Oι καλύτεροι στο κύπελλο και το χαφ!

Oι καλύτεροι στο κύπελλο και το χαφ!

Τάσος Νικολογιάννης Τάσος Νικολογιάννης
Oι καλύτεροι στο κύπελλο και το χαφ!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης τονίζει , ότι ο Στραματσόνι από εδώ και πέρα στο κύπελλο θα πρέπει να χρησιμοποιεί τους καλύτερους παίκτες, που διαθέτει, ενώ υποστηρίζει ότι είναι απαραίτητη η προσθήκη ενός δημιουργικού μέσου

Ετσι , όπως έχει εξελιχθεί η χρονιά φαίνεται, ότι το κύπελλο είναι ο μόνος τίτλος , που μπορεί να κατακτήσει ο Παναθηναϊκός. Με αυτό το δεδομένο και επειδή χθες πήγε να γίνει της …..Ξάνθης πάλι στο τέλος και ο Παναθηναϊκός παραλίγο να αποκλειστεί στο κύπελλο ο Στραματσόνι θα πρέπει να πάρει μία απόφαση. Τα ματς του κυπέλλου από εδώ και πέρα και ΑΥΤΟΣ , αλλά και οι παίκτες πρέπει να τα αντιμετωπίζουν σαν ματς πρωταθλήματος. Στο πρωτάθλημα η ομάδα έχει μείνει πολύ πίσω.

Τα πάντα θα κριθούν στα play-off , όσον αφορά την δεύτερη θέση. Στο κύπελλο, όμως, ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει η ζημιά. Και αν η ομάδα αποκλειστεί από το κύπελλο ΤΕΛΟΣ. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να περιμένει την φετινή χρονιά. Αρα ο κόουτς θα πρέπει από εδώ και τους καλύτερους 11 να τους χρησιμοποιεί στο κύπελλο και αν θέλει να κάνει κάποια αλλαγή, η να δώσει κάποιες ανάσες σε βασικούς παίκτες ας το κάνει σε κάποια ματς πρωταθλήματος. Όχι στα ντέρμπι, αλλά σε παιχνίδια με θεωρητικά πιο βατές ομάδες.

Το λέω αυτό , διότι χθες ο Ιταλός τεχνικός αποφάσισε να χρησιμοποιήσει κάποιους παίκτες, που δεν έχουν παίξει πολύ φέτος. Εκανε 7 αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα στην Καλλονή. Αυτοί, που μπήκαν στην ομάδα- και δεν έχουν πολλές συμμετοχές- με εξαίρεση του Λουντ(παρά το ότι του λείπει η ταχύτητα και την πάσα έχει στον χώρο και καλό αριστερό πόδι) δεν έδειξαν ότι δικαιούνται να αγωνίζονται στην 11αδα. Και το κυριότερο; Ολη η ομάδα μπήκε με την νοοτροπία που μπήκε και πέρυσι στη ρεβάνς με την Ξάνθη. «Εχουμε περάσει, αντε να κάνουμε ένα παιχνίδι διαδικαστικό να τελειώνουμε».

Μόνο, που στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Ούτε αν έχεις κερδίσει στο πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας σε ματς κυπέλλου δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, ότι έχεις περάσει, χωρίς να είσαι σοβαρός και συγκεντρωμένος στη ρεβάνς. Πέρυσι έτσι αποκλείστηκε η ομάδα από την Ξάνθη , φέτος πήγε να γίνει το ίδιο με τα Γιάννενα.

Η διαφορά είναι, ότι φέτος ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 2-1 στο πρώτο ματς εκτός , ενώ πέρυσι είχε φέρει 1-1. Φυσικά το ματς δεν ήταν για να χάσει με 2-0 ο Παναθηναϊκός. Αν έπρεπε να κερδίσει μία ομάδα αυτή ήταν ο Παναθηναϊκός, που στα 90 λεπτά είχε τρεις-τέεσερις ευκαιρίες για γκολ και πολλές προϋποθέσεις σε ανοιχτό χώρο, για να κάνει ευκαιρία και γκολ, αλλά πάντα στην τελική πάσα χάλαγε η επίθεση. Ελλειψη συγκέντρωσης ήταν σίγουρα. Οσον αφορά την άμυνα για 90 λεπτά δεν είχε κανένα θέμα. Και στις καθυστερήσεις έγιναν όλα τα λάθη μαζεμένα. Στο πρώτο γκολ ο Βέμερ καλύπτει τον σκόρερ, που δεν είναι οφ-σάιντ, ο Κουτρουμπής έχει χάσει την μάχη στον αέρα από τον Μανιά, που έκανε την κεφαλιά-πάσα, ο Ταυλαρίδης απουσιάζει από το κέντρο άμυνας και ο Κοτσόλης αργεί να βγει. Στην συνέχεια γίνεται ένα χαζό φάουλ από αριστερά, όπως επιτίθεται ο ΠΑΣ και έτσι εκτελείται το φάουλ και ο Σκόνδρας για λίγο αστόχησε.

Αυτό, που πρέπει να κάνει ο Στραματσόνι από εδώ και πέρα είναι στο κύπελλο να χρησιμοποιεί τους καλύτερους παίκτες, που έχει , για να μπορέσει η ομάδα να εξαντλήσει τις πιθανότητες να προχωρήσει , να φθάσει στον τελικό και να προσπαθήσει να το πάρει. Οι πειραματισμοί στο κύπελλο τέλος. Δεν πρέπει να ξαναγίνουν.

*Είναι φανερό ότι από την ομάδα λείπει ο μέσος, που θα κάνει την κάθετη πάσα για πλάκα και με μία προσωπική ενέργεια θα μπορέσει να πάρει το παιχνίδι. Και αυτός ο παίκτης επιβάλλεται να αποκτηθεί τώρα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.