Η τέταρτη ήττα του ΠΑΟΚ!

Η τέταρτη ήττα του ΠΑΟΚ!

Η τέταρτη ήττα του ΠΑΟΚ!

bet365

Εν αναμονής της ανακοίνωσης του Βελλίδη, ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τα όσα έγιναν στον ΠΑΟΚ από το καλοκαίρι στην θέση «1» και τους χειρισμούς τα τελευταία 24ωρα με τον πρώην πορτιέρο του ΠΑΣ Γιάννινα!
Η μεταγραφή του Βελλίδη στον ΠΑΟΚ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις βεβαίως, οι τρεις πλευρές τα έχουν βρει προφορικά και περιμένουμε την αυριανή ημέρα για να δούμε τις υπογραφές και τις ανακοινώσεις. Τότε και μόνο τότε (με τις υπογραφές και τις ανακοινώσεις) κλείνει μία μεταγραφή…
Πάμε να εξηγήσουμε και τον τίτλο, αν και οι περισσότεροι προφανώς έχουν αντιληφθεί τι συμβαίνει…
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε την χρονιά με τέσσερις τερματοφύλακες στο ρόστερ της πρώτης ομάδας. Τον Όλσεν, τον Γλύκο, τον Μελίσσα και τον 17χρονο Σιαμπάνη.
Για κάποιον λόγο, από την πρώτη μέρα που ο Όλσεν έφθασε στην Ολλανδία και ενσωματώθηκε στην αποστολή και στην προετοιμασία, κρίθηκε ότι αυτός θα είναι ο βασικός! Από την μία μέρα στην άλλη μπήκε να παίξει και δυστυχώς γι’ αυτόν και τον ΠΑΟΚ, από εκείνη την πρώτη φάση στο φιλικό με την Μπόχουμ και το αυτογκόλ του Βίτορ που του γύρισε την μπάλα από το κέντρο, όλα πήγαν στραβά σε αυτή την συνεργασία.
Ο Όλσεν στηρίχθηκε μέχρις εσχάτων και τελικά όταν τον Οκτώβριο ο ΠΑΟΚ έχασε εξαιτίας του ΚΑΙ το τρίποντο με τη Ντόρτμουντ στην Τούμπα (εγώ «λέω» ότι αν κέρδιζε εκείνο το παιχνίδι σε ένα μήνα θα έπαιζε και πάλι Ευρώπη…), αλλά και το κρίσιμο "διπλό" στο Καυταντζόγλειο, ο Τούντορ αποφάσισε να εμπιστευθεί (επιτέλους) τον Γλύκο.
Ο Έλληνας τερματοφύλακας τα πήγε σχετικά καλά, μέχρι το εκπληκτικό του παιχνίδι στη Γερμανία, όπου αυτός και τα δοκάρια έδωσαν τη νίκη στον Δικέφαλο. Τότε όμως τραυματίστηκε! Γιατί αν είσαι άτυχος… τότε όλο το σύμπαν συνωμοτεί ώστε ακόμη και στην μεγάλη σου στιγμή, να συμβαίνει κάτι… δυσάρεστο.
Κάπου εκεί ξεκινούσε η δεύτερη περίοδος Όλσεν. Ο δεύτερος τερματοφύλακας της Σουηδίας (για να ξέρουμε και για ποιον μιλάμε), ο οποίος αφού έκατσε στον πάγκο, αφού χαλάρωσε , αφού έβγαλε την πίεση από πάνω του και είδε τα πράγματα από μία απόσταση, θα έμπαινε για να αποδείξει πιο ήρεμος, τι πραγματικά αξίζει.
Μετά από δύο-τρία εύκολα ματς, ήρθε μία φάση στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΠΑΣ. Ένα μακρινό σουτ, μία λάθος εκτίμηση και το 3-1 στο 90΄ της αναμέτρησης.
Ποιος είδε τον Τούντορ και δεν τον φοβήθηκε; Ο Κροάτης ήταν φοβερά απότομος και απόλυτος για το παρόν και ίσως το μέλλον του Σουηδού. Με βάση τις απόψεις του και τις κινήσεις του, από εκείνο το λάθος και μετά, πιο πιθανός να παίξει σε αγώνα του ΠΑΟΚ ήταν ο Κυριάκος Τοχούρογλου, που προχθές επέστρεψε και βραβεύθηκε στην Τούμπα, παρά ο Όλσεν!
Ο Τούντορ εφησύχασε γιατί ήξερε πώς επέστρεφε ο Γλύκος… Έλα όμως που το ποδόσφαιρο (όπως και η ζωή) είναι άτιμο πράγμα όταν δεν φέρεσαι σωστά. Ο Γλύκος μία προπόνηση πριν επιστρέψει για να παίξει, υπέστη υποτροπή. Άλλες έξι εβδομάδες έξω και φυσικά τεράστια αβεβαιότητα για το μέλλον του τη φετινή χρονιά…
Στο καπάκι, έρχεται το απίστευτο λάθος του Μελίσσα στο ματς με τη Βέροια, που δείχνει (και από τα κλάματα στον πρώτο αγώνα που έπαιξε) ότι δυσκολεύεται να διαχειριστεί το άγχος που έχει η θέση του τερματοφύλακα στον ΠΑΟΚ.
Και ξαφνικά… βράδυ Κυριακής, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει απίστευτο πρόβλημα. Έχει τρεις τερματοφύλακες… σχεδόν καμένους! Ένας σωματικά και δύο ψυχολογικά.
Τι κάνεις εκεί, όταν έχεις αυτούς τους τρεις σε αυτή την κατάσταση και ακολουθούν συνεχόμενα και κρίσιμα ματς;
Πας να πάρεις τερματοφύλακα…
Τι είδους τερματοφύλακα όμως; Ενώ η ομάδα είναι φανερό ότι χρειάζεται μεγάλη επένδυση-αγορά, έμπειρου και σίγουρου γκολκήπερ στον οποίο επάνω θα χτίσει ομάδα και άμυνα, επειδή ο χρόνος πιέζει και ΔΕΝ έχει γίνει προεργασία (την περασμένη εβδομάδα και πριν γίνουν όλα αυτά ΔΕΝ υπήρχε ενδεχόμενο αλλαγής) εκτιμάτε ότι πρέπει να πάρει έναν από την Ελληνική αγορά, ο οποίος χωρίς μεγάλη προσαρμογή θα μπει άμεσα και θα προσφέρει.
Ο Βελλίδης (πολύ λογικά και για διάφορους λόγους) αποτελεί την επιλογή. Ο ΠΑΟΚ αποφασίζει (επειδή το καλοκαίρι θα πρέπει να πάρει μεγάλο γκολκήπερ και ενώ έχει ήδη τον Γλύκο) ότι προς το συμφέρον του, είναι να δανειστεί τον Βελλίδη και να βάλει μία οψιόν αγοράς για την συνέχεια. Λογική κίνηση του ΠΑΟΚ, όχι όμως και για τον ΠΑΣ (που καίγεται για μετρητά) αλλά και για τον Βελλίδη, που δεν είναι κανένα παιδάκι να τον πηγαινοφέρνεις…
Από χθες το πρωί λοιπόν ξεκινάει η διαπραγμάτευση, με τον ΠΑΟΚ να επιμένει στο ενδεχόμενο δανεισμού, που προφυλάσσει το δικό του συμφέρον και τον ΠΑΣ με τον Βελλίδη να μιλάνε για κανονική μεταγραφή! Επιμένει ο ΠΑΟΚ, επιμένει και ο ΠΑΣ. Χθες βράδυ ο Βελλίδης είναι κάθετος και αρνητικός! Το θέμα κολλάει.
Σήμερα όμως, επειδή ο ΠΑΟΚ «κατάφερε» να είναι με την πλάτη στον τοίχο, επειδή ο ΠΑΟΚ έχει το ζόρι (και όχι ο ΠΑΣ Γιάννινα ή ο Βελλίδης!) φαίνεται ότι υποκύπτει και καλεί τον παίκτη να υπογράψει με τα δικά του δεδομένα. Εδώ στη Θεσσαλονίκη (επειδή καταλαβαίνουν ότι όντας με την πλάτη στον τοίχο πάνε να κάνουν κάτι που κατά βάθος δεν θέλουν και δεν το πιστεύουν) προσπαθούν εκ νέου να πείσουν για τον δανεισμό! Από την μία ο ΠΑΟΚ, από την άλλη ο ΠΑΣ και ο Βελλίδης!
Στο τέλος τι έγινε;
Ο ΠΑΟΚ υπέκυψε στον ΠΑΣ Γιάννινα και στον τερματοφύλακα! Σε προφορικό επίπεδο βεβαίως, γιατί ακόμη υπογραφές δεν έπεσαν και ακόμη δεν ξέρουμε τι ακριβώς (και με λεπτομέρειες) θα γίνει αύριο…
(Που και να μην είχε δηλαδή η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πέντε-έξι-εφτά παράγοντες στην επιτροπή μεταγραφών, για να υπερασπίζονται τα συμφέροντα της ομάδας…)
Μπράβο στον ΠΑΣ και στον Βελλίδη για την επιτυχία στην διαπραγμάτευση, καλή πορεία στον πολύ καλό αυτόν γκολκήπερ που κατά πάσα πιθανότητα από αύριο θα ανήκει σε μία μεγάλη ομάδα.
Μία ομάδα όμως που… από εδώ και πέρα όταν βλέπει τον πίνακα της βαθμολογίας να μετράει τέσσερις ήττες! Τρεις στο γήπεδο και… μία έξω από αυτό!
Στη διαπραγμάτευση για τον Βελλίδη!
(Μέσα σε όλα βέβαια, η πλάκα είναι ότι αύριο στην Ξάνθη πρέπει να παίξει ο Όλσεν!)
* Κάτω τα χέρια από τον Σπάθα! Ένα ανθρώπινο λάθος έκανε… Είδε τι είδε, αλλά ξέχασε να το γράψει! Γίνονται αυτά… Εξάλλου όταν ο Αρετόπουλος πέρυσι είδε τον τραυματισμό του Γλύκου στο Καραϊσκάκη, αλλά και την επίθεση στον Περέιρα από οπαδό και ΔΕΝ έγραψε τίποτα, τι έπαθε;
Όταν ο Μήτσιος είδε τους πυρσούς στη Βέροια και δεν έγραψε τίποτα, τι έπαθε;
Ανθρώπινα λάθη είναι αυτά… που όλως τυχαίως γίνονται υπέρ συγκεκριμένων.
Και μην «μιλάει» κανείς, γιατί θα επιβληθεί και απαγόρευση δηλώσεων…
* Στον αγώνα μπάσκετ ΠΑΟΚ-Όλτενμπουργκ, διαπιστώσαμε πόσο κακό πράγμα στον αθλητισμό είναι η «δικαιολογία». Οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν σήμερα την δικαιολογία… Σχορτσανίτης! Είχαν μεγάλο άλλοθι από την απουσία του και έτσι… έγινε ότι έγινε. Χάθηκε η μπάλα δηλαδή και μαζί οι πιο πολλές πιθανότητες για πρόκριση…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.