουργκ να χάνει την ευκαιρία για την τέταρτη σερί εκτός έδρας νίκη, επίδοση που θα αποτελούσε ρεκόρ στην ιστορία της.

Ατυ-Χ-η η Λεβερκούζεν
Η Λεβερκούζεν ήταν σαφώς ανώτερη στην έδρα της Χόφενχαϊμ, όμως αυτό δεν αρκούσε για να πάρει το τρίποντο στην επανέναρξη της Bundesliga. Η Μπάγερ έχασε την ευκαιρία να πατήσει την 4άδα πριν το Γκλάντμπαχ - Ντόρτμουντ και πλέον μπορεί να απομακρυνθεί περισσότερο αν νικήσουν οι φιλοξενούμεοι. Η ομάδα του Σμιντ είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 27' όταν μετά τη σέντρα του Τσαλχάνογλου ο Κίσλινγκ πήρε την κεφαλιά αλλά ο Μπάουμαν απέκρουσε εντυπωσιακά στο παραθυράκι.

Η Χόφενχαϊμ πήρε το προβάδισμα ουσιαστικά κόντρα στην ροή του αγώνα στο 40' με τον Χαμάντ με ωραίο τεχνικό σουτ ύστερα από απόκρουση της άμυνας να νικά τον Λένο (1-0). Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή στο 62% όμως πήγαν στο ημίχρονο πίσω στο σκορ και στην πρώτη φάση της επανάληψης (49') ο σκόρερ, Χαμάντ, λίγο έλειψε να βάλει και δεύτερο γκολ, όμως το δεξί πλασέ του από εξαιρετική θέση πέρασε πάνω από την εστία. Στο 53' ο Τσιτσαρίτο δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στην κενία εστία και στο 60' η Λεβερκούζεν γλίτωσε από δεύτερο γκολ με τον Εντου Βάργκας των γηπεδούχων να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι.

Στο 75' ισοφάρισε η Λεβερκούζεν με τον Τοπράκ να έχει δοκάρι έπειτα από σουτ του Τσαλχάνογλου και στην εξέλιξη της φάσης ο ίδιος με κεφαλιά βρήκε στόχο. Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος, αφού στο 85' ο Τσιτσαρίτο επέλεξε να σουτάρει αντί να δώσει πάσα και ο Μπάουμαν είχε σχετικά εύκολο έργο.

Με το αριστερό ο Σάαφ
Το Αννόβερο ηττήθηκε εντός έδρας από την Ντάρμσταντ στο ντεμπούτο του Τόμας Σάαφ στον πάγκο. Ο Ούγκο Αλμέιδα επέστρεψε με γκολ στη Γερμανία, όμως με πρωταγωνιστή τον Σάντρο οι φιλοξενούμενοι έκαναν την ανατροπή και πήραν τη μεγάλη νίκη. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και έφτασαν στο γκολ μόλις στο 10’ με τον Αλμέιδα. Το Αννόβερο είχε τον έλεγχο στη συνέχεια, με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να απειλήσουν, με την πρώτη ευκαιρία της Ντάρμσταντ να έρχεται στο 30’ με τον Σούλου.

Στην επόμενη φάση, όμως, οι Lilien ήταν πιο εύστοχοι, με τον Βάγκνερ να κάνει από κοντά το 1-1. Ο Ματένια έβγαλε το ακροβατικό του Μπαχ στο 39’, ο Τσίλερ στάθηκε τυχερός στο 45’, όταν είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του μετά την προσπάθεια του Νίμαϊερ και το 1-1 έμεινε μέχρι το ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ανεβάσει ρυθμό, τον διατήρησαν στο ξεκίνημα της επανάληψης και στο 47’ ξανά από κοντά ο Βάγκνερ έκανε το 1-2! Οι παίκτες του Σάαφ βγήκαν στην επίθεση, έχασαν καλές ευκαιρίες με τους Σαλάι (54’) και Σανέ (63’), όμως τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Ινκολσταντ και με τη... βούλα!
Με τον καλύτερο τρόπο μπήκε στο 2016 η Ινγκολσταντ αφού πήρε το τρίποντο επί της Μάιντς με το 1-0, ανεβαίνοντας στη 10η θέση και στο -1 από την αντίπαλο της, η οποία για τρίτο σερί ματς πρωταθλήματος δεν κατάφερε να σκοράρει... Το ματς άρχισε με τους γηπεδούχους να πιέζουν για το γρήγορο γκολ, το οποίο θα μπορούσαν να πετύχουν σε δύο περιπτώσεις. Η κεφαλιά του Χούμπνερ στο 5', όμως, έφυγε άουτ ενώ ο Κάριους στο 16' αντέδρασε όπως έπρεπε στο σουτ του Μοράλες. Τρία λεπτά μετά, ήταν το δοκάρι αυτό που σταμάτησε τον Χάρτμαν σε μια φάση διαρκείας μετά την εκτέλεση κόρνερ, για να αντιδράσει η Μάιντς μετά το 20λεπτο και να βγει μπροστά, χωρίς όμως να καταφέρει κάτι αξιόλογο.

Ολα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πήγαιναν στα αποδυτήρια χωρίς γκολ καθώς οι φιλοξενούμενοι είχαν ισορροπήσει την κατάσταση αλλά στο 41' ο Λάτζα βρήκε την μπάλα με το χέρι, ο ρέφερι υπέδειξε πέναλτι και ο Χάρτμαν από τα 11 βήματα άνοιξε το σκορ (1-0). Στην επανάληψη η Ινγκολσταντ γύρισε πίσω και άφησε την μπάλα στη Μάιντς, η οποία μπορεί να πίεσε αλλά δεν έγινε ουσιαστικά ποτέ απειλητική, μπαίνοντας με το αριστερό στο 2016...

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής

Παρασκευή (22/01)

Αμβούργο-Μπάγερν 1-2
(53' Χαντ - 37' πεν., 61' Λεβαντόφσκι)

Σάββατο (23/01)

Κολωνία-Στουτγκάρδη 1-3
(19' πεν. Μοντέστ - 36' Ντιντάβι, 51' Βέρνερ, 83' Γκέντνερ)

Αννόβερο-Ντάρμσταντ 1-2
(10' Ούγκο Αλμέιδα - 31', 47' Βάγκνερ)

Χέρτα-Άουγκσμπουργκ 0-0

Χόφενχαϊμ-Λεβερκούζεν 1-1
(30' Χάμαντ - 75' Τοπράκ)

Ίνγκολσταντ-Μάιντς 1-0
(41' πεν. Χάρτμαν)

Γκλάντμπαχ-Ντόρτμουντ (19:30)

Κυριακή (24/01)

Άιντραχτ-Βόλφσμπουργκ (16:30)
Σάλκε-Βέρντερ (18:30)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα