Ικανοποιημένος ΠΑΟΚτσής… περιμένει

Ικανοποιημένος ΠΑΟΚτσής… περιμένει

Ικανοποιημένος ΠΑΟΚτσής… περιμένει

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την εικόνα του ΠΑΟΚ κόντρα στην Καλλονή και για τις προσδοκίες που - πρέπει - να υπάρχουν από Τούντορ και παίκτες. 

Ο ΠΑΟΚτσής πέρασε ένα δεύτερο συνεχόμενο ευχάριστο απόγευμα στην Τούμπα. Αυτό είναι το πρώτο δεδομένο, μετά από ένα ματς ΠΑΟΚ-Καλλονής, όπου έχουμε ακόμη αρκετά δεδομένα τα οποία (με βάση τη λογική) δεν αμφισβητούνται.
 
- Ο ΠΑΟΚ έπαιξε και πάλι πολύ καλύτερα από τον ΠΑΟΚ που βλέπαμε Νοέμβριο και Δεκέμβριο.
 
- Η ομάδα του Τούντορ με το νέο σχηματισμό (4-2-3-1) και τις νέες επιλογές ( τετράδα στην άμυνα, Χαρίση-Τσίμιροτ στα χαφ και εξτρέμ στην επίθεση) για κάποιους βγάζει καλύτερη χημεία, για άλλους βγάζει περισσότερη ενέργεια.
 
- Είναι ξεκάθαρο ότι ΚΑΙ σήμερα έπαιζε με αδύναμο αντίπαλο, ο οποίος επί προσθέτως επέλεξε να αφήσει βασικούς και σημαντικούς του παίκτες στον πάγκο. Αυτό πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας και να περιμένουμε τα πιο δύσκολα…
 
- Ακόμη και έτσι, το να βγάζεις 20 τελικές (14 στην εστία) μέσα από  κατοχή 75-25 και τελικά να κερδίζεις 3-0, με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να βγάζει… τα μέσα και τα έξω, δεν είναι εύκολο και αυτονόητο. Εξάλλου είδαμε και άλλα «εύκολα» ματς, όπου ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να δημιουργήσει και να κερδίσει.
 
- Ο ΠΑΟΚ είναι σε καλή φάση και το πρόγραμμα (ακολουθεί και πάλι εντός έδρας παιχνίδι με τη Βέροια) μπορεί να του ανεβάσει πάρα πολύ την αυτοπεποίθηση.
 
- Σε κομβικό σημείο της χρονιάς, ο Τούντορ πρόλαβε να δοκιμάσει κάτι που τον βοηθάει σε μεγάλο βαθμό, να ανεβάσει ή και να "σώσει" την ομάδα του.  
 
Σε ατομικό επίπεδο:
 
- Πρέπει (όλοι μας) να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να μην… ματιάξουμε τον Χαρίση. Έχει φοβερά προσόντα. (Αποδεικνύεται ότι είχε πραγματικά πλάκα η περσινή ΠΑΟΚτσήδικη σύγκριση με τον Τζανδάρη. Όποιος την τόλμησε εκτέθηκε…).
 
- Ο Τσίμιροτ αποτελεί τον ορισμό της απλότητας… Κάνει όλα τα αυτονόητα στο κέντρο (κυρίως στην προώθηση της μπάλας)  με φοβερή ευκολία.  
 
- Ο Τζιόλης όμως (που σήμερα άλλαξε τον Τσίμιροτ σε μία φοβερή σκηνή) θα είναι υπεραπαραίτητος για την συνέχεια και τα μεγάλα ματς που έρχονται. Δεν είναι καθόλου εύκολη η διαχείριση των μεγάλων ματς που έρχονται για τους δύο νεαρούς στο κέντρο.   
 
- Ο Μπερμπάτοφ (εντός και εκτός αγώνων) έχει όρεξη και κάνει μεγάλη προσπάθεια να αλλάξει την εικόνα του και έτσι να «απαντήσει» ποδοσφαιρικά στον Τούντορ.
 
- Ο Τζαβέλλας είναι αυτή την στιγμή ο καλύτερος Έλληνας αμυντικός που αγωνίζεται εντός συνόρων.
 
- Αν ο Μακ έχει… όρεξη, δεν χάνει θέση και προφανώς την μεταγραφή το καλοκαίρι. Αρκεί να μην τεμπελιάζει…
 
- Την υγειά του να έχει ο Γλύκος…
 
- Αν ο Ροντρίγκεζ είναι το ίδιο καλός ως εξτρέμ όπως ήταν ως φουλ μπακ (δεν είναι αυτονόητο αυτό) ο ΠΑΟΚ θα είναι ακόμη καλύτερος.
 
- Εφόσον ο ΠΑΟΚ βρει μεγάλο παίκτη στη θέση 10 και καταφέρει να τον εντάξει στην ομάδα γρήγορα, μπορεί να αλλάξει επίπεδο.
 
Μετά από όλα αυτά, είναι ξεκάθαρο ότι το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚτσή (σιγά-σιγά) αναζωπυρώνεται. Την Κυριακή με την Βέροια μπορεί να γίνει και άλλο βήμα, ακολουθεί ματς στη Ξάνθη και μετά το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ… Εκεί κρίνονται πολλά για την διάθεση που θα επικρατήσει στη συνέχεια.
 
- Και τέλος (για να μην ξεχαστούμε) στον αγώνα υπάρχει ένα οφσάιντ που κακώς κόβεται για την Καλλονή, ένα πέναλτι που μπορούσε να δοθεί υπέρ του Ζάιρο και ένα πονηρό φράγμα του Τζαβέλλα που δεν το λες «νόμιμο», αλλά πολύ δύσκολα αυτό δίνεται πέναλτι (δεν θυμάμαι άλλη τέτοια απόφαση). Κατά τα άλλα Κομίνης και βοηθοί δεν μπορούσαν να παίξουν σημαντικό ρόλο σε έναν αγώνα-μονόλογο του ΠΑΟΚ, που πολύ δύσκολα θα επηρέαζε η διαιτησία.
 
* Κατά τα άλλα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ δημιουργούνται επιτροπές που θα εισηγούνται «πράγματα» στον Σαββίδη, ο οποίος θα προτιμούσε ομόφωνες εισηγήσεις, έτσι ώστε να λαμβάνει πιο εύκολες αποφάσεις… Γίνονται αυτά στην Ελλάδα; Αισιόδοξοι δεν μπορούμε να είμαστε, αλλά… θα το δούμε και αυτό. Εξάλλου τι άλλο μπορούμε να κάνουμε;
 
* Το μεσημέρι γίνεται η κλήρωση του κυπέλλου. Αν και… τα έχουμε δει όλα, δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι «εγκέφαλοι» μπορούν να βάζουν χέρι και στις κληρώσεις (στην περίφημη κληρωτίδα ή στα μπαλάκια) έτσι ώστε να προκύπτουν διάφορα αιτήματα που θα αποσκοπούν σε πιο καθαρή διαδικασία. Δεν γίνονται αυτά… ούτε στην ΕΠΟ!

Best of internet