Παναγόπουλος: «Ξεκάθαρη παρανομία του Σπάθα»

Παναγόπουλος: «Ξεκάθαρη παρανομία του Σπάθα»

Παναγόπουλος: «Ξεκάθαρη παρανομία του Σπάθα»

Ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνούς & Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου, Γιώργος Παναγόπουλος τόνισε πως ο Σπάθας έπρεπε να διακόψει το παιχνίδι Πλατανιάς-Ολυμπιακός για το κέρμα που πετάχτηκε στον Κουλιμπαλί.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνούς&Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου, Γιώργος Παναγόπουλος...

Για το αν εφαρμόστηκε ο κανονισμός από τον Σπάθα: «Χρειάζεται φιλοσοφία για να καταλάβει κανείς; Είναι ξεκάθαρη παρανομία από την πλευρά του διαιτητή. Το θέμα δεν είναι το βάρος του αντικειμένου, ο κανονισμός είναι σαφής. Στη Γερμανία πρόπερσι με ένα ποτήρι που πετάχτηκε, έγινε διακοπή. Δεν εξαρτάται από το αντικείμενο, αν είναι αιχμηρό ή βαρύ. Εδώ μιλάμε για ένα αντικείμενο που ανατρέπει τη φυσική ροή του αγώνα και δημιουργεί ένα φόβο στους ποδοσφαιριστές. Αν το φάει στο μάτι, μπορεί να χάσει το μάτι του. Δεν παίζει ρόλο όμως αυτό. Αλίμονο αν κρίνουμε απ’ το αν χτύπησε κάποιος». 

Για τις παρατηρήσεις παικτών στον Κουλιμπαλί για καθυστέρηση: «Κάποιοι παίκτες που κάνουν παρατηρήσεις σε συναδέλφους για καθυστέρηση μπορεί σε μια άλλη περίπτωση να παίρνουν αντικείμενο που εκτοξεύτηκε εναντίον τους και να το δίνουν στον διαιτητή. Δεν υπάρχει ούτε η αλληλεγγύη μεταξύ των παικτών. Εντάξει, οι οπαδοί μπορεί να είναι φανατισμένοι και οι δικηγόροι να κάνουν τη δουλειά τους, αλλά ορισμένες φορές γελοιοποιούμαστε». 

Για τη μη παρέμβαση Κοντονή: «Ο κύριος Κοντονής δεν έχει επικυρώσει τους κανονισμούς, παρά τα σχετικά αιτήματα που του έχω κάνει. Στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Βέροια δεν παρενέβη πουθενά. Αντίθετα, είχε πει ότι δεν θα παρέμβει στο θέμα της ΕΕΑ και το έκανε, ενώ είχε και τη συνομιλία με τον κύριο Μαρινάκη στο ντέρμπι». 

Για το αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το video για τιμωρία του Ολυμπιακού:«Πιστεύω ότι οι τακτικοί δικαστές έχουν ευρύτερο πνεύμα και μπορούν να λάβουν υπόψη στοιχεία όπως το βίντεο. Όσο τα όργανα συνεχίζουν να πειθαρχούν σε ελλειμματικές εκθέσεις και φύλλα αγώνα, δεν θα εφαρμόζεται σωστά ο κανονισμός. Εγώ δεν θέλω να χάνονται παιχνίδια στα χαρτιά. Όταν όμως ο κανονισμός προβλέπει τιμωρία, πρέπει να επιβάλλεται».

Best of internet