Με τον Σίλβα κανένας δεν είναι... ήσυχος!

Με τον Σίλβα κανένας δεν είναι... ήσυχος!

Δημήτρης Τομαράς
Με τον Σίλβα κανένας δεν είναι... ήσυχος!

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς γράφει στο Gazzetta.gr για τον Μάρκο Σίλβα που δεν χαρίζεται σε κανέναν και φροντίζει να στέλνει τα μηνύματά του σε όποιον παίκτη θεωρεί πως... παρεκκλίνει.

Αυτό το διάστημα σε σχεδόν καθημερινή βάση ένα θέμα που... φιγούραρε όπου και εάν κοίταζε κανείς ήταν η... τιμωρία του Κώστα Φορτούνη με τον αποκλεισμό του από την αποστολή του Ολυμπιακού σε τρία ματς. Ο Μάρκο Σίλβα είχε και έχει μεγάλες απαιτήσεις από τον Έλληνα άσο και όταν είδε να μην τις εκπληρώνει σε αγώνες και προπονήσεις θέλησε να του δείξει το πως θα πρέπει να βελτιωθεί. Και τι καλύτερο από το να τον πεισμώσει για τα καλά, αφήνοντάς τον εκτός.

Και βέβαια δεν ήταν μόνο το σκεπτικό με την συνύπαρξη με τον Τσόρι και το ότι ήθελε να είναι πιο αποδοτικός από τα άκρα ο Φορτούνης. Ήταν και άλλα πράγματα που είχε εντοπίσει ο Σίλβα.

Δεν είναι βέβαια ο μόνος. Ο 38χρονος Πορτογάλος έχει φροντίσει κανένας να μην είναι... ήσυχος. Έχει... τιμωρήσει ακόμα και τα δικά του παιδιά (σ.σ. Φελίπε Πάρντο και Σεμπά) όταν διαπίστωσε νωχελικότητα και μη αναμενόμενη απόδοση. Γενικότερα δεν επιτρέπει σε κανέναν να θεωρήσει ότι έχει... κλειδώσει μία μόνιμη θέση στην 11άδα ή την αποστολή και δεν βγαίνει με τίποτα ότι και εάν συμβεί.

Με εξαίρεση τον Ρομπέρτο, τον Μιλιβόγιεβιτς και τον Ιντέγιε δεν υπάρχει κανένας άλλος ερυθρόλευκος φέτος που να μην έχει περάσει από προπονητικά... καψώνια, από την στιγμή που δεν ήταν στο επίπεδο που θεωρούσε πως έπρεπε να είναι ο Σίλβα στις προπονήσεις και τους αγώνες. Και φυσικά ο προπονητής των νταμπλούχων Ελλάδας μπορεί να έχει αξιώσεις και απαιτήσεις από όλους τους παίκτες του αλλά όταν πρόκειται για τους πρωτοκλασάτους του παίκτες και τα βασικά του ατού ο πήχης πηγαίνει ακόμα πιο ψηλά. Και σαφώς δεν λειτουργεί έτσι για να... εκνευρίσει τους παίκτες του. Συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο για να τους εξελίξει. Να τους κάνει ακόμα καλύτερους.

Δεν ζητάει μία απλή βελτίωση. Θέλει έξτρα δουλειά με προπονήσεις εκτός του προγράμματος, αφοσίωση στην ομάδα και προσήλωση. Ζητάει πάντα το κάτι παραπάνω και θέλει να το παίρνει. «Κανένας δεν είναι πάνω από την ομάδα. Βάζουμε το εγώ κάτω από το εμείς πάντα. Όποιος νομίζει πως είναι πιο σημαντικός από την ομάδα κάνει λάθος», είναι το moto του.

Την απάντησή του για το θέμα Φορτούνη την είχε δώσει προ ημερών: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το πιο σημαντικό είναι η ομάδα. Ποτέ δεν θα σκεφτόμουν διαφορετικά. Η ομάδα έχει καταφέρει ό,τι έχει καταφέρει χάρις στην ομαδική δουλειά. Σίγουρα ο παίκτης για τον οποίο μιλάτε, είναι σημαντικός με πολλά γκολ, ασίστ και ταλέντο. Σίγουρα όμως το σύνολο είναι αυτό που μας έχει φέρει μέχρι εδώ».

Ο Σίλβα δεν φοβάται. Θέλει πειθαρχία, αποφασιστικότητα και οι παίκτες του να επικεντρώνονται στην ομάδα και να δίνουν το 100%. Εάν δει πως δεν... τραβάει ακόμα και το αστέρι της ομάδας θα το αφήσει στην κερκίδα. Στέλνοντας το μήνυμά του σε όλους εκτός από τον ίδιο τον Φορτούνη, που το τελευταίο διάστημα δούλεψε ακόμα περισσότερο για να επανέλθει. Και επειδή γράψαμε παραπάνω για τα δικά του παιδιά ας μην ξεχνάμε το τι... πέρασε και ο Ερνάνι, που ο Πορτογάλος επέμενε τόσο να τον φέρει στον σύλλογο. Φροντίζει δε όταν ένας παίκτης παίρνει τα... μηνύματά του να πηγαίνουν και συνολικά σε όλη την ομάδα.

Βέβαια η απόλυτη δικαιοσύνη σε μία ομάδα με ρόστερ 30+ δεν μπορεί να υπάρξει. Θα υπάρξουν και παίκτες ή ταλέντα που μπορεί να αδικηθούν. Όπως μπορεί να αισθάνεται κάτι τέτοιο ο Γιάννης Γιαννιώτας που όμως από το καλοκαίρι είχε φανεί πως δεν είχε... χημεία με τον προπονητή. Ή όπως ο Φάνης Τζανδάρης. Ο Σίλβα όμως φέτος πηγαίνει τον Ολυμπιακό... τρένο. Με εξαίρεση την κακή βραδιά του Καραϊσκάκη με την Άρσεναλ έχει φέρει το πρώτο διπλό επί αγγλικού εδάφους και έχει σπάσει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Υπάρχουν βέβαια μπροστά του τα ματς με την Άντερλεχτ όπου και εκεί θα κριθεί ξανά. Και εκείνος και οι παίκτες του. Και θέλει η ομάδα να είναι στην εντέλεια. Πανέτοιμη για να παίξει τους αγώνες και να περάσει. Γι' αυτό προβληματίζεται τόσο με τις αποχωρήσεις και με την λίστα του Europa League.

Το κομμάτι της ψυχολογίας

Όπως έχουμε τονίσει ξανά ο Σίλβα δουλεύει πολύ στο σκέλος της ψυχολογίας. Και αυτός και οι συνεργάτες του. Ο Τζίμι Ντουρμάζ έμεινε εκτός της λίστας του Champions League και όμως στην συνέχεια εξελίχθηκε σε έναν εκ των κορυφαίων εξτρέμ του Ολυμπιακού. Ήταν σαν να... ξανάνιωσε. Ο λόγος είναι απλός. Ο Πορτογάλος του εξήγησε τα δεδομένα και τον... τσίτωσε για να του αποδείξει στην συνέχεια ότι κακώς δεν ήταν στις επιλογές της Ευρώπης. To ίδιο και με τον Παϊτίμ Κασάμι. Του είπε αυτά που έπρεπε για το μέλλον του και την εξέλιξή του, του ζήτησε να συνετιστεί και ο Ελβετός τον άκουσε. Να γιατί ο Σίλβα προτιμάει τα τετ α τετ με παίκτες από τις ομιλίες. Έχει πρόβλημα με κάποιον; Μιλάει μόνο με αυτόν και ξεκαθαρίζονται τα πάντα. Μετά είναι στο... χέρι του παίκτη να αλλάξει την μοίρα του ή να επιλέξει πάρει την κάτω βόλτα... Με τον Σίλβα ως επί το πλείστον γίνεται το πρώτο...

* Όλα τα παραπάνω δεν θα μπορούσε να τα κάνει ποτέ ο Σίλβα εάν δεν είχε πάρει τα... κλειδιά του Ρέντη από την διοίκηση, που τον εμπιστεύεται τόσο και τον στηρίζει στο 100%. Και που ήδη τον θέλει και για του χρόνου και για τα επόμενα χρόνια. Η διοίκηση τον έχει ορίσει ως το απόλυτο... αφεντικό και αυτό το ξέρουν καλά οι παίκτες του Ολυμπιακού.

** Για τον Άλφρεντ Φινμπόγκασον ο Σίλβα από το καλοκαίρι είχε πει στην διοίκηση του Ολυμπιακού ότι δεν είναι το στιλ του παίκτη που θέλει. Γι' αυτό και... έσκασε η διοίκηση τα 6 εκατ. ευρώ για τον Ιντέγιε. Από την άλλη, όσο πέρναγε ο καιρός, ο Ισλανδός έγινε ένας παίκτης που δεν βρήκε την απαιτούμενη... χημεία με τον Πορτογάλο. Ποια η κατάληξη: ο Σίλβα να έχει παράπονα από τον Φινμπόγκασον και ο διεθνής φορ να θεωρεί πως ο 38χρονος τον αδίκησε και τον... εξέθεσε με τον τόσο λίγο χρόνο συμμετοχής. Ειδικά μετά και τις τελευταίες συζητήσεις που είχαν και δεν... έπεισαν τον Φινμπόγκασον για την περιορισμένη παρουσία του στην ομάδα. Ο Ιντέγιε πάντως δικαιώνει διαρκώς τον προπονητή του. Και εσχάτως έκανε και το πρώτο... ξεπέταγμά του ο Άλαν Πουλίδο, που μπήκε στην αποστολή για το ματς με Πλατανιά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα