Νάπολι - Σασουόλο 3-1

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Νάπολι - Σασουόλο 3-1

bet365

Η Σασουόλο προηγήθηκε με το ξεκίνημα αλλά οι Καγιεχόν και Ιγουαΐν (2) ανέτρεψαν την κατάσταση και με το 3-1 η Νάπολι πήγε στο +4 από την Ιντερ.

Το τι μπορεί να κάνει η Σασουόλο το έδειξε όχι μόνο την προηγούμενη Κυριακή (0-1 την Ιντερ) αλλά σε όλο τον πρώτο γύρο. Η ομάδα του Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο δεν είχε καμία ήττα απέναντι στις πρώτες πέντε της βαθμολογίας και το ξεκίνημα στο San Paolo ήταν ιδανικό. Τέτοια, όμως, ήταν και η αντίδραση των Παρτενοπέι, οι οποίοι έκαναν αυτό που είχαν πάθει στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος: Ανατροπή. Ο Γκονσάλο Ιγουαΐν έφτασε τα 20 γκολ σε ισάριθμους αγώνες, η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία της Ιντερ στο Μπέργκαμο για να αυξήσει τη διαφορά στο +4 και περιμένει τα κυριακάτικα Ουντινέζε-Γιουβέντους και Μίλαν-Φιορεντίνα για να δει πώς θα διαμορφωθεί η βαθμολογία...

Το ματς άρχισε ακριβώς όπως τελείωσε αυτό της προηγούμενης εβδομάδας στο Meazza... Με την Σασουόλο, δηλαδή, να παίρνει πέναλτι στο 2' για το μαρκάρισμα του Αλμπιόλ στον Σανσόνε, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Φαλτσινέλι (0-1) που ανέλαβε την εκτέλεση αφού ο Μπεράρντι ήταν τιμωρημένος. Η Νάπολι για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν βρέθηκε πίσω στο σκορ στην έδρα της και ήταν καλό τεστ χαρακτήρα, το οποίο πέρασαν οι παίκτες του Μαουρίτσιο Σάρι. Οι Παρτενοπέι, που χρειάστηκαν λίγα λεπτα για να καταλάβουν τι έγινε, απείλησαν για πρώτη φορά στο 10' με το άστοχο σουτ του Ιγουαΐν μετά την πάσα του Ινσίνιε και στη συνέχεια πίεζαν από ψηλά.

Αυτό ανάγκαζε σε λάθη τους φιλοξενούμενους, που έχασαν με τραυματισμό τον Μισιρόλι στο 16', με αποτέλεσμα η Νάπολι να είναι συνεχώς γύρω-γύρω από την περιοχή του Κονσίλι. Και αφού ήταν εκεί κοντά, τελικά... μπήκε και στα δίχτυα στο 19' με την κεφαλιά του Καγιεχόν μετά την σέντρα του Ινσίνιε από αριστερά (1-1). Αυτό ήταν το παρθενικό γκολ του Ισπανού στο φετινό πρωτάθλημα και πρώτο μετά από... 26 αγώνες Serie A! Από την στιγμή που έγινε το 1-1, πάντως, η Σασουόλο μάλλον λειτούργησε καλύτερα και κατάφερε να βγει και μπροστά, απειλώντας στο 29' με το σουτ του Σανσόνε που απέκρουσε ο Ρέινα.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 35' με το άστοχο πλασέ του Ινσίνιε, ο οποίος απέφυγε και έναν αντίπαλο με ωραίο τρόπο, για να πάρει φωτιά το San Paolo πριν τη λήξη του πρώτου μέρους κι συγκεκριμένα στο 42': Ο Χάμσικ πήρε από αριστερά, γύρισε για τον Ιγουαΐν και αυτός έβαλε το γκολ Νο19 σε 20 ματς (2-1), κλείνοντας ιδανικά για την ομάδα του το ημίχρονο!

Στην επανάληψη οι Ναπολιτάνοι μπήκαν για να καθαρίσουν το ματς αλλά ο Ιγουαΐν είδε την μπάλα να φεύγει άουτ, τόσο στο 48' με το διαγώνιο σουτ εντός περιοχής όσο και στο 52' καθώς δοκίμαζε με το αριστερό με το ύψος της περιοχής. Η ομάδα του Σάρι δεν έβαλε το τρίτο γκολ αλλά δεν ένιωσε και κάποια απειλή από την Σασουόλο, η οποία το πάλευε αλλά δυσκολευόταν πολύ όταν πλησίαζε στην αντίπαλη περιοχή. Ειδικά από την στιγμή που η Νάπολι, μετά το 65', επιχείρησε να παγώσει και τον ρυθμό του παιχνιδιού ώστε να διαχειριστεί χωρίς το παραμικρό λάθος την κατάσταση.

Το ματς δεν είχε πολλές φάσεις, πέρα από το πλασέ του Ινσίνιε που έφυγε άουτ στο 76', αλλά στο 86' λίγο έλειψε να έρθει το σοκ καθώς ο Βρσάλικο σέντραρε από δεξιά και η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από την κεφαλιά του Πελεγκρίνι. Η ζημιά δεν έγινε και στο 93' ο Ιγουαΐν, μετά το γύρισμα του Καγιεχόν, έκανε το 3-1 με το 20ο του γκολ σε 20 αγωνιστικές, κάνοντας ακόμη πιο ωραίο το σαββατόβραδο στον ιταλικό νότο!

Νάπολι (Μαουρίτσιο Σάρι): Ρέινα, Χισάι, Αλμπιόλ, Κίρικες (68' Κουλιμπαλί), Γκουλάμ, Αλαν, Ζορζίνιο, Χάμσικ (87' Νταβίντ Λόπεθ), Καγιεχόν, Ιγουαΐν, Ινσίνιε (77' Μέρτενς).

Σασουόλο (Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο): Κονσίλι, Βρσάλικο, Αριάουντο, Ατσέρμπι, Πελούζο, Μισιρόλι (16' Πελεγκρίνι), Μανιανέλι, Ντάνκαν, Πολιτάνο (68' Φλόρο Φλόρες) (83' Ντεφρέλ), Φαλτσινέλι, Σανσόνε.

 

SERIE A Τελευταία Νέα