Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα 1-2

Γιώργος Καραμάνος
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα 1-2

bet365

Ακόμα και χωρίς Μέσι, Λουίς Σουάρες, η Μπαρτσελόνα νίκησε 2-1 στην Αθλέτικ και απέκτησε σοβαρό προβάδισμα πρόκρισης για τους «4».

Ο Μέσι είχε ένα πρόβλημα και ξεκουράστηκε, ο Λουίς Σουάρες ήταν τιμωρημένος και ο Νεϊμάρ βρέθηκε για πρώτη φορά σε αυτά τα τρία χρόνια του στη Μπάρτσα δίχως κάποιον από τους δύο στο πλευρό του. Με τον Σέρζι Ρομπέρτο αριστερό μπακ και τους Αρντά Τουράν, Μουνίρ μπροστά, η Μπαρτσελόνα δεν αντιμετώπισε καμία απολύτως δυσκολία και πέρασε με 2-1 από το Μπιλμπάο, κλειδώνοντας εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Οι Καταλανοί δεν έπιασαν κάποια σπουδαία απόδοση, αλλά βρήκαν τις στιγμές τους και σκόραραν κυνικά. Στο 18' Ράκιτιτς και Αρντά Τουράν έπαιξαν τέλεια, ο Κροάτης έβγαλε υπέροχη σέντρα από δεξιά και με προβολή σε πρώτο χρόνο σκόραρε ο Μουνίρ (σ.σ.: πρώτος σκόρερ στη διοργάνωση με πέντε τέρματα). Στο 25' ο Ερερίν έκανε λάθος έξοδο, μπερδεύτηκε με τον αμυντικό του και ο Νεϊμάρ βρέθηκε με τη μπάλα στα πόδια να κάνει αβίαστα το 2-0.

Από εκεί και μετά οι φιλοξενούμενοι απλά έκαναν διαχείριση. Πασούλες στο δικό τους μισό και να κλείνουν τους χώρους, με τη Μπιλμπάο να μην κάνει τίποτα επιθετικά. Αυτά μέχρι το 81'. Τότε ο Αντούριθ απείλησε με κοντινή κεφαλιά που έβγαλε ο Τερ Στέγκεν. Στο 89' όμως και μετά από πούλημα της μπάλας από τον Ντάνι Αλβες, ο Βάσκος φορ δεν έκανε λάθος και με το πλασέ του έδωσε κάποιες ελπίδες στην ομάδα του ενόψει του επαναληπτικού (27 Γενάρη).

Στο 90' μάλιστα χρειάστηκε η ενστικτώδης επέμβαση του Γερμναού πορτιέρο στο σουτ του Σομπίν, ώστε να μην έρθει η ισοφάριση. Το φινάλε βρήκε τους Μπλαουγκράνα να έχουν ιδιαίτερα σοβαρό προβάδισμα για να περάσουν στην επόμενη φάση, κάτι που άλλωστε μαρτυράει και η μεταξύ τους σχετική παράδοση. Σε διπλά ματς η Αθλέτικ δεν έχει αποκλείσει τη Μπάρτσα ποτέ από το 1960 και έπειτα (επτά προκρίσεις οι Καταλανοί)!

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ερνέστο Βαλβέρδε): Ερερίν, Ετσέιτα, Λαπόρτ, Λέκουε, Ντε Μάρκος, Ιτουράσπε, Μπενιάτ (68' Σαν Χοσέ), Εράσο (62' Σαμπίν), Σουσαέτα (56' Μουνιαΐν), Γουίλιαμς, Αντούριθ

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Μασεράνο, Ντάνι Αλβες, Σέρζι Ρομπέρτο (74' Αντριάνο), Μπουσκέτς, Ινιέστα, Ράκιτιτς, Αρντά Τουράν (66' Αλέις Βιδάλ), Μουνίρ (80' Σάντρο), Νεϊμάρ.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα