Έτοιμη να παρέμβει η Πολιτεία!

Gazzetta team
Έτοιμη να παρέμβει η Πολιτεία!

bet365

Ξεκάθαρο μήνυμα από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, για παρέμβαση της Πολιτείας στο ποδόσφαιρο προκειμένου να διαφυλάξει «την κοινωνική ειρήνη και το ευ αγωνίζεσθαι».

Ο Σταύρος Κοντονής το είχε πει ξεκάθαρα στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη, ότι η Πολιτεία θα παρέμβει αν κρίνει ότι ο ίδιος ο χώρος του ποδοσφαίρου είναι ανεπαρκής για να εφαρμόσει τα όσα προβλέπονται. Στην ανακοίνωση του Υπουργείου, είναι ξεκάθαρη πρόθεση του Κοντονή, όπως και οι «βολές» του για την Ομοσπονδία και το περίφημο αυτοδιοίκητο, χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίζεται ο τρόπος που θα παρέμβει!

Γίνεται επίσης λόγος για «επιλεκτική εφαρμογή των κανονισμών», καθώς και στο πως η αδυναμία τήρησης των κανονισμών οδηγεί στις εκρήξεις βίας και στις συνακόλουθες τιμωρίες των ομάδων.

Αναλυτικά:

«Η Αθλητική Ηγεσία έχει υποχρεωθεί δύο φορές στο διάστημα των τελευταίων 3 μηνών να παρέμβει στα τεκταινόμενα στον χώρο του επαγγελματικού πρωταθλήματος, με αφορμή τα αλλεπάλληλα κρούσματα επιλεκτικής εφαρμογής των κανονισμών από τους διαιτητές, που έχουν ως αποτέλεσμα αφενός να προκαλείται κλίμα έντασης σε όλο το φάσμα του ποδοσφαίρου, του φίλαθλου κόσμου και της κοινωνίας και αφετέρου να αλλοιώνεται πλήρως η ίδια η διάσταση του αθλητικού ανταγωνισμού.

Δεδομένης και της πρόσφατης συνάντησης του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Γιώργο Γκιρτζίκη, σχετικά με το ίδιο θέμα, καθίσταται πλέον σαφές, ακόμα και στον πιο δύσπιστο, ότι ο χώρος του ποδοσφαίρου αδυνατεί να υποστηρίξει, στη βάση του αυτοδιοίκητού του, το αίτημα του φίλαθλου κόσμου για απόλυτη και επί ίσοις όροις -προς πάσα κατεύθυνση- τήρηση των κανονισμών και διατάξεων του πειθαρχικού κώδικα διεξαγωγής των αγώνων. Η αδυναμία αυτή συνιστά μάλιστα αποδεδειγμένα την κύρια αιτία πρόκλησης συμπεριφορών βίας στους αγωνιστικούς χώρους, οι οποίες επιφέρουν σκληρές ποινές στις Α.Α.Ε. και δυναμιτίζουν το ευρύτερο κοινωνικό κλίμα.

Κατόπιν αυτών, σε περίπτωση που παρατηρηθούν εφεξής ανάλογες συμπεριφορές και κραυγαλέες παραλήψεις εκ μέρους διαιτητών, παρατηρητών και οιουδήποτε άλλου θεσμοθετημένου οργάνου, η Πολιτεία θα υποχρεωθεί να παρέμβει με τον τρόπο που εκείνη θεωρεί πως διαφυλάσσει την κοινωνική ειρήνη και το "ευ αγωνίζεσθαι" στους αγωνιστικούς χώρους».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα