Τότε Κατσιαούνης, τώρα Διούδης, ο Μπεργκ και η άδεια... Λεωφόρος!

Τότε Κατσιαούνης, τώρα Διούδης, ο Μπεργκ και η άδεια... Λεωφόρος!

Τάσος Νικολογιάννης Τάσος Νικολογιάννης
Τότε Κατσιαούνης, τώρα Διούδης, ο Μπεργκ και η άδεια... Λεωφόρος!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης θυμάται τον Κατσιαούνη που την περίοδο 1985-86 έκανε ότι χθες ο Διούδης στο ΟΑΚΑ και ο Αρης κέρδισε με 2-1 σε ένα ματς που θα έπρεπε να χάσει και στέκεται στα αίτια, που οδήγησαν τον Παναθηναϊκό ένα ματς που θα έπρεπε να κερδίσει χθες να μείνει στο μηδέν κόντρα στον Πανιώνιο.

Αυτό που έγινε χθες στην Λεωφόρο είναι ένα παιχνίδι, που γίνεται μία φορά κάθε 30 χρόνια. Μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανιώνιο το πρώτο παιχνίδι, που μου ήρθε στο μυαλό ήταν αυτό, που είχε διεξαχθεί με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό στο γεμάτο ΟΑΚΑ κόντρα στον Αρη. Την περίοδο 1985-86 ο Παναθηναϊκός με παικταράδες τότε σαν τον Ζάετς, τον Σαραβάκο, τον Ρότσα είχε χάσει τα άχαστα , είχε πέσει πάνω στον Κατσιαούνη και στο τέλος έχασε με 1-2 από τον Αρη(https://www.youtube.com/watch?v=2wxcns3KhvQ). Χθες στην θέση του Κατσιαούνη ήταν ο Διούδης, που έπιασε τα …άπιαστα με κορυφαία απόκρουση αυτή στο 84, όταν άλλαξε πορεία η μπάλα ξαφνικά μπροστά του, αφού από την κεφαλιά του Τελάντερ βρήκε στο κεφάλι του Κουτρουμπή, αλλά με μία απίστευτη κίνηση έκανε και αυτή την απόκρουση. Η εικόνα του αγώνα ήταν για μία άνετη νίκη του Παναθηναϊκού με 2-0, 3-0, αλλά τελικά έμεινε στο μηδέν και έχασε δύο βαθμούς. Το ότι δεν κέρδισε ο Παναθηναϊκός φυσικά είναι το αρνητικό, αφού η ομάδα έχει μείνει και τέσσερις βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ. Από την άλλη εγώ θυμάμαι την ομάδα να έχει κερδίσει φέτος παιχνίδια με πολύ χειρότερη απόδοση. Για παράδειγμα πρόσφατα ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Παναιτωλικό με 4-2 στην άδεια Λεωφόρο, αλλά η απόδοσή του δεν ήταν τόσο καλή, όσο χθες που έμεινε στο μηδέν.

Πέρα από τον Διούδη , όμως, ο Παναθηναϊκός δεν έφθασε στη νίκη χθες και γιατί ο Μπεργκ δεν βρέθηκε σε καμία από τις ευκαιρίες. Αν είχε βρεθεί σε κάποια ένα γκολ θα το είχε βάλει. Κυρίως πιστεύω στην φάση του Αμπέντ που με όλη την εστία μπροστά κάνει ένα χαμηλό πλασέ πάνω στον Διούδη και στην φάση του Κλωναρίδη(μετά την εξαιρετική ασίστ του Μπουμάλ), που είχε επίσης ανοιχτή την γωνία της εστίας , αλλά δεν σημάδεψε σωστά και την έστειλε δίπλα από το δοκάρι. Ο Σουηδός έκανε μόλις το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στην ενδεκάδα , θέλει ρυθμό, παιχνίδια και το πρώτο γκολ, για να πάρει μπροστά και αυτό θα γίνει σύντομα. Σίγουρα, όμως, χρειάζεται ο Μπέργκ να προσαρμοστεί σε αυτό το 4-3-3 του Στραματσόνι, με τον Κλωναρίδη, η τον Καλτσά(θα πρέπει να μονιμοποιηθεί) από την μία και τον Μπουμάλ από την άλλη. Ένα 4-3-3, που βγάζει φάσεις για τον Παναθηναϊκό και σίγουρα ο Μπέργκ θα έχει τις ευκαιρίες στα ερχόμενα ματς να βάλει μαζεμένα γκολ.

Και κάτι ακόμα . Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να παίζεις στην έδρα σου χωρίς κόσμο. Κάποια στιγμή στο πρωτάθλημα θα την πάταγε ο Παναθηναϊκός . Δεν την πάτησε με τον Αστέρα Τρίπολης και τον Παναιτωλικό με χειρότερη απόδοση από χθες, την πάτησε με τον Πανιώνιο. Οι παίκτες δεν παίρνουν από τον κόσμο την δύναμη της έδρας , που τους βοηθάει σε κάποιες στιγμές του αγώνα , που έχουν νεκρά διαστήματα. Το γεμάτο γήπεδο σε βοηθάει να έχεις ένταση και μεγαλύτερη συγκέντρωση σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Για το χθεσινό ματς αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο.

ΥΓ: Μετά τις νίκες με Παναιτωλικό και Καλλονή έγραψα , ότι τον Παναθηναϊκό θα τον κρίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Διότι δεν σε πείθει, ότι είναι σταθερός. Όπως φάνηκε χθες, όταν σε ένα παιχνίδι, που θα έπρεπε να κερδίσει έμεινε στο μηδέν. Τώρα πρέπει να κάνει τις δύο συνεχόμενες νίκες σε Λιβαδειά και Χανιά με τον Πλατανιά, διότι αλλιώς θα αρχίσει να χάνει την επαφή του και με την δεύτερη θέση.

ΥΓ2: Ο βοηθός Ακρίβος το έκανε το λάθος του και χθες, που ίσως στοίχισε ένα γκολ για τον Παναθηναϊκό. Σήκωσε το σημαιάκι , σε φάση που ο Αμπέντ καλύπτεται και ήταν απέναντι από τον Διούδη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.