Ο Λαΐφης στο gazzetta.gr: «Θα ήθελα να παίξω στην Ελλάδα!»

Δήμος Μπουλούκος
Ο Λαΐφης στο gazzetta.gr: «Θα ήθελα να παίξω στην Ελλάδα!»

bet365

Ο καλύτερος Κύπριος ποδοσφαιριστή, Κώστας Λαΐφης, μιλά στο gazzetta.gr για τον εαυτό του, την πρόταση από Ελλάδα και τα ποδοσφαιρικά του ινδάλματα.

Είναι το ανερχόμενο αστέρι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γεννήθηκε στο Παραλίμνι στις 19 Μαϊου 1993 και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την Ενωση Νέων Παραλιμνίου σε ηλικία 16 ετών. Αμέσως μετά πήγε στην Αγγλία και στις ακαδημίες της Νότιγχαμ Φόρεστ, όπου ουσιαστικά έβαλε τις κατάλληλες βάσεις στην ποδοσφαιρική του παιδεία. Στα τέλη Νοεμβρίου 2011 επέστρεψε στην Κύπρο και υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με την Ανόρθωση. Αγωνίστηκε μόνο σε ένα παιχνίδι με τον ΑΠΟΠ/Κινύρας στο κύπελλο στις αρχές του 2012.

Το καλοκαίρι του 2013 εκμεταλλεύτηκε τους τραυματισμούς του Σιέλη και του Αβραάμ, βρήκε θέση στην ομάδα, πήγε πολύ καλά στο φιλικά και πήρε φανέλα βασικού στο εφιαλτικό ματς με τη Γκέφλε στη Σουηδία, όταν η κυπριακή ομάδα έχασε 4-0. Ο Ζόρζε Κόστα που πήγε μετά τη συντριβή στην ομάδα δεν τον υπολόγιζε και ο Λαϊφης έφυγε δανεικός για την Αλκή. Ήταν από τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν από τη νεανική Αλκή. Πρόλαβε να παίξει 16 παιχνίδια μέχρι να επιστρέψει τον Ιανουάριο του 2014 στην Ανόρθωση όταν ανέλαβε ο Νίκος Κωστένογλου και σιγά - σιγά άρχισε να καθιερώνεται και να γίνει βασικός. Μάλιστα η Ανόρθωση προχώρησε στην επέκταση του συμβολαίου του έως το 2017.

Ηταν διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες της Κύπρου, μέχρι τις 16 Νοεμβρίου του 2014 όταν κόντρα στην Ανδόρα για τα προκριματικά του Euro, έκανε το ντεμπούτο του με τη μεγάλη Εθνική. Πλέον είναι βασικός και αναντικατάστατος.

Το gazzetta.gr συνάντησε στην Κύπρο τον Κώστα Λαϊφη και μίλησε μαζί του στην τελετή της βράβευσης του ως καλύτερου ποδοσφαιριστή για το 2015 στην Κύπρο:

Δεν έχεις κλείσει τα 23 και ήδη αναδείχθηκε καλύτερος ποδοσφαιριστής της Κύπρου.

«Είναι μεγάλη τιμή που βγήκα καλύτερος ποδοσφαιριστής της χρονιάς, αυτό σημαίνει ότι επιβραβεύεται η προσπάθεια που έκανα ως τώρα. Εγώ τώρα πρέπει να φροντίσω σε κάθε παιχνίδι να είμαι καλύτερος και ελπίζω να έρθει η κατάκτηση του πρωταθλήματος στο τέλος...»

Από μικρός, όταν ξεκίνησες το ποδόσφαιρο περίμενες ότι κάποια στιγμή θα ερχόταν η σημερινή μέρα;

«Ειλικρινά δεν το περίμενα. Το όνειρο μου ήταν να παίξω ποδόσφαιρο αλλά δεν το περίμενα ότι θα ερχόταν μια μέρα που θα γινόμουν ο καλύτερος Κύπριος ποδοσφαιριστής και είμα πολύ περήφανος για αυτό.»

Σε ηλικία 16 ετών έφυγες για την Αγγλία και έκανες προπονήσεις με τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Τι σου πρόσφερε το πέρασμα από το αγγλικό ποδόσφαιρο;

Ηταν πραγματικά μια σπουδαία εμπειρία. Στην Αγγλία με ενδιέφερε μόνο προπόνηση. Τα πρωινά παρακολουθούσαμε μαθήματα, ακολουθούσε πρωινή προπόνηση μέχρι το μεσημέρι όταν σταματούσαμε για για μεσημεριανό και ξεκούραση. Ακολουθούσε η απογευματινή προπόνηση και στις 22:30 το βράδυ επιστρέφαμε στα δωμάτιά μας. Αυτή ήταν η ζωή μου στην Αγγλία. Έφτασα μέχρι τη δεύτερη ομάδα της Νότιγχαμ, έπαιξα και 1-2 φιλικά με την πρώτη ομάδα. Είχα όμως την ευκαιρία και έκανα κάποιες προπονήσεις μαζί τους. Πάντα θα το λέω, από την παραμονή μου στην Αγγλία κέρδισα πάρα πολλά και ποδοσφαιρικά αλλά και ως άνθρωπος.

Καθιερώθηκες ως αμυντικός αλλά τον τελευταίο καιρό αγωνίζεσαι στη μεσαία γραμμή ως αμυντικός μέσος. Εσύ ποια θέση προτιμάς;

«Οπου και να παίξω το ίδιο μου κάνει. Η αλήθεια είναι ότι προτιμώ στον κέντρο, αλλά το ίδιο μου κάνει...»

Πλέον έχει ανοίξει και η πόρτα της Εθνικής Κύπρου για σένα.

«Ναι αποτελεί για μένα μεγάλη ικανοποίηση. Εγώ όποτε με καλεί ο προπονητής μου θα είμαι εκεί. Στόχος μου είναι να καθιερωθώ στην Κύπρο για πολλά χρόνια.»

Ποιος είναι ο φετινός στόχος της Ανόρθωσης;

«Η ομάδα πάει πάντα για το πρωτάθλημα, το ζήτησε και ο Πρόεδρος... Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να γίνουμε καλύτεροι. Πιστεύω ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και πρέπει να το πσιτέψουμε όλοι αυτό. Μπορεί να μην ξεκινήσαμε καλά, αλλά πρέπει να επανέρθουμε, να γίνουμε καλύτεροι και να πιστέψουμε στους εαυτούς μας.»

Θα ήθελες να παίξει στο εξωτερικό;

«Σίγουρα θα ήθελα μια διεθνή καριέρα, αλλά τώρα είμαι προσηλωμένος στην ομάδα. Αν έρθει κάποια πρόταση θα το συζητήσω πρώτα με την Ανόρθωση.»

Η Ελλάδα είναι μέσα στα σχέδια σου;

«Σίγουρα θέλω να παίξω στην Ελλάδα, ποιος δεν θα ήθελε. Αν έρθει πρόταση, σίγουρα θα τη συζητήσω. Μέχρι τώρα πάντως δεν υπάρχει πρόταση...»

Ποιο είναι το ποδοσφαιρικό σου ίνδαλμα;

«Ζινεντίν Ζιντάν. Μπορεί πολλές φορές οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές να μην γίνονται καλοί προπονητές, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρει στην Ρεάλ Μαδρίτης»

Από τον ελληνικό ποδόσφαιρο ποιον θαυμάζεις;

«Μου αρέσει ο Νίκος Λυμπερόπουλος, τον παρακολουθούσα από μικρός. Πρώτα από όλα είναι άνθρωπος και εξαιρετικός παίκτης.»

 

Τελευταία Νέα