Λάτσιο - Γιουβέντους 0-1

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Λάτσιο - Γιουβέντους 0-1

bet365

Ο Λιχτστάινερ πλήγωσε την Λάτσιο και η Γιουβέντους, που έχασε πολλές ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος, πέρασε από το Olimpico (0-1) και έκλεισε ραντεβού με την Ιντερ στους «4» του Coppa Italia!

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είχε προειδοποιήσει ότι θα κάνει αλλαγές στην 11άδα και τις έκανε. Οχι τόσες πολλές όσες περίμεναν τα ΜΜΕ αλλά αρκετές για να πάρουν ανάσες όσοι έπρεπε. Το αποτέλεσμα, άλλωστε, δεν άλλαξε... Η Γιουβέντους των δέκα σερί νικών στο πρωτάθλημα προχωράει ακάθεκτη και στο κύπελλο καθώς το γκολ του Λιχτστάινερ στο 66', μετά το δοκάρι του Τζάτζα, ήταν αρκετό για να δώσει το εισιτήριο για τον ημιτελικό. Εκεί όπου περίμενε από το βράδυ της Τρίτης η Ιντερ, για ένα διπλό derby d' Italia μετά από χρόνια!

Το ματς στο Olimpico, πάντως, άρχισε με τους Μπιανκονέρι να κάνουν πολλά εύκολα λάθη και να μην μπορούν να βρουν ρυθμό, απέναντι σε μια Λάτσιο που ήθελε να παίξει όπως κάνει σχεδόν σε όλα τα μεγάλα ματς. Με προσοχή στην άμυνα δηλαδή και εκμετάλλευση των κενών χώρων. Κάπως έτσι, άλλωστε, ήρθε και η πρώτη ευκαιρία για την ομάδα του Στέφανο Πιόλι στο 13', όταν ο Κεϊτά μπήκε στην περιοχή από αριστερά αλλά πλάσαρε άουτ. Η Γιούβε απάντησε με μια κεφαλιά του Πογκμπά στο 16' και ο Γάλλος ήταν αυτός που απείλησε και στο 27' αλλά ο Μπερίσα απέκρουσε το πλασέ του. Στη συνέχεια του πρώτου μέρους, πάντως, δεν έγινε κάτι άλλο αξιοσημείωτο, με τους Τορινέζους να μην απειλούνται αλλά να μην απειλούν κιόλας.

Στην επανάληψη, πάντως, η ομάδα του Αλέγκρι μπήκε με μεγαλύτερη διάθεση και πίεσε από νωρίς, χάνοντας τεράστια ευκαιρία στο 51'... Τόσο με τον Μοράτα που νικήθηκε από τον Μπερίσα στο τετ α τετ, όσο (κυρίως) και από τον Τζάτζα καθώς στην επαναφορά αστόχησε προ κενής εστίας! Η Γιουβέντους έφερνε σταδιακά το ματς εκεί που ήθελε, είχε ακόμη μία καλή στιγμή στο 56' με την κεφαλιά του Πογκμπά που πρόλαβε την έξοδο του Μπερίσα και το γκολ τελικά ήρθε στο 66'... Ο Τζάτζα έκανε πολύ ωραίο πλασέ εκτός περιοχής, η μπάλα πήγε στο κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά ο Λιχτστάινερ πλάσαρε και η μπάλα πέρασε την γραμμή πριν προλάβει ο πορτιέρε της Λάτσιο (0-1). Αμέσως μετά μάλιστα, στο 69', οι Μπιανκονέρι μπορούσαν να κλειδώσουν την πρόκριση αλλά ο Στουράρο πλάσαρε άουτ σε τετ α τετ.

Ο Πιόλι προσπάθησε με την είσοδο του Φελίπε Αντερσον να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του αλλά δεν το κατάφερε, η Γιουβέντους ήλεγχε τον ρυθμό του παιχνιδιού και οι Τζάτζα (76'), Ντιμπάλα (91' και 95') και Μάντζουκιτς (91') είχαν ευκαιρίες για δεύτερο γκολ αλλά ο Μπερίσα απέκρουσε συνεχώς. Αυτό, όμως, δεν έφτανε στους Λατσιάλι, οι οποίοι δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν ποτέ και είδαν την Γιούβε να πανηγυρίζει την πρόκριση στους «4»...

Λάτσιο (Στέφανο Πιόλι): Μπερίσα, Κονκό (73' Φελίπε Αντερσον), Μπίσεβατς, Μαουρίσιο (62' Χεντ), Ράντου, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μπίλια, Λούλιτς, Καντρέβα, Κλόζε (82' Μάτρι), Κεϊτά.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Νέτο, Κάσερες, Μπονούτσι, Κιελίνι, Λιχτστάινερ (80' Κουαδράδο), Στουράρο, Μαρκίζιο, Πογκμπά, Αλεξ Σάντρο, Τζάτζα (90' Ντιμπάλα), Μοράτα (76' Μάντζουκιτς).

 

SERIE A Τελευταία Νέα