Γιάννου: «Η κρίση έκανε καλό στους Έλληνες παίκτες»

Gazzetta team
Γιάννου: «Η κρίση έκανε καλό στους Έλληνες παίκτες»

bet365

Σύμφωνα με τον Απόστολο Γιάννου ο Αστέρας Τρίπολης είναι μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές ομάδες, ενώ παράλληλα μίλησε για το γεγονός ότι οι Ελληνες παίκτες έχουν την ευκαιρία να παίξουν λόγω της κρίσης.

Η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες και για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές, σύμφωνα με τον Απόστολο Γιάννου.

Ο πρώτος σκόρερ της Super League με 13 γκολ, μίλησε στο «ΣΠΟΡ FM 94.6» για:

τη μεταγραφή του στον Αστέρα Τρίπολης: «Νομίζω ότι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, ο Αστέρας Τρίπολης είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα για να κάνει κάποιος το επόμενο βήμα. Έχει υψηλούς στόχους και μπορεί κάποιος να κάνει αυτό που έχω πετύχει εγώ».

Δύσκολη έξοδος για τον Αστέρα Τρίπολης στη Νέα Σμύρνη. Η Sportingbet προσφέρει σε απόδοση 3.30 τη νίκη των Αρκάδων.

την πρόβλεψη που είχε κάνει ο Στάικος Βεργέτης πως ο Γιάννου θα είναι ο επόμενος πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος μετά τον Μπαράλες (στις 18 Σεπτεμβρίου): «Όταν σου δείχνει τέτοια εμπιστοσύνη ένας προπονητής και η ομάδα σου, η ψυχολογία του παίκτη είναι πολύ σημαντικό. Όταν σου δίνεται τέτοια ώθηση, μετά σου βγαίνουν όλα».

το αν υπήρξε ενδιαφέρον ή πρόταση για την απόκτησή του: «Όχι, για την ώρα δεν υπάρχει κάτι. Προχθές διάβασα κάτι σε μία εφημερίδα».

το πού θα ήθελε να συνεχίσει την καριέρα του: «Θα μου άρεσε το αγγλικό πρωτάθλημα, επειδή είναι γρήγορο και είναι τέτοιο το στιλ μου. Θέλω να έχω μία – δύο επαφές, αλλά και το γερμανικό είναι πάνω στο παιχνίδι μου».

το γεγονός ότι Έλληνες ποδοσφαιριστές βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του πίνακα των σκόρερ της Σούπερ Λίγκας και την παρουσία αρκετών αξιόλογων επιθετικών στις ελληνικές ομάδες: «Τα προηγούμενα χρόνια δεν έπαιζαν τόσοι Έλληνες στις ομάδες μας. Το καλό που έχει κάνει η κρίση είναι αυτό: Έχει βγάλει αρκετούς Έλληνες που παίζουν στην πρώτη κατηγορία. Δεν είναι μόνο οι ξένοι που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, αλλά και οι Έλληνες».

τον ανταγωνισμό με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο: «Ξέρουμε την εμπειρία που έχει ο Δημήτρης και την καριέρα που έχει κάνει. Και μπορεί να με βοηθήσει πολύ και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Λέει κάποια πράγματα, όχι πολλά, και τα λέει για να βοηθήσει ολόκληρη την ομάδα».

εκείνους που θεωρούν πως είναι εύκολο για κάποιον παίκτη να σκοράρει στο ελληνικό πρωτάθλημα και θεωρούν ότι είναι χαμηλής δυναμικότητας: «Δεν ισχύει αυτό. Στο ελληνικό πρωτάθλημα, επειδή είναι κλειστές αρκετές άμυνες, είναι πιο δύσκολο να βάλεις γκολ. Στη Γερμανία ή στην Αγγλία δεν βλέπουμε κάτι τέτοιο, και για αυτό βλέπουμε αποτελέσματα με μεγάλα σκορ».

τον Κώστα Μήτρογλου και τους άλλους Έλληνες επιθετικούς: «Ο Κώστας έχει δείξει την κλάση του. Συνεχίζει να τη δείχνει, όμως έρχονται και άλλοι από πίσω. Είμαστε εμείς και έρχονται και πιο μικροί σε ηλικία επιθετικοί».

τα όσα έμαθε στην Αυστραλία, όπου μεγάλωσε, και στην Ελλάδα: «Στην Αυστραλία προσπαθούν να διδάξουν τη σωστή νοοτροπία στο ποδόσφαιρο. Για το πρέσινγκ, να μη σταματάς ποτέ και να βοηθάς συνεχώς την ομάδα. Στην Ελλάδα ήταν πιο αργό το ποδόσφαιρο, ήταν κάπως διαφορετική. Και από τα δύο μαθαίνεις… Στην Αυστραλία μοιάζει το πρωτάθλημα με εκείνο στην Αγγλία, είναι αρκετά σκληρό και πρέπει να ματώσεις για πάρεις φάουλ».

το αν σκέφτηκε ποτέ να επιστρέψει πίσω στην Αυστραλία: «Ναι, υπήρξε αυτή τη στιγμή. Μία φορά είχα σκεφτεί έντονα να φύγω, επειδή πίστευα ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος να συνεχίσω εδώ. Όταν ήμουν στην Καβάλα, τη δεύτερη χρονιά, το σκεφτόμουν αυτό. Έπεσε η Καβάλα και ήμουν ελεύθερος και πήγα στον ΠΑΟΚ».

την επόμενη ομάδα μετά τον Αστέρα Τρίπολης που πέρασε καλά σε αγωνιστικό επίπεδο: «Στον Πανιώνιο… Μου έδωσε την ευκαιρία να παίξει, κάτι πολύ σημαντικό για εμένα. Σαν ομάδα κάτι έχει και μπορείς να την αγαπήσεις».

το «99» που φοράει: «Το είχα από την εποχή που έπαιζα στην Καβάλα και το κράτησα. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος. Το είχε ο Μπαράλες, το είχε πριν φύγει για Τουρκία, και δεν το σκέφτηκα».

το αν αισθάνεται περισσότερο Έλληνας ή Αυστραλός: «Δεν αισθάνομαι σκέτο Αυστραλός ή Έλληνας. Εδώ είμαι Αυστραλός, στην Αυστραλία είμαι Έλληνες. Και τις δύο χώρες τις αγαπάω το ίδιο».

τους στόχους του Αστέρα Τρίπολης από εδώ και στο εξής: «Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Δεν υπάρχουν εύκολα ματς. Και με την Καλλονή που είναι η τελευταία στη βαθμολογία, χάναμε με 1-0 και τελικά το γυρίσαμε. Πρέπει να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Και ο Πανιώνιος κυνηγάει την πεντάδα και ο Λεβαδειακός είναι δυνατός».

την πορεία των Αρκάδων στο Europa League: «Έτσι όπως τα βλέπω τώρα. Θα μπορούσαμε να πάρουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα με τον ΑΠΟΕΛ και να μην χάσουμε. Και με τη Σπάρτα θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάτι καλύτερο. Πιστεύω ότι δεν ήταν μέσα στους στόχους μας. Θέλαμε να τερματίσουμε ξανά στην πρώτη πεντάδα και να βγούμε ξανά στην Ευρώπη, και την επόμενη σεζόν να περάσουμε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης».

τον λόγο που μέχρι σήμερα οι Έλληνες δεν ήταν στις πρώτες επιλογές των ομάδων σε σχέση με τους ξένους: «Πιστεύω ότι υπάρχει πολύ ταλέντο στην Ελλάδα, αλλά δεν υπάρχουν οι συνθήκες από μικρή ηλικία να εξελιχθείς σε σπουδαίο παίκτη. Όποιος τα έχει καταφέρει, το έκανε από μόνος του. Ξεκίνησα στον Πανιώνιο βασικός στα 21, την ώρα που στο εξωτερικό παίζουν από τα 17 – 18. Αυτό σε βοηθάει να γίνεις καλύτερος. Τώρα έχουμε καλή φουρνιά Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Δε νομίζω ότι οι ξένοι δεν είναι καλύτεροι από τους Έλληνες. Απλώς τώρα παίζουν περισσότερα Ελληνόπουλα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα