Κυριακόπουλος: «Δεν είχαν να φάνε στον Εργοτέλη»!

Κυριακόπουλος: «Δεν είχαν να φάνε στον Εργοτέλη»!

Κυριακόπουλος: «Δεν είχαν να φάνε στον Εργοτέλη»!

Ο Γιώργος Κυριακόπουλος που θήτευσε στον Εργοτέλη ως δανεικός από τον Αστέρα Τρίπολης, αποκάλυψε πως στην κρητική ομάδα οι παίκτες πεινούσαν!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον «Αρκαδία 93,8»:
 
Για το κλίμα και όσα βίωσε τους τελευταίους μήνες με τον Εργοτέλη: «Δεν ανήκω στην ομάδα του Εργοτέλη, αλλά αυτούς τους 5 μήνες που έζησα εδώ πέρα ως δανεικός, δέθηκα με τους παίκτες και έγινα ένα με την ομάδα. Σαν οικογένειά μου ήταν. Αυτό που ζήσαμε τους τελευταίους 5 μήνες, δεν θέλω να το ζήσει κάποιος. Ούτε ο χειρότερος εχθρός μου να το ζήσει. Περάσαμε πολύ δύσκολα. Παρ' όλα αυτά αφήσαμε το οικονομικό στην άκρη. Κοιτάξαμε στα μάτια κάθε αντίπαλο στον αγωνιστικό χώρο και πιστεύω ότι μέχρι τώρα μας αδικεί ότι βρισκόμαστε σε αυτήν την βαθμολογική θέση. Τέλος πάντων αυτό τελείωσε.
 
Είναι κρίμα για μια ομάδα σαν τον Εργοτέλη, η οποία ήταν στην Super League πέρυσι να βρίσκεται σε αυτή την δύσκολη θέση. Να εγκαταλείψει το πρωτάθλημα και να διαλύσει. Τι να κάνουμε; Έτσι είναι η ζωή. Σίγουρα έκαναν λάθη πιστεύω οι άνθρωποι του Εργοτέλη. Οφείλεται περισσότερο πιστεύω στην οικονομική κατάσταση της χώρας μας. Και δεν είναι μόνο ο Εργοτέλης, είναι οι περισσότερες ομάδες της Ελλάδας».
 
Για πότε άρχισαν να εμφανίζονται τα προβλήματα: «Όταν ήρθα εγώ, τα πράγματα ήταν πάρα πολύ καλά. Τους πρώτους δύο μήνες τα πράγματα λειτουργούσαν πάρα πολύ καλά. Πολλοί παίκτες ήταν οικονομικά υγιείς και ψυχολογικά υγιείς. Είχαμε ένα πολύ καλό προπονητή, τον κ. Βέλιτς, ο οποίος πιστεύω ότι όταν έφυγε, τότε άρχισαν και εμφανίζονταν τα οικονομικά προβλήματα. Όταν έφυγε ο κ. Βέλιτς, τότε άρχισαν και εμφανίζονταν. Ο κ. Βέλιτς έφυγε λόγω οικονομικών προβλημάτων.
 
Από εκεί και πέρα όταν φτάσαμε στον Δεκέμβριο, άρχισαν να φεύγουν οι ξένοι παίκτες, λόγω των οικονομικών προβλημάτων. Εμείς μείναμε οι Έλληνες παίκτες και το αντιμετωπίσαμε. Όλα τα παιδιά που έμειναν εδώ και τα περισσότερα είναι παιδιά του Μαρτινέγκο, ανήκουν στις Ακαδημίες του Εργοτέλη. Σίγουρα περάσαμε δύσκολα. Φτάσαμε σε αυτό το σημείο να διαλύεται η ομάδα. Είναι κρίμα για εμάς τους παίκτες, για τους υπάλληλους που έτρεχαν τόσο καιρό για την ομάδα και για τον κόσμο του Εργοτέλη, έστω και αυτόν τον λιγοστό που υποστήριζε την ομάδα, να φτάσουμε σε αυτό το σημείο και να τελειώνει έτσι αυτή η ομάδα».
 
Για το τι τους έλεγαν οι άνθρωποι της διοίκησης πριν φτάσουμε στο σήμερα: «Να πω την αλήθεια, δεν μας είχαν πει τίποτα. Μας είχαν πει ότι γίνονται προσπάθειες. Εμείς κάναμε υπομονή, βγαίναμε στον αγωνιστικό χώρο, βγάζαμε ψυχή και ήταν όλα τα παιδιά μαχητές, όπως και εγώ».
 
Για την συνέχεια: «Σίγουρα είμαι απογοητευμένος, γιατί είχα σκοπό να μείνω όλη την χρονιά στον Εργοτέλη. Πήρα 15 παιχνίδια και πήρα εμπειρίες σε μια πολύ καλή ομάδα. Τώρα σκέφτομαι το μέλλον μου. Δεν νομίζω να είμαι στον Αστέρα, γιατί υπάρχουν άλλα παιδιά που παίζουν στην θέση μου και είναι πιο έμπειροι από εμένα. Είναι δύσκολο να παίξω στον Αστέρα. Υπάρχουν κάποιες προτάσεις από ομάδες Β' κατηγορίας. Δεν θέλω να πω κάτι περαιτέρω. Θα δούμε στην πορεία. Έχουμε 10 μέρες στην μεταγραφική περίοδο και θα δούμε τι θα γίνει».
 
Για τα οικονομικά του: «Σε αυτό να πω ότι βοήθησε και ο Αστέρας ότι είμαι οικονομικά υγιής, γιατί έπαιρνα ένα ποσοστό από τον Αστέρα και τον ευχαριστώ γι' αυτό. Τα άλλα τα παιδιά δεν είχαν να φάνε στην κυριολεξία και ζούσαν με δικά τους χρήματα είτε με δανεικά και σε τραγική κατάσταση...».
 
Για το πώς σχολιάζει τις εξελίξεις η κοινωνία της Κρήτης: «Η κοινωνία της Κρήτης δεν ασχολείται τόσο πολύ με τον Εργοτέλη. Ασχολείται με τον ΟΦΗ. Και αυτό όπως είπα πριν, είναι κρίμα για αυτούς τους λίγους ανθρώπους που έρχονταν, τους 50 - 100 που διαλύθηκε η ομάδα. Δεν μπορεί να πει κάτι η κοινωνία. Δηλαδή «χαίρονται» οι περισσότεροι που ο Εργοτέλης διαλύεται γιατί θέλουν να πιστεύουν πως είναι παράρτημα του Ολυμπιακού. Γιατί έτσι θέλουν να πιστεύουν και γιατί λέγονται διάφορα πράγματα...».

Best of internet