Κέρδος για τον ΠΑΟΚ το χαμόγελο του Μπερμπάτοφ

Κέρδος για τον ΠΑΟΚ το χαμόγελο του Μπερμπάτοφ

Σταύρος Σουντουλίδης
Κέρδος για τον ΠΑΟΚ το χαμόγελο του Μπερμπάτοφ

bet365

Ο Τούντορ αποφάσισε να γίνει διπλωμάτης για να συνεχίσει να βλέπει χαμογελαστό τον Βούλγαρο σούπερ σταρ. Μέχρι πότε; Μόνον αυτοί οι δύο το γνωρίζουν…

Μέρες, για να μην πούμε μήνες, είχαν να δουν χαμογελαστό τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ στην Τούμπα. Ο Βούλγαρος δείχνει να συμβιβάζεται στα «θέλω» του Ιγκόρ Τούντορ, που με την σειρά του αποφάσισε να διαχειριστεί πιο έξυπνα και κυρίως «διπλωματικά» τον 35χρονο -σε δυο εβδομάδες- σούπερ σταρ της ομάδας του.

Μόνο τυχαία, λοιπόν, δεν ήταν η τοποθέτηση του Κροάτη προπονητή στην συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος του αγώνα με την Καλλονή. Ρωτήθηκε για τους τρεις επιθετικούς του, που βρήκαν δίχτυα. «Αν χάρηκα για κάποιον λίγο περισσότερο, αυτός είναι ο Μπερμπάτοφ, γιατί το χρειαζόταν για την ψυχολογία του», είπε χαμογελώντας ο Τούντορ.

Πάνω κάτω τα ίδια συνέβαιναν και με τον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον και με τον Μάρτιν Γιολ στην Αγγλία, με τον Κλάους Αουγκεντάλερ και τον Μίχαελ Σκίμπε στη Γερμανία. «Πρέπει να τον ανεβάζω μερικές φορές. Μιλάμε για ωραία πράγματα και προσπαθώ να αστειευτώ. Προσπαθεί να μιλήσει και να ανοιχτεί. Μία ή δύο προτάσεις και είναι πολλές γι’ αυτόν, γιατί αν τον ξέρεις δεν μιλάει πολύ», έλεγε ο Μάρτιν Γιολ, όταν οι δυο τους συνεργάστηκαν στη Φούλαμ.

Είναι αλήθεια, ότι σ’ όλη του την καριέρα, ο «Μίτκο» έχει «κατηγορηθεί» για πολλά: δεν είναι δουλευταράς, αποφεύγει την ένταση στην προπόνηση, βάζει το «εγώ» του πάνω από την ομάδα. Όμως, όσοι είναι δίπλα του αντιλαμβάνονται τη διάθεση και την όρεξη που έχει τελευταία, για να αλλάξει την εικόνα του στον ΠΑΟΚ.

Δείχνει να αντιλαμβάνεται το ρόλο του μέσα στην ομάδα, να αποδέχεται πιο εύκολα τις αποφάσεις του προπονητή του και να σέβεται όλους όσοι βρίσκονται καθημερινά κοντά του. Το’ χε κάνει και μετά το παράπτωμά του στον αγώνα με την Καμπάλα, όταν πριν από το ματς με την Ντόρτμουντ ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τον προπονητή και τους συμπαίκτες του, αλλά αυτή τη φορά φαίνεται, ότι ο Μπερμπάτοφ δεν θέλει να μείνει στα λόγια, θέλει να το δείξει και με πράξεις.

Στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν βγήκε για προθέρμανση και ήταν κάτι το οποίο δεν πέρασε απαρατήρητο. Ο Τούντορ, που δεν θέλει και «να χάσει» τα αποδυτήρια, του έκανε παρατηρήσεις, ενώπιον όλων των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, για το νέο κρούσμα απειθαρχίας και επίδειξης βεντετισμού. Ο «Μπέρμπα», αυτή τη φορά, έδειξε να καταλαβαίνει το λάθος του. Με την Καλλονή, αν και αναπληρωματικός και πάλι, βγήκε κανονικά για προθέρμανση, τόσο πριν την έναρξη του αγώνα, όσο και στο ημίχρονο. Στο τέλος δεν έφυγε σαν… κλέφτης, όπως το έχει κάνει κατά κόρον, στα αποδυτήρια. Κάθισε στο γήπεδο για να ανταποδώσει το «ευχαριστώ» του κόσμου.

Κακά τα ψέματα το συναίσθημα και η ψυχολογία παίζουν καθοριστικό ρόλο, ακόμη και για τις ποδοσφαιρικές βεντέτες τύπου Μπερμπάτοφ. Το χαμόγελο φεύγοντας από την Τούμπα το βράδυ της Πέμπτης έδειχνε, τουλάχιστον, καλή διάθεση. Ήταν ένα πρώτο καλό «σημάδι», αλλά πρώτο… Ασφαλώς θα χρειαστούν να υπάρξουν κι άλλα πολλά τέτοια σημάδια, εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου, για να πούμε στο τέλος, ότι ο ΠΑΟΚ κέρδισε και όχι ότι έχασε από την παρουσία ενός τόσο μεγάλου ποδοσφαιριστή στην ομάδα.

Στα μεγάλα ματς, που έρχονται σε κύπελλο και πλέι οφ, ο Μπερμπάτοφ θα είναι εκεί. Κι αν «ψηθεί» με τον ΠΑΟΚ, μπορεί να είναι και του χρόνου…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα