Πανιώνιος - Αστέρας Τρίπολης 0-0 (vid)

Θοδωρής Βασίλης
Πανιώνιος - Αστέρας Τρίπολης 0-0 (vid)

bet365

Η μάχη της πεντάδας δεν έβγαλε νικητή, καθώς Πανιώνιος και Αστέρας Τρίπολης αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα στη Νέα Σμύρνη και άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς.

Με την πετυχημένη συνταγή των προηγούμενων αγώνων ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε τον Πανιώνιο με τον Οικονόμου που εξέτισε την τιμωρία του στην θέση του Τασουλή να είναι η μοναδική αλλαγή σε σχέση με τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό σε σύστημα 4-2-3-1.

Στην αντίπερα όχθη και ο Στάικος Βεργέτης επέμενε στο 4-2-3-1 με τους Γιάννου και Φούντα να επιστρέφουν στο μέχρι πρότινος σπίτι τους (παίκτες του Πανιωνίου μέχρι το Μάιο).

Με φόρα ο Πανιώνιος και δύο δοκάρια

Οι «κυανέρυθροι» ορμώμενοι και από την ισοπαλία στην Λεωφόρο μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με φόρα και στο πρώτο πεντάλεπτο θύμισαν Μπαρτσελόνα έχοντας σημαδέψει δύο φορές το δοκάρι του Μπαντή (Βλάχος-Μασούρας), ενώ το πλασέ του Ανσαριφάρντ πρόλαβε πριν μπει γκολ ο Αλόκο.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν η απόλυτη κυρίαρχος έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, με ασφυκτικό πρέσινγκ με τον Αστέρα να μην μπορούσε να αλλάξει δυο μπαλιές κάνοντας-χωρίς πίεση μάλιστα- εύκολα το λάθος.

Ανύπαρκτος Αστέρας

Η πίεση του Πανιωνίου συνεχίστηκε με τον Μπαντή να διώχνει εντυπωσιακά το σουτ του Οικονόμου στο 17', ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα η ατομική προσπάθεια του Ανσαριφάρντ κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν εκτός τόπου και χρόνου και δεν ήταν λίγες οι φορές που έκαναν ακόμα και καθυστερήσεις στο πρώτο ημίχρονο για να διακόψουν τον ρυθμό των γηπεδούχων.

Παρόλα αυτά οι φάσεις από τον Πανιώνιο συνεχίζονταν και στο 37' ο Μπαντής έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Ανσαριφάρντ με τον Διούδη να περνάει ένα ευχάριστο 45λεπτο, αφού με εξαίρεση ένα μακρινό σουτ του Φούντα (η μοναδική τελική προσπάθεια του Αστέρα) ακούμπησε ελάχιστες φορές την μπάλα.

Κάλυψε τα νώτα του ο Αστέρας

Φαίνεται πως το ημίχρονο ο Βεργέτης έβαλε τις φωνές στους παίκτες του για το τραγικό πρώτο ημίχρονο κι έτσι οι παίκτες του μπήκαν στην επανάληψη με μεγαλύτερη προσήλωση στα αμυντικά τους καθήκοντα. Οι Αρκάδες προσπάθησαν να ρίξουν το τέμπο και να μην επιτρέψουν στους Νεοσμυρνιώτες να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Μπαντή.

Γενικότερα το δεύτερο ημίχρονο δεν θύμιζε καθόλου το πρώτο με τους φιλοξενούμενους να κρατάνε περισσότερη ώρα την μπάλα και για είκοσι λεπτά να μην έχουμε φάση στο ματς. Στο 65' όμως ο Πανιώνιος έφτασε μια ανάσα από το 1-0 με τον Μπαντή να αποκρούει εντυπωσιακά το γυριστό του Μπακασέτα που ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει το γκολ της αγωνιστικής.

Η φάση αυτή έδωσε ώθηση στους γηπεδούχους οι οποίοι μετά το 70' ανέβασαν ξανά την απόδοσή τους και προσπάθησαν να πιέσουν για το γκολ της νίκης. Οι παίκτες του Ουζουνίδη γύριζαν την μπάλα γύρω από την περιοχή τωμν φιλοξενούμενων προσπαθώντας να κάνουν την φάση που θα τους έδινε τη νίκη.

