Σκέφτονται το νέο Τσάμπιονς Λιγκ...

Σκέφτονται το νέο Τσάμπιονς Λιγκ...

Σκέφτονται το νέο Τσάμπιονς Λιγκ...

Τη μορφή που θα πάρει η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση από το 2018 και μετά σκέφτονται στην Ένωση των ευρωπαϊκών συλλόγων, εξετάζοντας κάθε πιθανό σενάριο και ιδέα...  

Ο πρόεδρος της ECA, Καρλ Χάινς Ρουμενίγκε, είχε μιλήσει πριν από μερικές μέρες για την πιθανή δημιουργία νέας διοργάνωσης, από την οποία οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες αποσκοπούν σε ακόμα μεγαλύτερα έσοδα.

Σύμφωνα με τη «MundoDeportivo», τα σενάρια τα οποία εξετάζονται έχουν να κάνουν με την διαμόρφωση ορισμένων κανονισμών και της μορφής του ήδη υπάρχοντος Τσάμπιονς Λιγκ, ή τη δημιουργία μιας εξ ολοκλήρου νέας ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής λίγκας.

Οι ιδέες, αναμένεται να προχωρήσουν στην πράξη από το 2018 και μετά, όταν και λήγει η σύμβαση που υπεγράφη από τον Μισέλ Πλατινί για τη διατήρηση της συγκεκριμένης μορφής του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μια από τις σκέψεις, λοιπόν, είναι να δημιουργηθεί ένα σύστημα με την είσοδο ενός μεγάλου αριθμού ομάδων και άλλων που θα εισέρχονται σταδιακά κάθε χρόνο βάσει και της κατάταξής τους και από το Γιουρόπα Λιγκ.

Best of internet