Ένας Αρκάς με τον Μαραντόνα στην πλάτη του! (pics&vids)

Θοδωρής Βασίλης
Ένας Αρκάς με τον Μαραντόνα στην πλάτη του! (pics&vids)

bet365

Είναι μόλις 1,68, πάντα χαμογελαστός και ο αντικαταστάτης του Ρικέλμε στην Μπόκα. Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει 21 στοιχεία για τον Κριστιάν Τσάβες που ετοιμάζεται να γίνει κάτοικος Τρίπολης.

Ο Κρίστιαν Τσάβες ετοιμάζεται να μπει στο αεροπλάνο με προορισμό την Ελλάδα και την Τρίπολη. Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει 21 (ο αριθμός στη φανέλα του) πράγματα για τον παίκτη που ετοιμάζεται να γίνει το μεγαλύτερο απόκτημα του Αστέρα.

* Πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια σε μία γειτονιά (Χοσέ Παζ) που το νερό και το φυσικό αέριο ήταν προνόμιο λίγων.

* Εκανε διαφορες δουλειές μικρός για να βοηθήσει την οικογένειά του, και μία από αυτές ήταν να πουλάει μπουκάλια μηλίτη.

* Με τα λεφτά που βγάζει βοηθάει την οικογένειά του, αφού μόνο ο πατέρας του εργάζεται ως συγκολλητής, αφού η μητέρα του είχε σταματήσει να καθαρίζει σπίτια για να μπορέσει να μεγαλώσει σωστά τα τρία της παιδιά

* Εχει δύο αδερφές την Μακαρένα και την Λορέν

* Είναι οπαδός της Μπόκα Τζούνιορς

* Μένει ακόμα στην γειτονιά του και στο σπίτι του έχει εικόνες των μεγαλύτερών του ειδώλων (Μαραντόνα, Ρικέλμε, Παλέρμο).

* Εκανε ντεμπούτο σε παιχνίδι κόντρα στην Αλμάγκρο τον Ιούλιο του 2005 έναν αγώνας που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ εξαιτίας επεισοδίων και καταχωρήθηκε ως ήττα και για τις δύο ομάδες!

* Είδωλά του είναι ο Μάρτιν Παλέρμο τον οποίο μάλιστα χαρακτηρίζει σαν δεύτερο πατέρα του, αλλά και ο Κάρλος Τέβες του οποίου τις κινήσεις προσπαθεί να αντιγράψει. Μάλιστα, τον τελευταίο τον θυμίζει αρκετά με τον δυναμισμό του και την αυταπάρνησή του.

* Οταν ξεκίνησε στην Μπόκα τον ανέλαβαν υπό την προστασία τους οι Ρικέλμε, Παλέρμο, και Μιλιόρε.

* Το παρατσούκλι του είναι Γκόρντο (χοντρός) το οποίο του το κόλλησε η οικογένειά του.

* Εχει συμμετοχές σε όλες τις εθνικές ομάδες της Αργεντινής.

* Όπως κάθε Αργεντινός που σέβεται τον εαυτό του έχει «χτυπήσει» τατουάζ τον Ντιέγκο Μαραντόνα (στην πλάτη του)

* Όσο ήταν στην Μπόκα χρησιμοποιούσε το τρένο και το λεωφορείο για να πηγαίνει στην προπόνηση!

* Το 2008 με δικό του γκολ οι «χεϊνέζες» επικράτησαν της Σαν Λορέντζο και κατέκτησαν το πρωτάθλημα στο τριπλό μπαράζ με Σαν Λορέντζο και Τίγκρε.

* Το 2011 και λόγω των αρκετών τραυματισμών του Ρικέλμε έγινε το 10αρι της Μπόκα και με τις ασίστ του και τα γκολ συνέβαλε τα μέγιστα για την κατάκτητη του πρωταθλήματος Απερτούρα.

* Είναι ο πρώτος παίκτης που σκόραρε με την φανέλα της εθνικής Αργεντινής έχοντας αγωνιστεί στην πέμπτη κατηγορία της χώρας (Ατλας πριν δοκιμαστεί και αποκτηθεί από την Μπόκα)

* Μία από τις σπουδαιότερες στιγμές της καριέρας του ήταν όταν αγωνίστηκε με τους Μέσι και Ροναλντίνιο σε αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

* Τον Ιανουάριο του 2013 έβγαλε από τα ταμεία της το ποσό του 1 εκατ. δολαρίων για το 50% των δικαιωμάτων του.

* Με την Λανούς κατέκτησε το Κόπα Σουνταμερικάνα το 2013 κόντρα στην βραζιλιάνικη Πόντε Πρέτα. Ο ίδιος πάντως δεν αγωνίστηκε σε κανένας από τους δύο τελικούς.

* Όνειρό του ήταν κάποια στιγμή να αγωνιστεί εκτός Αργεντινής και αν του δινόταν η ευκαιρία στην Ευρώπη. Το πρώτο σκέλος το πέτυχε αγωνιζόμενος στην Χιλή, και τώρα έχει την ευκαιρία μέσω του Αστέρα Τρίπολης να περάσει και τον Ατλαντικό.

* Έχει δικό του φαν κλαμπ που έδινε πάντα το παρών στο Μπομπονέρα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα