Αρνεσεν: «Ετσι κάνουμε τις μεταγραφές στον ΠΑΟΚ»

Αρνεσεν: «Ετσι κάνουμε τις μεταγραφές στον ΠΑΟΚ»

Αρνεσεν: «Ετσι κάνουμε τις μεταγραφές στον ΠΑΟΚ»

Ο Φρανκ Αρνεσεν λύνει το γρίφο σχετικά με τον τρόπο, που ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί στο μεταγραφικό παζάρι. Διαβάστε τι λέει ο Δανός αθλητικός διευθυντής.

Στο πρώτο μέρος της συνέντευξης, που παραχώρησε στον «ΣΚΑΪ», ο Φρανκ Αρνεσεν ανάμεσα σ’ όλα όσα είπε αναφορικά με τους στόχους και τις φιλοδοξίες που ο ίδιος έχει, τα όσα συνάντησε στην Ελλάδα στους πρώτους μήνες της παραμονής του, μίλησε και για το πώς κινήθηκε το καλοκαίρι και το πώς θα κινηθεί ο ΠΑΟΚ στις μεταγραφές του Ιανουαρίου.

«Πρώτα απ’ όλα καθόμαστε μαζί με τους σκάουτερ της ομάδας και βλέπουμε ποιοι ποδοσφαιριστές μας ενδιαφέρουν και θέλουμε να αποκτήσουμε. Στη συνέχεια μιλάω με τον προπονητή, του λέω να δει τον παίκτη που μας ενδιαφέρει, αν που πει ναι προχωράμε, αν μου πει όχι δεν τον αποκτούμε. Το ίδιο ισχύει κι αν πω εγώ όχι. Πρέπει και οι δυο μας να πούμε ναι για κάποιον παίκτη», σχολίασε αρχικά ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ.

Και τι γίνεται στη συνέχεια; Ο Αρνεσεν δεν δείχνει να φοβάται από την παρουσία τόσων πολλών ανθρώπων, που με εντολή του Ιβάν Σαββίδη, δημιούργησαν την «επιτροπή ποδοσφαίρου». «Το επόμενο βήμα είναι να μιλήσω με τον πρόεδρο της ομάδας, τον Ιάκωβο Αγγελίδη, τον οποίο θεωρώ πολύ σημαντικό άνθρωπο μέσα στην ομάδα. Εμείς οι τρεις πρέπει να είμαστε στην ίδια γραμμή», εξηγεί ο Δανός παράγοντας, ο οποίος προσωπικά αφήνει έξω από την όλη διαδικασία τους Βεζυρτζή, Μίχελ και Κούδα.

«Ενημερώνω για όλα τον κ. Σαββίδη, του αναλύω όλα τα οικονομικά δεδομένα, του εξηγώ γιατί θέλουμε να αποκτήσουμε έναν παίκτη και περιμένουμε το ναι ή το όχι του κ. Σαββίδη», προσθέτει.

Τώρα αν αυτός είναι ο πραγματικός τρόπος λειτουργίας του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ στο κομμάτι των μεταγραφών θα φανεί πολύ σύντομα με το πώς θα κάνει, αν κάνει, ο «Δικέφαλος» κάποια μεταγραφή στις επόμενες 14 ημέρες. 

Ο Φρανκ Αρνεσεν μιλώντας στην εκπομπή Goal χωρίς σύνορα της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα. 

Για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας σχολίασε:

«Αν έχεις να δώσεις 50 ματς, δε γίνεται να παίζεις σε όλα το ίδιο καλά. Υπάρχουν παιχνίδια που είσαι μέτριος και άλλα που παίζεις απλά "φτωχά". Στην περίοδο που παίζεις "φτωχά", δεν πρέπει να χάσεις. Οπότε παρόλο που τους τελευταίους δύο μήνες δεν έχουμε παίξει καλό ποδόσφαιρο, έχουμε πάρει αποτελέσματα. Σε 12 ματς έχουμε χάσει μία μόλις φορά. Η μεγαλύτερη μου πρόκληση στον ΠΑΟΚ είναι να καταλάβουν οι άνθρωποι που βρίσκονται μέσα στην ομάδα αλλά και όσοι είναι έξω από αυτήν, ότι χρειάζεται υπομονή. Δεν έχω εργαστεί ποτέ στη δική μου χώρα, οπότε αυτό που έχω μάθει είναι ότι πρέπει να μαθαίνεις πολύ προσεκτικά την κουλτούρα, τη νοοτροπία και πως είναι ο ΠΑΟΚ, για αυτό και άκουσα πολύ τους ανθρώπους της ομάδας. Μου εξήγησαν τη νοοτροπία, την πίεση και να μην είμαι ανυπόμονος».

Για τις δυσκολίες των μεταγραφών είπε:

«Προφανώς και είναι πολύ δύσκολο να φέρεις παίκτες από την Γαλλία, την Αγγλία, την Γερμανία, καθώς δεν προτιμούν να έρθουν σε μια χώρα μικρότερη, στο δικό τους μυαλό. Οπότε πρέπει να σκεφτείς που μπορείς να βρεις παίκτες που να θέλουν να έρθουν και επίσης που μπορούμε να βρούμε ταλέντα τα οποία να είναι οικονομικά, αλλά να έχουν ισάξιο ταλέντο. Για αυτό ψάχνουμε στην Λατινοαμερικάνικη αγορά, στη βαλκανική και φυσικά στην ελληνική, η οποία αποτελεί την πρώτη επιλογή. Είμαστε ένας ελληνικός σύλλογος και πρέπει πρώτα να κοιτάμε τους Έλληνες παίκτες. Και είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε πολλούς Έλληνες παίκτες, όχι χάρη σε μένα, αλλά χάρη στη δουλειά που έχει κάνει ο σύλλογος στο παρελθόν».

Για τους νέους και ταλαντούχους παίκτες που θέλει να φέρει στον ΠΑΟΚ:

«Είναι δύσκολο στην περίπτωση των νεαρών παικτών, οι οποίοι ήδη παίζουν στο υψηλότερο επίπεδο που μπορούν στην χώρα τους, να τους φέρεις δωρεάν. Αλλά το βλέπω ως επένδυση και αυτό εξηγούσα και στον κ. Σαββίδη, γιατί δεν θέλω να έρχονται οι παίκτες και να παίζουν για εκατό χρόνια στον ΠΑΟΚ. Θέλω να έρχονται να μας βοηθούν για τρία ή τέσσερα χρόνια και μετά να τους βλέπω να παίζουν σε πρωταθλήματα μεγαλύτερων χωρών. Και αν το κάνουν αυτό θα πάρουμε τα χρήματα και θα επενδύσουμε ξανά».

Για το σχεδιασμό της επόμενης σεζόν:

«Ξέρουμε ποιους παίκτες θέλουμε να κρατήσουμε και ξέρουμε επίσης παίκτες που θέλουμε να αφήσουμε να φύγουν. Ποτέ δεν ξέρεις πρέπει να είσαι σε επιφυλακή, καθώς υπάρχουν παίκτες που μπορεί να φύγουν ενώ τους θέλεις, αλλά υπάρχουν προσφορές που δεν μπορείς να απορρίψεις, έτσι πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για όλα τα ενδεχόμενα. Ένα πράγμα στο οποίο δεν ελπίζω, είναι να χρειαστεί να πάω και να πάρω ξανά τόσο πολλούς παίκτες. Έχουμε δει ότι είναι δύσκολο όταν έρχονται πολλοί, νέοι παίκτες. Χρειάζονται χρόνο και προσαρμογή και αυτό μας κοστίζει βαθμούς. Ελπίζω λοιπόν πως έχουμε ήδη τον πυρήνα της ομάδας για την επόμενη σεζόν και πως θα κάνουμε κάποιες καλές προσθήκες στο ρόστερ». 

Best of internet