Που θα στηριχθεί ο Ολυμπιακός

Δημήτρης Τομαράς
Που θα στηριχθεί ο Ολυμπιακός

bet365

Στο Ολυμπιακό θεωρούν σαφή τον Νόμο σχετικά με την ρίψη αντικειμένου ή αντικειμένων σε αγώνα και σε αυτόν προβλέπεται τιμωρία με χρηματικό πρόστιμο και μόνο.
Στο Λιμάνι στέκονται στο άρθρο 15Α και ενώ επιμένουν πως ο Κουλιμπαλί δεν χτυπήθηκε από αντικειμένο και ότι απλώς το σήκωσε από το έδαφος. Εκτός των άλλων στο ματς με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο Champions League παρά την ρίψη αντικειμένων ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με μικρό πρόστιμο, γεγονός που επίσης μνημονεύεται. Ο Πειθαρχικός Κώδικας λοιπόν λέει τα εξής στο άρθρο 15 (3Β, α):
3. Ρίψεις φωτοβολίδων και αντικειμένων
Η ρίψη πάσης φύσεως αντικειμένου στον αγωνιστικό χώρο ή από μία κερκίδα σε άλλη, ιδιαίτερα δε πυρσών, φωτοβολίδων, κροτίδων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, καπνογόνων και οποιουδήποτε εν γένει εύφλεκτου υλικού, πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τη λήξη του αγώνα απαγορεύεται αυστηρά. Εάν, παρά την απαγόρευση, συμβεί, επιφέρει τις ακόλουθες ποινές:
Α. Πριν την έναρξη ή μετά την λήξη του αγώνα
Εάν η ρίψη των αντικειμένων πραγματοποιείται πριν την έναρξη ή μετά την λήξη του αγώνα, η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με χρηματική ποινή ύψους από οχτώ χιλιάδες ευρώ (8.000) έως είκοσι χιλιάδες ευρώ (20.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μια (1) αγωνιστική.
Β. Στην διάρκεια του αγώνα
α) Η ρίψη αντικειμένων τα οποία κατά την κοινή πείρα δεν είναι πρόσφορα να προκαλέσουν σωματική βλάβη προσώπου που νόμιμα βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρείται με χρηματική ποινή από εννιά χιλιάδες (9.000) ευρώ έως είκοσι πέντε χιλιάδες (25.000) ευρώ.
β) Εάν η ρίψη αφορά σε φωτοβολίδα καμπύλης τροχιάς τότε ο διαιτητής διακόπτει προσωρινά τον αγώνα και σε βάρος της υπαίτιας ομάδας επιβάλλεται χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ
γ) Εάν, μετά την επανέναρξη του αγώνα, επαναληφθεί η, κατά τα ως άνω, ρίψη φωτοβολίδας καμπύλης τροχιάς ο αγώνας διακόπτεται οριστικά και η υπαίτια ομάδα τιμωρείται σωρευτικά α. με χρηματική ποινή από είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ έως πενήντα χιλιάδες ευρώ (50.000) και β. με ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μια (1) αγωνιστική ημέρα.
Στην περίπτωση λοιπόν που υπάρξει ρίψη αντικειμένου πριν ή μετά τον αγώνα η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο και 1 αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών.
Τι ισχύει όμως από την παράγραφο α στην περίπτωση που υπάρχει ρίψη αντικειμένου στην διάρκεια του ματς;
«Η ρίψη αντικειμένων τα οποία κατά την κοινή πείρα δεν είναι πρόσφορα να προκαλέσουν σωματική βλάβη προσώπου που νόμιμα βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρείται με χρηματική ποινή από εννιά χιλιάδες (9.000) ευρώ έως είκοσι πέντε χιλιάδες (25.000) ευρώ», τονίζεται σχετικά.
Λογικά αυτή θα είναι και η υπερασπιστική γραμμή του Ολυμπιακού ενώ κάτι τέτοιο είχε γίνει και στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός στην Τούμπα, όταν ένα μπουκάλι είχε πέσει προς το μέρος του Φορτούνη και το ματς δεν διεκόπη. Διαιτητής τότε ήταν ο Γιάχος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα