Λαζαρίδης και Κοντοές για την εφιαλτική πτήση στην Αθήνα

Λαζαρίδης και Κοντοές για την εφιαλτική πτήση στην Αθήνα

O Nίκος Λαζαρίδης και ο Γιάννης Κοντοές μιλούν στο gazzetta.gr για τις στιγμές του τρόμου που έζησαν στην πτήση από την Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα.

Λαζαρίδης και Κοντοές για την εφιαλτική πτήση στην Αθήνα

Ηταν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Κυριακής όταν το πούλμαν που μετέφερε την ομάδα του Ατρομήτου, έφτανε στο προπονητικό κέντρο της ομάδας στο Περιστέρι. Εκεί έμπαινε το τέλος μίας Οδύσσειας που ξεκίνησε πριν από σχεδόν 24 ώρες από την Ξάνθη και εμπεριείχε μία εμπειρία που κανείς δεν θα ξεχάσει όσα χρόνια και να ζει. Αφού το αεροπλάνο επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, οι παίκτες διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχείο και στις 11 το πρωϊ αναχώρησαν με λεωφορείο για την Αθήνα.

Η πτήση από το «Μακεδονία» ως το «Ελευθέριος Βενιζέλος» ήταν πραγματικά εφιαλτική λόγω της κακοκαιρίας, με αποκορύφωμα τις στιγμές της προσέγγισης στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Τότε που ο πιλότος της Aegean αποφάσισε την τελευταία στιγμή κι ενώ είχε κατεβάσει τους τροχούς του αεροσκάφους, να ματαιώσει την προσγείωση και να σηκώσει ξανά το αεροπλάνο προς τα ψηλά. Μία στιγμή που δεν θα ξεχάσει ποτέ ο Νίκος Λαζαρίδης που έχει μόνο καλά λόγια να πει για τον πιλότο: «Ηταν πραγματικά δύσκολη η πτήση μέσα σε έντονα καιρικά φαινόμενα και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον πιλότο που έκανε όλα τα απαραίτητα για να γυρίσει με ασφάλεια πίσω το αεροπλάνο.»

Ο έμπειρος παίκτης της περιστεριώτικης ομάδας δεν κρύβει ότι εκείνες τις δραματικές στιγμές, το μοναδικό συναίσθημα που υπήρχε στην καμπίνα του αεροσκάφους ήταν φόβος. «Ολοι φοβηθήκαμε, είχε δυνατό αέρα, βροχή, οι αναταράξεις ήταν έντονες ενώ ακούστηκαν και ουρλιαχτά. Ο πιλότος, όμως, έκανε τα πάντα για την ασφάλεια των επιβατών. Πετάμε χρόνια με την Aegean, δεν έχουμε κανένα παράπονο, έχουμε αντιμετωπίσει το παρελθόν τέτοια φαινόμενα αλλά αυτή τη φορά έτυχε πραγματικά άσχημος καιρός. Οταν τελικά πατήσαμε στο έδαφος είπαμε ότι τώρα είναι όλα καλά.»

Πάντα ψύχραιμος ο Λαζαρίδης, δεν θα σταματήσει να μπαίνει σε αεροπλάνα. «Ηταν πραγματικά δύσκολες οι στιγμές και μακάρι να μην τις περάσει κανείς ξανά το μέλλον. Αλλά θα συνεχίσουμε να πετάμε, δεν αλλάζει αυτό...»

«Πιστέψαμε όλοι το χειρότερο...»

Ο συμπαίκτης του Γιάννης Κοντοές περιγράφει γλαφυρά στο gazzetta.gr τι έγινε στην πτήση. «Είχαμε πραγματικά μία έκρηξη συναισθημάτων στο αεροπλάνο, όταν κάτω από δύσκολες συνθήκες ο πιλότος μας ενημέρωσε ότι αρχίζει η διαδικασία προσγείωσης στην Αθήνα. Αυτό διαρκεί περίπου 15-20 λεπτά και εμείς βλέπαμε από τα παράθυρα τη βροχή και τον άνεμο. Ξαφνικά βλέπουμε ότι προσπαθεί να το ανεβάσει και μπαίνουμε ξανά στην καταιγίδα με νέα κενά αέρος. Τότε πιστέψαμε όλοι το χειρότερο...»

Και ο Κοντοές θέλει να ευχαριστήσει τον πιλότο αλλά και τον... Θεό! «Θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου το πλήρωμα που ήταν ήρεμο και μας βοήθησε πολύ και τον πιλότο. Εννοείται και τον Θεό, γιατί όταν αντιμετωπίζεις τέτοια φυσικά φαινόμενα κανένας υπολογιστής και κανένας χειριστής δεν μπορεί να σε σώσει.»

Ο ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου περιγράφει και τις αντιδράσεις στην καμπίνα των επιβατών. «Υπήρχε ταραχή. Κάποιοι ψύχραιμοι μαζί με το πλήρωμα της Aegean προσπάθησαν να ηρεμήσουν τους άλλους. Εβλεπες ανθρώπους να ανακατεύονται, ανθρώπους να ζαλίζονται, ανθρώπους να φωνάζουν. Πολλοί κάναμε την προσευχή μας, ήταν φυσιολογικό σε τέτοιες συνθήκες», λέει ο Κοντοές για να συμπληρώσει: «Η επιστροφή στη Θεσσαλονίκη και η προσγείωση δημιούργησαν το πιο έντονο συναίσθημα στη ζωή μου μαζί με τη γέννηση του παιδιού μου...»

Best of internet