Άλλο απονομή δικαιοσύνης, άλλο εξόντωση

Άλλο απονομή δικαιοσύνης, άλλο εξόντωση

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Άλλο απονομή δικαιοσύνης, άλλο εξόντωση

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος ψάχνει μέσα από το blog του στο Gazzetta μία κοινή λογική, φέρνοντας στο μυαλό και το επερχόμενο ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακός.

Δυστυχώς στη φετινή σεζόν το πράγμα έχει ξεφύγει, μέσα από μία διαδικασία ατυχέστατων παρεμβάσεων, που συντελούν στη δημιουργία αυτού που λέμε περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Είναι εντελώς διαφορετικό η απονομή δικαιοσύνης κι εντελώς διαφορετικό η εξόντωση συλλόγων. Το ζητούμενο είναι να φέρνεις τον κόσμο στα γήπεδα κι όχι να τον απομακρύνεις. Σκοπός είναι να λύνεις τα προβλήματα κι όχι να δημιουργείς περισσότερα.

Ας προσπαθήσουμε να σκεφθούμε λογικά-το «ας προσπαθήσουμε» έχει να κάνει με το ότι κάποιοι μας οδηγούν στον παραλογισμό και χάνουμε το αυτονόητο. Κι ας δούμε ένα παράδειγμα.

Παίζουν σε δύο εβδομάδες ΑΕΚ-Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ προηγείται στο σκορ (φτου φτου φτου). Ρίχνει λοιπόν κάποια στιγμή ένας οπαδός της ΑΕΚ ένα κέρμα προς την κατεύθυνση ενός ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού. Κι ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού κάνει θέατρο και πέφτει χάμω σφαδάζοντας, κρατώντας το κέρμα που έχει πέσει δίπλα του. Ο διαιτητής τι κάνει;

Τηρεί κατά γράμμα τον (ο Θεός να τον κάνει) κανονισμό και διακόπτει το ματς εις βάρος της ΑΕΚ (μεσυνέπεια, μεταξύ άλλων, και να κλείσει το ΟΑΚΑ) η, ενεργεί ως ένας νορμάλ άνθρωπος, μη ψεκασμένος, διαιτητής, και συνεχίζει το ματς; Κι αναρωτιέμαι, στην πρώτη περίπτωση, πως θα αντιδράσει 40 χιλιάδες κόσμος στην εξέδρα;…

Η γνώμη μου είναι ότι οι αποφάσεις της δικαιοσύνης πρέπει να διέπονται από τη λεγόμενη κοινή λογική. Να λαμβάνονται σωστές αποφάσεις, σύμφωνα με τα γεγονότα κι όχι σύμφωνα με την γραμμή που περνάνε κάποια ΜΜΕ και με τις «υποδείξεις» κάποιων. Όταν γίνεται κάτι σοβαρό, ναι, πρέπει να υπάρχουν σοβαρές τιμωρίες. Όταν όμως δεν γίνεται κάτι σοβαρό, δεν μπορεί να υπάρχουν βαριές τιμωρίες. Τότε δεν υπάρχει απονομή δικαιοσύνης, υπάρχει εξόντωση. Θέλουν κάποιοι την εξόντωση των συλλόγων;…

Η λύση είναι να χρησιμοποιηθούν οι κάμερες και να βοηθήσουν οι σεκιούριτι στον εντοπισμό του οπαδού που ρίχνει τον αναπτήρα η, το κέρμα. Γιατί πράγματι δεν μπορεί ο καθένας να πετάει ό,τι θέλει στον αγωνιστικό χώρο. Υπάρχουν οι κάμερες η, δεν υπάρχουν; Οι σεκιούριτι πρέπει να κοιτάνε προς την εξέδρα η, να...βλέπουν μπάλα;

Αυτές είναι σοβαρές λύσεις κι όχι να εξοντώνονται οι σύλλογοι και να τιμωρούνται χιλιάδες οπαδοί, που έχουν πληρώσει το διαρκείας τους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.