Κάνει καλή διαχείριση ο Μάρκο;

Κάνει καλή διαχείριση ο Μάρκο;

Κάνει καλή διαχείριση ο Μάρκο;

Ο Κ. Νικολακόπουλος απαντάει στο ερώτημα μέσα από το blog του στο gazzetta.

Ο Ζντιέλαρ θα γίνει σήμερα ο 20ος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, που θα χρησιμοποιηθεί σε επίπεδο ενδεκάδας από το Μάρκο Σίλβα κατά τη διάρκεια της φετινής Λίγκας.

Κι επειδή λέμε και ξαναλέμε ότι ο Πορτογάλος «έχει βγάλει όλη τη σεζόν με 14 παίκτες», πρέπει να παραδεχθούμε ότι οι 20 δεν είναι λίγοι. Να έχουν παίξει δηλαδή στη βασική ενδεκάδα, όχι σαν αλλαγή, 20 παίκτες.

Σίγουρα υπάρχουν σε αυτούς τους 20 και κάποιοι με λίγα παιχνίδια στην αρχική ενδεκάδα. Του Ζντιέλαρ είναι το πρώτο. Ο Ερνάνι έχει ένα. Όπως κι ο Μπουχαλάκης. Κι ο Φινμπόγκασον δύο. Όμως κι οι δύο αυτοί ξένοι παίκτες έχουν μπει αρκετές φορές σαν αλλαγή, ο δε Μπουχαλάκης ήταν τραυματίας επί πέντε μήνες (κι ο Μανιάτης δέκα).

Κι υπάρχουν κι οι 16 πιο βασικοί. Ρομπέρτο, Ομάρ, Σαλίνο, Μποτία, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Καμπιάσο, Τσόρι, Φορτούνης, Πάρντο, Ιντέγε, Ντουρμάζ, Σεμπά.

Σε γενικές γραμμές είναι καλή η διαχείριση. Έχει κολόνα τον Λούκα (16 φορές βασικός) στο κέντρο και τον Ιντέγε (14) στην επίθεση, έχει το Σιόβα με περισσότερες συμμετοχές (15) στην άμυνα, αφού Μποτία (7) και Ντα Κόστα (12) έβγαλαν θλάσεις κι έχει με πολλά παιχνίδια τον Φορτούνη (13) αφού είναι ο καλύτερος παίκτης, τον Ντουρμάζ (15), που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ κι άρα ήταν πιο φρέσκος στο πρωτάθλημα και το Μαζουάκου (15), που είναι κι ο μοναδικός κλασικός αριστερός μπακ, πλην του πιτσιρικά Τσιμίκα.

Έδωσε όχι λίγα παιχνίδια στους έμπειρους Αργεντίνους, τον Καμπιάσο (8) και τον Τσόρι (7), που έβγαλαν τραυματισμούς, αλλά και στον Κασάμι (9) και έβαλε λίγο περισσότερο τον Ομάρ (11) από το Σαλίνο (8) και τον Πάρντο (9) από τον Σεμπά (6).

Η Vistabet  σου προσφέρει τη δυνατότητα να ποντάρεις μέσω τάμπλετ και κινητού στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Ξάνθη.

Με τόσους καλούς παίκτες, δεν είχε πολλά άλλα περιθώρια να ελιχθεί ο Μάρκο Σίλβα. Άντε να έβαζε τον Σαλίνο σε δύο-τρία παιχνίδια παραπάνω σε ρόλο αριστερού μπακ, αντί του Μαζουάκου; Το μόνο που μπορείς να πεις είναι για τη θέση του φορ, ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει περισσότερο τον Φινμπόγκασον και να βάλει και τον Πουλίδο.

Τι να έκανε;

Ο Φουστέρ, που είναι έμπειρος και θα μπορούσε να διεκδικήσει πιο δυναμικά θέση, όλο προβλήματα τραυματισμών είχε.

Να έβαζε τον Αυλωνίτη; Μα έπρεπε ο Ντα Κόστα να μάθει να παίζει με Μποτία και Σιόβα. Ούτε ένα φιλικό δεν πρόλαβε…

Λέμε για Κολοβό και Γιαννιώτα. Μα πόσους να πρωτοέβαζε; Είχε Ντουρμάζ, Πάρντο, Σεμπά, Ερνάνι. Και Φορτούνη, με ικανότητα να παίξει στα πλάγια.

Λέμε για Ζντιέλαρ, Τζανδάρη. Με Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Κασάμι;…

Ο Καπίνο, που να παίξει με το Ρομπέρτο. Τον βάζει στο Κύπελλο, όπως κι όλους όσους μπορεί. Να δεχθώ ότι δεν έβαλε στο Κύπελλο τον Γιαννιώτα.

Δεν είναι εύκολο ρε παιδιά. Πρέπει να είμαστε λογικοί. Δεν μπορείς να διαχειριστείς ιδανικά τρεις ενδεκάδες! Δύο ναι, μαζί με δύο-τρεις πιτσιρικάδες.

Αλλά τρεις δεν  γίνεται!

Best of internet