Κάνει καλή διαχείριση ο Μάρκο;

Κάνει καλή διαχείριση ο Μάρκο;

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Κάνει καλή διαχείριση ο Μάρκο;

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος απαντάει στο ερώτημα μέσα από το blog του στο gazzetta.

Ο Ζντιέλαρ θα γίνει σήμερα ο 20ος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, που θα χρησιμοποιηθεί σε επίπεδο ενδεκάδας από το Μάρκο Σίλβα κατά τη διάρκεια της φετινής Λίγκας.

Κι επειδή λέμε και ξαναλέμε ότι ο Πορτογάλος «έχει βγάλει όλη τη σεζόν με 14 παίκτες», πρέπει να παραδεχθούμε ότι οι 20 δεν είναι λίγοι. Να έχουν παίξει δηλαδή στη βασική ενδεκάδα, όχι σαν αλλαγή, 20 παίκτες.

Σίγουρα υπάρχουν σε αυτούς τους 20 και κάποιοι με λίγα παιχνίδια στην αρχική ενδεκάδα. Του Ζντιέλαρ είναι το πρώτο. Ο Ερνάνι έχει ένα. Όπως κι ο Μπουχαλάκης. Κι ο Φινμπόγκασον δύο. Όμως κι οι δύο αυτοί ξένοι παίκτες έχουν μπει αρκετές φορές σαν αλλαγή, ο δε Μπουχαλάκης ήταν τραυματίας επί πέντε μήνες (κι ο Μανιάτης δέκα).

Κι υπάρχουν κι οι 16 πιο βασικοί. Ρομπέρτο, Ομάρ, Σαλίνο, Μποτία, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Καμπιάσο, Τσόρι, Φορτούνης, Πάρντο, Ιντέγε, Ντουρμάζ, Σεμπά.

Σε γενικές γραμμές είναι καλή η διαχείριση. Έχει κολόνα τον Λούκα (16 φορές βασικός) στο κέντρο και τον Ιντέγε (14) στην επίθεση, έχει το Σιόβα με περισσότερες συμμετοχές (15) στην άμυνα, αφού Μποτία (7) και Ντα Κόστα (12) έβγαλαν θλάσεις κι έχει με πολλά παιχνίδια τον Φορτούνη (13) αφού είναι ο καλύτερος παίκτης, τον Ντουρμάζ (15), που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ κι άρα ήταν πιο φρέσκος στο πρωτάθλημα και το Μαζουάκου (15), που είναι κι ο μοναδικός κλασικός αριστερός μπακ, πλην του πιτσιρικά Τσιμίκα.

Έδωσε όχι λίγα παιχνίδια στους έμπειρους Αργεντίνους, τον Καμπιάσο (8) και τον Τσόρι (7), που έβγαλαν τραυματισμούς, αλλά και στον Κασάμι (9) και έβαλε λίγο περισσότερο τον Ομάρ (11) από το Σαλίνο (8) και τον Πάρντο (9) από τον Σεμπά (6).

Η Vistabet σου προσφέρει τη δυνατότητα να ποντάρεις μέσω τάμπλετ και κινητού στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Ξάνθη.

Με τόσους καλούς παίκτες, δεν είχε πολλά άλλα περιθώρια να ελιχθεί ο Μάρκο Σίλβα. Άντε να έβαζε τον Σαλίνο σε δύο-τρία παιχνίδια παραπάνω σε ρόλο αριστερού μπακ, αντί του Μαζουάκου; Το μόνο που μπορείς να πεις είναι για τη θέση του φορ, ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει περισσότερο τον Φινμπόγκασον και να βάλει και τον Πουλίδο.

Τι να έκανε;

Ο Φουστέρ, που είναι έμπειρος και θα μπορούσε να διεκδικήσει πιο δυναμικά θέση, όλο προβλήματα τραυματισμών είχε.

Να έβαζε τον Αυλωνίτη; Μα έπρεπε ο Ντα Κόστα να μάθει να παίζει με Μποτία και Σιόβα. Ούτε ένα φιλικό δεν πρόλαβε…

Λέμε για Κολοβό και Γιαννιώτα. Μα πόσους να πρωτοέβαζε; Είχε Ντουρμάζ, Πάρντο, Σεμπά, Ερνάνι. Και Φορτούνη, με ικανότητα να παίξει στα πλάγια.

Λέμε για Ζντιέλαρ, Τζανδάρη. Με Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Κασάμι;…

Ο Καπίνο, που να παίξει με το Ρομπέρτο. Τον βάζει στο Κύπελλο, όπως κι όλους όσους μπορεί. Να δεχθώ ότι δεν έβαλε στο Κύπελλο τον Γιαννιώτα.

Δεν είναι εύκολο ρε παιδιά. Πρέπει να είμαστε λογικοί. Δεν μπορείς να διαχειριστείς ιδανικά τρεις ενδεκάδες! Δύο ναι, μαζί με δύο-τρεις πιτσιρικάδες.

Αλλά τρεις δεν γίνεται!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.