Την ίδια ώρα ο Στάικος Βεργέτης έριξε και τον Ιγκλέσιας με στόχο να κλείσει τα όποια κενά και να κλειδώσει τον βαθμό της ισοπαλίας κάτι που τα κατάφερε.

MVP: Αν ο Αστέρας δεν ηττήθηκε σήμερα το οφείλει αποκλειστικά στον Γιώργο Μπαντή. Ο πορτιέρο των Αρκάδων πραγματοποίησε δύο εντυπωσιακές επεμβάσεις (ειδικά αυτή στο σουτ του Μπακασέτα ήταν τρομερή) και κράτησε μόνος του την ομάδα στη Νέα Σμύρνη.

Αδύναμος Κρίκος: Ο Φακούντο Μπερτόλιο. Ο Αργεντινός άσος του Αστέρα ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό και όταν αυτός δεν είναι καλά τότε και η ομάδα του έχει πρόβλημα. Χάθηκε ανάμεσα σε Σιώπη και Κόρμπο, δεν πήρε πρωτοβουλίες και δικαίως έγινε αλλαγή από τον προπονητή του.

Στο Ύψος του: Τάσος Μπακασέτας. Για άλλο ένα ματς ο άσος του Πανιωνίου ήταν στους διακριθέντες. Απείλησε τον Μπαντή αλλά ήταν άτυχος αφού ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων ήταν σε τρομερή ημέρα.

Η Γκάφα: Έγινε από τον Γκοϊάν αλλά ευτυχώς για τον Αστέρα δεν το πλήρωσε. Σε μια ανύποπτη φάση ο Ρουμάνος αμυντικός δεν έδιωξε σωστά την μπάλα με αποτέλεσμα ο Ανσαριφάρντ να την κλέψει αλλά το πλασέ του έδιωξε πριν περάσει την γραμμή ο Αλόκο.

Το Στραγάλι: Μπορεί να μην είχε την δύσκολη φάση, αλλά ο Θάνος κατάφερε να αφήσει δικαίως με παράπονα τους γηπεδούχους, αφού έδειξε υπέρμετρη ανοχή στα σκληρά μαρκαρίσματα του Αστέρα, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που δεν σφύριζε ακόμα και απλά φάουλ υπέρ του Πανιωνίου.

Ταμείο του Gazzetta: Πανιώνιος και Αστέρας Τρίπολης έμειναν στο 0-0, ένα αποτέλεσμα που αδικεί κατάφωρα τους Νεοσμυρνιώτες. Και αυτό γιατί οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι από τον αντίπαλό τους δημιούργησαν πάρα πολλές ευκαιρίες για γκολ, είχαν δύο δοκάρια, αλλά έπεσαν πάνω στον Μπαντή που ήταν σε τρομερή ημέρα. Παρόλα αυτά οι Νεοσμυρνιώτες απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι δεν βρίσκονται τυχαία σε αυτή την θέση και ότι θα παλέψουν μέχρι το τέλος για την είσοδο στην πρώτηυ πεντάδα. Από την πλευρά του ο Αστέρας δεν άξιζε τίποτα από το ματς και συνέχισε τις προβληματικές εμφανίσεις μακριά από την Τρίπολη. Για τον βαθμό θα πρέπει να ευχαριστεί αποκλειστικά τον Μπαντή, ένας βαθμός πάντως ιδιαίτερα σημαντικός αφού τον κρατάει στην πρώτη πεντάδα. Σίγουρα ο Στάικος Βεργέτης θα προβληματίστηκε από την εμφάνιση των παικτών του κι ελπίζει ότι η απόκτηση του Τσάβες θα του βελτιώσει την εικόνα.

Συνθέσεις:

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Βλάχος, Χατζηισαϊας, Ρισβάνης,. Οικονόμου, Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας (73' Τζανδάρης), Μπακασέτας (87' Χαλκιαδάκης), Καραμάνος, Ανσαριφάρντ (90' +2' Καθάριος)

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Γκοϊάν, Αλόκο, Γιαννούλης, Χαμντανί, Κουρμπέλης, Φούντας (44' Λανθαρότε), Μπερτόλιο (70' Φερνάντες), Στανισάβλιεβιτς (81' Ιγκλέσιας), Γιάννου

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα