Οι καλύτερες μεταγραφές του Ιανουαρίου (pics & vids)

Δημήτρης Ρούσσος
Οι καλύτερες μεταγραφές του Ιανουαρίου (pics & vids)

bet365

Την ερχόμενη Παρασκευή (22/1) ξεκινάει ξανά η Μπουντεσλίγκα, μετά τη χειμερινή διακοπή και οι ομάδες της έκαναν ό,τι ήταν δυνατό για να επιστρέψουν ενισχυμένες στα γήπεδα.

Στη λίστα του kicker.de παρουσιάζονται οι σημαντικότεροι «νεοσύλλεκτοι» των γερμανικών ομάδων. Η Γκλάντμπαχ έδωσε τα περισσότερα λεφτά για μεταγραφές, ενώ η Στουτγκάρδη απέκτησε έναν παγκόσμιο πρωταθλητή, τον Κέβιν Γκρόσκροϊτς!

1 – Σινάν Κουρτ, Χέρτα Βερολίνου

Μετά τις καλές εντυπώσεις που άφησε ο Μίτσελ Βάιζερ, οι Βερολινέζοι εμπιστεύτηκαν και πάλι τη «δεξαμενή» της Μπάγερν Μονάχου για να ενισχυθούν, καταβάλλοντας 500.000 ευρώ για τον Σινάν Κουρτ. Ο 19χρονος είδε πως δύσκολα θα έβρισκε χώρο στο πλήρες ρόστερ των Βαυαρών και αποφάσισε τη μεταγραφή του στην, εξαιρετική φέτος, Χέρτα μέχρι το 2019. Όπως τόνισε ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Μίκαελ Πρετς, «πρόκειται για έναν παίκτη με εξαιρετική προοπτική», δείχνοντας την πίστη του πως πρόκειται για παίκτη που θα εξελιχθεί και θα αποτελέσει «ατού» της ομάδας στα επόμενα χρόνια.

2 – Γιόνας Χόφμαν, Γκλάντμπαχ

Απ' τη μία Μπορούσια σε άλλη μετακινήθηκε ο 23χρονος Γερμανός, με τα «πουλάρια» της Γκλάντμπαχ να πληρώνουν 8 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσουν! Δίχως να έχει ιδιαίτερη συμμετοχή στη «Signal Iduna Park», ο Χόφμαν ελπίζει μέχρι το 2020 (τουλάχιστον) που θα φοράει τη φανέλα της Γκλάντμπαχ να δει την καριέρα του να αλλάζει επίπεδο.

3- Μάρτιν Χίντερεγκερ, Γκλάντμπαχ

Μαζί με τον Χόφμαν, η Γκλάντμπαχ «νίκησε» στον ανταγωνισμό την Στουτγκάρδη κι απέκτησε άλλον έναν Αυστριακό. Ο 23χρονος στόπερ, που αγωνίζεται και ως αμυντικός μέσος, αποκτήθηκε απ' τη Ζάλτσμπουργκ ως δανεικός μέχρι το καλοκαίρι, με το ποσό που απαιτήθηκε για το δανεισμό του να φτάνει τα 2.5 εκατ. ευρώ. Η ρήτρα αγοράς του για την ερχόμενη μεταγραφική περίοδο ορίστηκε στα 10 εκατ. ευρώ.

4 – Γιούνες Μπελαντά, Σάλκε

Οι «βασιλικοί μπλε» ενίσχυσαν σημαντικά την επίθεση τους με την απόκτηση του Μαροκινού. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός, που είχε προκαλέσει «αίσθηση» το 2012, όταν αγωνίστηκε με την – τότε - πρωταθλήτρια Γαλλίας Μονπελιέ στο Τσάμπιονς Λιγκ, αντιμετωπίζοντας μαζί με τη νέα του ομάδα και τον Ολυμπιακό στον όμιλο, αποκτήθηκε ως δανεικός απ' τη Ντιναμό Κιέβου μέχρι το καλοκαίρι. Δεν έχει γίνει γνωστή κάποια ρήτρα αγοράς του απ' τη Σάλκε για τότε.

5- Αλεσάντρο Σέπφ, Σάλκε

Με 19 εμφανίσεις και 6 γκολ στο πρώτο μισό της Μπουντεσλίγκα με τη φανέλα της Νυρεμβέργης, ο 23χρονος Αυστριακός «ανάγκασε» τη Σάλκε να τον προσέξει και μάλιστα να δαπανήσει 3.5 εκατ. ευρώ για τις υπηρεσίες του. Υπέγραψε μέχρι το 2019 κι αν συνεχίσει στο ίδιο τέμπο, θα αποδειχθεί σημαντική προσθήκη για τη νέα του ομάδα.

6- Καρίμ Ονισίβο, Μάιντς

Η ομάδα της Ρηνανίας ενισχύεται σημαντικά με την απόκτηση του 23χρονου Αυστριακού μεσοεπιθετικού, τον οποίο απέκτησε με ελεύθερη μεταγραφή απ' τη Μάτερσμπουργκ. Είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του και υπέγραψε με τη Μάιντς μέχρι το καλοκαίρι του 2019, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως απέκτησε την ελευθέρας απ' την προηγούμενη του ομάδα στα δικαστήρια.

7- Φίλιπ Μλαντένοβιτς, Κολωνία

Ο Σέρβος αριστερός μπακ αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στη Μπάτε Μπορίσοφ, δίχως πολλές συμμετοχές στο πρωτάθλημα και δίχως να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Κολωνία τον απέκτησε με 1.5 εκατ. ευρώ ως εναλλακτική λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας της, μιας και ο Γιόνας Έκτορ μοιάζει να έχει «καπαρώσει» τη θέση του βασικού.

8 – Καν Αγιάν, Στσάμπολτς Χούτστι, Μάρκο Φαμπιάν, Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Την ποσότητα επέλεξε η Άιντραχτ, προκειμένου να «γεμίσει» το ρόστερ της, να μπορέσει να ανατρέψει την κατάσταση, όπως αυτή διαμορφώθηκε στον πρώτο γύρο και να απομακρυνθεί απ' τη «ζώνη» του υποβιβασμού. Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Μπρούνο Χιούμπνερ «ξόδεψε» περίπου 2.5 εκατομμύρια ευρώ και για τους τρεις, ελπίζοντας να τους δει να προσφέρουν λύσεις στους «αετούς».

9 – Κέβιν Γκρόσκροϊτς, Στουτγκάρδη

Αναμφίβολα το μεγαλύτερο «όνομα» της λίστας είναι ο πρώην μέσος της Ντόρτμουντ! Το καλοκαίρι μεταγράφηκε στη Γαλατάσαραϊ έναντι 1.5 εκατομμυρίου ευρώ, όμως σύντομα αποδείχθηκε πως δεν «ταίριαξε» στην Κωνσταντινούπολη κι αποφάσισε τον επαναπατρισμό. Οι Τούρκοι πάντως βγήκαν κερδισμένοι απ' το «αλισβερίσι», αφού «καρπώθηκαν» 3.5 εκατ. ευρώ απ' τους Σουηβούς, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2014 με τα «πάντσερ» στα γήπεδα της Βραζιλίας να υπογράφει συμβόλαιο με διάρκεια μέχρι το 2018.

10 – Άρτεμ Κράβετς, Στουτγκάρδη

Η Στουτγκάρδη έψαχνε παίκτη για να γεμίσει τις θέσεις των σέντερ φορ και τον βρήκε στο πρόσωπο του Ουκρανού, που απέκτησε ως δανεικό μέχρι το καλοκαίρι απ' τη Ντιναμό Κιέβου έναντι 350.000 ευρώ. Ο 26χρονος ελπίζει να βρει χρόνο συμμετοχής στη νέα του ομάδα, ώστε να βρεθεί στην προεπιλογή της Εθνικής ομάδας της χώρας του για το EURO 2016.

11- Μάριους Βολφ, Αννόβερο

Έναν παίκτη με προοπτική επέλεξε το Ανόβερο για να ενισχυθεί στη θέση του επιθετικού, ενόψει του δεύτερου γύρου. Ο Βόλφ αποκτήθηκε ως δανεικός απ' το Μόναχο 1860, με την ομάδα της Κάτω Σαξονίας να καταβάλει 1.5 εκατ. ευρώ για τα δικαιώματα του. Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Μάρτιν Μπάντερ, σχολίασε στην παρουσίαση του πως «πρόκειται για έναν παίκτη διεθνή με όλες τις νεαρές εθνικές ομάδες κι έχει αποδείξει πως διαθέτει υψηλή ποιότητα».

12 – Ίβερ Φόσουμ, Άνταμ Στσαλάι, Χοτάρου Γιαμαγκούτσι, Αννόβερο

Ένα ακόμα μεταγραφικό χατ τρικ στη Μπουντεσλίγκα στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, με το Ανόβερο να κάνει το «χατίρι» στον νέο προπονητή του, Τόμας Σάαφ και να του προσφέρει λύσεις στο δύσκολο έργο που ανέλαβε λίγες εβδομάδες πριν, να «ξεκολλήσει» τους «κόκκινους» απ' την πρότελευταία θέση της βαθμολογίας (14 πόντοι σε 17 αγώνες) και να σώσει την κατηγορία. Με λιγότερα από 3 εκατομμύρια «γέμισε» μεσοεπιθετικά, ενώ με τον Ιάπωνα απέκτησε άλλη μια λύση στους αμυντικούς μέσους.

13 – Ούγκο Αλμέιδα, Αννόβερο

Αναμφίβολα το «λαμπρότερο» όνομα στις πολλές μεταγραφές που πραγματοποίησε το Αννόβερο είναι ο Πορτογάλος. Ο Αλμέιδα γνωρίζει τις δυσκολίες του γερμανικού πρωταθλήματος, αφού έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στη Βέρντερ Βρέμης (2006 – 2010) και σε 117 αγώνες πρωταθλήματος σκόραρε 41 φορές.

14 – Τζέφρεϊ Γκουβελέου, Άουγκσμπουργκ

Οι Βαυαροί επέλεξαν τον αρχηγό της Αλκμαάρ, στην οποία κατέβαλλε 2.1 εκατ. ευρώ, για να ενισχυθεί ενόψει της δύσκολης συνέχειας της Μπουντεσλίγκα, όπου θα επιχειρήσει να μείνει μακριά απ' τις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό. Ο Ολλανδός στόπερ υπέγραψε μέχρι το καλοκαίρι του 2019.

15 – Ντάριο Λεσκάνο, Ίνγκολστατ

Έναν απ' τους κορυφαίους σκόρερ του ελβετικού πρωταθλήματος διάλεξε η Ίνγκολστατ για την επίθεση της, που έδωσε 2.5 εκατ. ευρώ, τα περισσότερα στην ιστορία της για αγορά παίκτη και απέκτησε τον Παραγουανό Λεσκάνο. Ο 25χρονος σέντερ φορ έχει πετύχει 59 γκολ στα 7.5 χρόνια που αγωνίστηκε στην Ελβετία (Βιλ, Τουν, Λουκέρνη) και αναλαμβάνει να βοηθήσει τη νέα του ομάδα στο σκοράρισμα, όπου εμφανώς «χωλαίνει» απ' την έναρξη της σεζόν, έχοντας πετύχει μόλις 11 γκολ σε 17 αγώνες...

Πηγές: www.kicker.de, www.transfermarkt.de

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα