Τρίκαλα - Απόλλων Σμύρνης 0-1 (vid)

Νίκος Μαρούδας
Τρίκαλα - Απόλλων Σμύρνης 0-1 (vid)

bet365

Ο Απόλλωνας κατάφερε να πάρει ένα τεράστιο διπλό στην έδρα των Τρικάλων (0-1) και να μειώσει την διαφορά στον πόντο από την ΑΕΛ.

Σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, ο Απόλλωνας κατάφερε να σπάσει την αήττητη έδρα των Τρικάλων και να φύγει με το υπέρ πολύτιμο 1-0 που τον φέρνει στο -1 από την κορυφή.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο γήπεδο έχοντας στο μυαλό τους την γκέλα της Λάρισας, με τους γηπεδούχους να θέλουν πάση θυσία το τρίποντο για να μην μείνουν πίσω στην κούρσα της ανόδου. Αυτό δεν φάνηκε τόσο εντός αγωνιστικού χώρου, με τους γηπεδούχους να μην απειλούν ουσιαστικά, κάτι που δεν έκαναν ούτε οι γηπεδούχοι. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους ήταν για τα Τρίκαλα, όταν ο Κουσκουνάς στο 44' δεν μπόρεσε από την μικρή περιοχή να ανοίξει το σκορ.

Ίδια η εικόνα της αναμέτρησης και στην επανάληψη, με τα Τρίκαλα να έχουν τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά και τον Απόλλωνα στη συνέχεια. Όλα αυτά μέχρι το 75'. Τέσσερα λεπτά μετά την είσοδο του Καμαρά στο παιχνίδι, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έφτασε στο γκολ, όταν ο Φαρινόλα πέρασε στον νεοαποκτηθέντα επιθετικός, που πλάσαρε με τον Χιώτη να αποκρούει, η μπάλα στρώθηκε στον Φατιόν, ο οποίος με σουτ έκανε το 1-0.

Οι γηπεδούχοι βγήκαν όλοι μπροστά στο τελευταίο τέταρτο, μιας και η ήττα ουσιαστικά τους άφηνε εκτός κούρσας ανόδου. Έτσι, ήρθαν και οι μεγάλες ευκαιρίες, στο 90'. Με την συμπλήρωση 90 λεπτών, ο Σαρακατσάνος δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα απέναντι στον Αποστολίδη με αποτέλεσμα αυτή να μην πάει στα δίχτυα. Τελευταία μεγάλη ευκαιρία για το 1-1, στο 95', όταν οι γηπεδούχοι έκαναν ένα σουτ, ο Αποστολίδης απέκρουσε η μπάλα έγινε διεκδικήσημη στην μικρή περιοχή με τους αμυντικούς του Απόλλωνα τελικά να διώχνουν.

Αυτή η νίκη έφερε λοιπόν τον Απόλλωνα στους 34 βαθμούς (η ΑΕΛ είναι στους 35), κρατάει την ομάδα της Ριζούπολης σίγουρα δεύτερη και αυτή την αγωνιστική, με την Κέρκυρα την Κυριακή να έχει την ευκαιρία πλέον να κρατήσει την διαφορά στον πόντο από τον Απόλλωνα και να βρεθεί στο -2 από την ΑΕΛ (τώρα οι Φαίακες είναι στους 30 βαθμούς). Τέλος, τα Τρίκαλα έμειναν στους 28 βαθμούς και όπως γίνεται εύκολα κατανοητό τα πράγματα φαίνεται πως δυσκολεύουν...

Οι συνθέσεις:

ΤΡΙΚΑΛΑ (Γιώργος Μαραντάς): Χιώτης, Λαμπάκης, Ζώνας, Σαρακατσάνος, Κοντοδήμος, Μουμίν, Ριζογιάννης (74’ Σερτζίνιο), Γκμπαλέ (74’ Χαροντάκης), Ναβάρο, Στεφάνοβιτς, Κουσκουνάς (58’ Βρούτσινα)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μπάμπης Τεννές): Αποστολίδης, Πάνος, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Γκότοβος (88’ Κύργιας), Ψιάνος, Κονέ, Φατιόν, Φαρινόλα, Βάντερσον (63’ Στεργίδης), Τζιώρας (71’ Καμαρά)

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα