Ρεάλ Μαδρίτης - Σπόρτινγκ Χιχόν 5-1

Γιώργος Καραμάνος
Ρεάλ Μαδρίτης - Σπόρτινγκ Χιχόν 5-1

bet365

Η Ρεάλ έκανε το καλύτερο ξεκίνημα της σε ματς εδώ και 60 χρόνια. Στο 12' νικούσε 3-0 τη Χιχόν, για να σταματήσει τελικά στο 5-1, φτιάχνοντας ακόμα πιο πολύ τη διάθεση της στην εποχή Ζιντάν.

Εχουν γραφτεί διάφορα για τις αλλαγές που έχει ήδη φέρει ο Ζινεντίν Ζιντάν. Η αλήθεια είναι ότι σε επίπεδο τεχνικής ανάλυσης είναι λίγο δύσκολο να τα διακρίνεις. Εκείνο όμως που φαίνεται σε αυτές τις δύο παραστάσεις υπό τις οδηγίες του, είναι ότι η Ρεάλ μπαίνει τρομερά δυνατά στο γήπεδο και με σούπερ διάθεση για θέαμα και μόχθο, καθαρίζει με το καλημέρα. Ετσι μετά τα πέντε στην Λα Κορούνια έριξε άλλα τόσα (5-1) στη Σπόρτινγκ Χιχόν και συνέχισε να φτιάχνει τη διάθεση της: την δική της και των οπαδών...

Το ξεκίνημα ήταν πραγματικά εκκωφαντικό. Μόλις στο 12' το σκορ είχε εκτοξευτεί στο 3-0. Κάτι αντίστοιχο οι Μαδριλένοι είχαν να το ζήσουν από τον Γενάρη του 1956 (κόντρα στη Θέλτα). Επειτα από 60 χρόνια λοιπόν το ξανάκαναν. Ο Μπέιλ συνέχισε το κρεσέντο του τελευταίου διμήνου και έβαλε το πρώτο με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι (7'). Δύο λεπτά αργότερα ο Ρονάλντο έκανε περιστροφή 90 μοιρών και πυροβόλησε. Ο Μπενζεμά (12') ακολούθησε με το πιο ωραίο απ' όλα, καθώς απογειώθηκε και έπιασε ανάποδο βολέ σε ασίστ του Μπέιλ.

Λίγο αργότερα (18') ο Κριστιάνο έπειτα από παράλληλη του ξανά εξαιρετικού Καρβαχάλ, πλάσαρε στην κίνηση. για να βρεθεί στην κορυφή των σκόρερ με 16 τέρματα. Εκεί τον έπιασε ο Μπενζεμά (41') που πρόλαβε την έξοδο του πορτιέρο και αφού ο Ισκο είχε ξεκινήσει τη φάση με φανταστική ενέργεια και ασίστ.

Μόνο που στην επανάληψη έφυγε το πόδι από το γκάζι. Σε αυτό ίσως να συνέβαλε το ότι αποχώρησαν τραυματίες οι Μπέιλ (πρόβλημα στη γάμπα), Μπενζεμά (δέχτηκε κλωτσιά από τον Χάμες Ροδρίγκες). Η Χιχόν βρήκε κάποιους χώρους και απείλησε σε δύο τρεις καλές περιπτώσεις. Μάλιστα κατάφερε και να σκοράρει. Ο Γιόνι έκανε την ενέργεια και ο Ισμαελ Λόπεθ (65') σημάδεψε πολύ γωνία για να το πιάσει ο Κέιλορ Νάβας. Αυτή ήταν η 10η φορά που η Ρεάλ έβαλε πέντε γκολ στα πρώτα 45 λεπτά στο πρωτάθλημα και συνεχίζει...

* Ο Ζιντάν έγινε ο πρώτος κόουτς της Ρεάλ από το 1928 (Χοσέ Ανχελ Μπαραόντο) που ξεκινάει με 10 γκολ υπέρ στα δύο πρώτα του παιχνίδια!

Ρεάλ (Ζινεντίν Ζιντάν): Κέιλορ Νάβας, Βαράν, Πέπε, Καρβαχάλ, Μαρσέλο, Μόντριτς, Κρόος, Ισκο (60' Χάμες Ροδρίγκες), Μπέιλ (46' Χεσέ), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (65' Κόβατσιτς)

Σπόρτινγκ Χιχόν (Αμπελάρδο Φερνάντεθ): Κουέγιαρ, Μερέ, Ερνάντεθ, Λόρα, Ισμαελ Λόπεθ, Κάσες, Αλβαρεθ (61' Ρασίντ), Χαλίλοβιτς (46' Ντι), Μενέντεθ, Γιόνι, Γκερέρο.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα